Star Flow

Supply Chain Management en Collaboration


Verkort en overziet de logistieke keten via ordermanagement

Star Flow is een logistiek platform die over de hele keten heen ligt, deze overziet, verkort en efficiënter maakt. De verschillende schakels in de logistieke keten krijgen realtime inzicht in het gehele logistieke proces. Met real-time data en supply chain visibility houdt u grip op kosten en deadlines. Star Flow signaleert afwijkingen van de gemaakte afspraken en de planning. Zowel u als uw ketenpartijen kunnen direct anticiperen en problemen oplossen nog vóór ze ontstaan. Zo heeft u alles onder controle, brengt u efficiënter ketensamenwerking tot stand en kunt flexibel inspelen op de veranderende klantwens. U bepaalt zelf met welke logistieke schakels u data wilt delen en samenwerken.

Star Flow biedt drie verschillende productlijnen, met ieder een eigen doelgroep:

Star Flow Supply Chain biedt verladers, producenten, handelsondernemingen, retailers en 4 PL’s de regie over de logistiek van iedere gewenste handelsketen. Zowel de eindklant als alle betrokken schakels (warehouses, service-organisaties, vervoerders, logistiek dienstverleners etc) worden eenvoudig via internet aangesloten. Elke partij kan zo zelf en in onderlinge samenhang optimaal acteren. Een control tower voor elke deelnemer in de keten geeft real-time inzicht en biedt de mogelijkheid constant op het juiste moment bij te sturen. Van productie, via voorraadbeheer tot levering: alle logistieke stappen vloeien naadloos in elkaar over. Zowel u als uw eindklant genieten van volledige transparantie en kunnen maximaal presteren.

Met Star Flow Hinterland organiseert een voor het transport verantwoordelijke partij (bijvoorbeeld een terminal of logistieke dienstverlener) via het web in real-time afstemming met zijn transporteurs van boeking tot facturatie het volledige multimodale achterlandvervoer. Van haven naar inlandterminal tot desgewenst warehouse (vice versa). Via een control tower (met dashboard) heeft iedere schakel op zijn eigen niveau real-time inzicht in de keten en is voortdurend bijsturen mogelijk. Ook de eigenaar van de lading kan inloggen en zo van begin tot eind zijn transporten volgen.

Via Star Flow Planning en Executie kunnen logistieke dienstverleners (3PL’s) vanuit een centraal, locatie-onafhankelijk planbord hun complete logistieke proces managen. Vanaf de offerte en de boeking van de klant, via het op meerdere niveaus real-time plannen tot de uitvoering en uiteindelijk de facturatie. Het naar meerdere segmenten in te delen dynamische planbord geeft alle planners op elk moment het juiste beeld. Na de executie met eigen vervoer dan wel van derden vindt vanuit Star Flow Planning tevens de facturatie plaats.

 

Star Flow Supply Chain

Star Flow Hinterland

Star Flow Planning & Executie

Star Flow verbetert de procesflow met real time data

Snellere levertijden door zichtbaarheid

Met transparantie in de keten en end-to-end visibility worden de levertijden versneld

Sterk verbeterde ketensamenwerking

U en uw klanten hebben continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen

20% minder tijd kwijt aan controles

Een gestructureerd overzicht zorgt voor een centrale logistieke planning en inzicht in afwijkingen

Ketenpartijen kunnen makkelijk aanschakelen

U bepaalt zelf met welke logistieke schakels u data wilt delen en samenwerken

Transportkosten besparing van 10%

Lagere transportkosten door efficiëntere communicatie tussen logistiek en andere afdelingen

Logistiek voorraadbeheer

Minder her-bestellingen: minimalisering van de kans op onvindbaarheid of verlies van goederen

Wat klanten van Star Flow vinden

TX Logistik
“We hebben nu meer inzicht, grip en controle op de processen en assets in de logistieke keten. Star Flow waarschuwt met proactieve alerts op een gepersonaliseerd dashboard zodra de planning in gevaar loopt. We kunnen direct ingrijpen.

HOE STAR FLOW WERKT

Veel gestelde vragen

Wat is de toegevoegde waarde van Star Flow?

