Star Flow Transport Planning

Vanuit een centraal planbord de volledige logistiek van uw wegvervoer organiseren


Lagere kosten en betere dienstverlening door efficiëntere inzet transportmiddelen

U wilt uw wegvervoer optimaal organiseren
Uw planners op elk moment op elke locatie hetzelfde beeld geven
Hiervoor een dynamisch planbord gebruiken
Klanten daarmee een correcte uitvoering garanderen
En tegelijkertijd kosten besparen

Maar hoe doet u dat?

Via Star Flow Transport Planning kunt u als logistieke dienstverlener real-time alle wegtransporten plannen en vervolgens de uitvoering organiseren. Een op meerdere kantoorlocaties tegelijk te gebruiken centraal planbord geeft uw planners 24/7 volledig overzicht. In het naar eigen inzicht in te delen planbord zijn daarbij diverse externe toepassingen te integreren (bijvoorbeeld PTV, Ortec of Google maps).
Berichten vanuit de planning stuurt u rechtstreeks naar boordcomputers. Via een charter-app wisselt u ook met ingehuurde chauffeurs alle relevante informatie uit en kunt u al hun stappen volgen.

Star Flow Transport Planning van Yellowstar Solutions is modulair opgebouwd, geheel naar eigen wens in te richten en uit te breiden. Alle relevante partijen – eigen afdelingen, chauffeurs, maar ook opdrachtgevers en ontvangers – zijn eenvoudig via het web aan te sluiten. Iedereen kan zo informatie delen, lading volgen en dankzij proactieve alerts steeds real-time acteren op veranderingen.

 

Succesvol uw logistiek managen met Star Flow

20% minder tijd kwijt aan controles

Door proactieve alerts met order- en plan afwijkingen houdt u grip op uw keten

Snellere levertijden door zichtbaarheid

Met transparantie in de keten en end-to-end visibility worden de levertijden versneld

Sterk verbeterde ketensamenwerking

U en uw klanten hebben continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen

Efficiënter omgaan met data

Koppelingen tussen uw planbord en diverse partijen zoals PTV en Ortec zijn mogelijk

Transportkosten besparing van 10%

Door efficiëntere communicatie tussen logistiek en andere afdelingen

Tijdsbesparing tot 30%

Via een persoonlijk dashboard zien medewerkers alleen de belangrijkste informatie

Wat klanten zeggen over Star Flow Transport Planning

HOE STAR FLOW WERKT

VEEL GESTELDE VRAGEN

Star Flow Transport Planning richt zich specifiek op logistieke dienstverleners in de trailermarkt. Dit kunnen zowel partijen zijn die met hun vrachtwagens veelvuldig ferryovertochten maken als aanbieders die zich volledig richten op continentaal vervoer. Kenmerkend voor de sector zijn de grote complexiteit, de vele interfaces en de veelvuldige interactie. Logistieke dienstverleners die actief zijn in deze sector organiseren met Star Flow Transport Planning de gehele keten vanaf prijsopgave tot en met afrekening.

Star Flow Transport Planning onderscheidt zich door de op ketensamenwerking gerichte webbased aanpak. Alle betrokken partijen - opdrachtgevers, ontvangers, eigen afdelingen, eigen chauffeurs, charters, ferrymaatschappijen, etc. - kunnen via de cloud eenvoudig worden aangesloten, informatie delen, de lading volgen en real-time acteren op veranderingen.

Dankzij de webbased aanpak zijn ontwikkeltijden beperkt en is de time-to-market voor Star Flow Transport Planning kort. Yellowstar brengt via de scrummethode Star Flow Transport Planning stap voor stap samen met u live.

Via de Charter-app wisselt u als logistieke dienstverlener binnen Star Flow Transport Planning real-time met een ingehuurde chauffeur alle informatie uit over de opdracht (bijvoorbeeld ladinggegevens als aantallen en gewicht), worden al zijn stappen zichtbaar (aankomst en vertrek bij de klant, etc.) en kan door koppeling met een routeplanner ook de afrekening plaatsvinden.

Quotation Management organiseert het door de klant aanvragen van een offerte en de beantwoording aan de hand van onder meer een tarievenmodule. Nadat de klant de offerte heeft geaccepteerd, wordt deze in Star Flow Transport Planning automatisch omgezet naar een boeking.

Jazeker, wanneer gebruikt wordt gemaakt van de hosting dienstverlening bij Yellowstar, in vergelijking met een situatie waarin u zelf verantwoordelijk bent voor de hosting van de Yellowstar-applicaties, ervaart u een aantal zekerheden en voordelen. Grofweg kunnen deze voordelen onderverdeeld worden in operationele-, financiële- en compliance gerelateerde aspecten. 

Lees alle voordelen in ons artikel over hosting bij Yellowstar.

Star Flow Transport Planning is modulair opgebouwd en geheel naar wens in te richten en uit te breiden. De webbased aanpak maakt koppelingen met bestaande (executie)systemen binnen uw organisatie bovendien eenvoudig. U hoeft niet vanaf nul opnieuw te beginnen. Star Flow Transport Planning sluit naadloos aan bij wat u al aan systemen in huis heeft en is desgewenst volledig te integreren.

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Logistiek dienstverlener Estron kan met Star Flow Transport Planning alle trailers optimaal plannen

Logistiek dienstverlener Estron is een van de grotere trailervervoerders op het VK. Via Star Flow Transport Planning kan Estron alle dagelijkse trailertransporten op een dynamisch planbord optimaal indelen, automatisch boeken bij de ferrymaatschappij en daarbij tegelijk aan Brexit-verplichtingen voldoen.

Lees meer →
Referenties

‘Real-time planbord is het hart van ons bedrijf’

Smeets Ferry is een grote trailervervoerder op het Verenigd Koninkrijk. Jaarlijks maakt het bedrijf zo’n 22.000 roundtrips. Een modulair plansysteem van Yellowstar – Star Flow Transport Planning – helpt de logistiek dienstverlener daarbij om 24/7 zijn beloften aan klanten na te komen.

Lees meer →
Nieuws & Events

Duurzaamheid wordt de trigger voor ketensamenwerking

Hoogleraar Supply Chain Management aan de Nyenrode Business University, Jack van der Veen weet het zeker: “De overheid en uiteindelijk de consument zullen afdwingen dat bedrijven echt werk gaan maken van duurzaamheid. Medewerkers vinden dat eveneens steeds belangrijker. Vervuiling is niet langer acceptabel. Duurzaamheid wordt daarmee de trigger voor ketensamenwerking. Om daadwerkelijk te verbeteren, heb je als bedrijf de keten nodig. Alleen lukt het niet.”

Lees meer →