Star Flow zorgt voor een efficiënte flow binnen uw organisatie en binnen de keten. Minder administratie en eigenlijk hoeft u alleen in te grijpen bij alerts. Met Star Flow krijgt u eindelijk tijd en ruimte om samen met uw klant nieuwe ontwikkelingen op te pakken en te kijken hoe u uw waarde in de keten kunt maximaliseren en zo kunt groeien in betekenis.

Wat is de winst van standaard interfaces?

Star Flow werkt met een uitgebreide set standaard interfaces. Zo kunt u direct ketenpartners koppelen die werken met IT-tools als SAP, Transsmart, Cargowise, Riege, BluJay (Kewill), Portbase en Navision. Star Flow maakt maatwerkkoppelingen of externe consultants overbodig en dat alleen al levert een aanzienlijke kostenbesparing en efficiënte ketensamenwerking op. 

Wat zijn de standaard modules binnen Star Flow?

 • Article Management Database
 • Request Management
 • Transport planning
 • POD
 • Tendering
 • Shipping documents
 • Track & Trace
 • Cross Dock  / WHS
 • Issue Management
 • Workflow and Event Management
 • Webshop
 • Standard KPI / Dashboards
 • MyDay
 • Inspectie app

Hoe werkt de geïntegreerde warehouse app?

Het korte antwoord? Gewoon downloaden en gelijk aan de slag! Star Flow heeft een geïntegreerde warehouse app,  zodat u precies weet welke voorraad er op de verschillende locaties in de keten ligt. Bij project based logistics operaties kunt u met de warehouse app lokaal, waar ook ter wereld, eenvoudig en snel warehouses opzetten.  De beheerder van zo’n pop-up magazijn kan op zijn mobiele telefoon de warehouse app downloaden en direct zendingen scannen. Zo weet u precies  wat de actuele voorraad is.

Yellowstar Producten

EXTRA CHAIN
Verkorten

Star Flow

Supply Chain Management en Collaboration

Lees verder
INTRA CHAIN
Verbinden

Star Connect

Logistieke systeemintegratie door ESB

Lees verder
INTRA CHAIN
Verbinden

Star Access

Logistiek en Supply Chain Visibility portal

Lees verder
INTRA CHAIN
Verbinden

Star Talk

Social Supply Chain Communicatie Module

Lees verder
INNER CHAIN
Versnellen

Star Frame

Logistieke Toolbox

Lees verder
INNER CHAIN
Versnellen

Star Insight

KPI Dashboard - Control Tower Logistiek

Lees verder

Yellowstar Services

Yellow Advice

Supply Chain Consultancy

Lees verder

Yellow Sprint

Project Maatwerk via Scrum

Lees verder

Yellow Support

Applicatie beheer, Managed Services en Hosting

Lees verder

Yellow Team

IT Detachering voor de logistiek

Lees verder

Yellowstar - altijd in beweging

Nieuws & Events

Yellowstar realiseert plug & play al uw Brexit-koppelingen

Weet u al hoe u moet inspelen op de Brexit? Welke ketenaanpak benodigde afspraken moeten er gemaakt worden en hoe regelt u de achterliggende IT? Yellowstar biedt hiervoor Star Connect. Een digitaal stekkerblok voor alle noodzakelijke koppelingen.

Lees meer →
Referenties

Van der Vlist live met Star Access (logistiek web portaal)

Van der Vlist is live gegaan met Star Access. Door middel van een web portaal krijgt de klant van Van der Vlist meer grip op voorraad en een beter inzicht in de supply chain en onderliggende processen. Frank Erftemeijer interviewde Geert Bok op de ICT en Logistiek beurs.

Lees meer →
Nieuws & Events

It’s a wrap! Bekijk onze Werken bij Yellowstar movie

Yellowstar groeit snel. Ben jij pro-actief, gedreven, open en eerlijk? Dan zijn wij op zoek naar jou om ons team te versterken! Bekijk onze nieuwe “Werken bij Yellowstar” video en ontdek hoe het is om een Star te zijn binnen het Yellowstar team.

Lees meer →