Luchtvaart

Kapitaalintensieve goederen moeten optimaal worden ingezet en vereisen een betrouwbare levering

Luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, vliegtuigbouwers, onderhoudsbedrijven, maaltijdleveranciers en andere luchtvaartindustrieën kennen ieder hun eigen logistieke uitdagingen. Wat zij als ‘aviation industries’ gemeen hebben, is het kapitaalintensieve karakter, de tijdkritische operaties en de hoge eisen aan zorgvuldigheid en betrouwbaarheid. Processen luisteren in de luchtvaart logistiek zeer nauw. Een vliegtuig mag nooit stil komen staan, bouw- en onderhoudsprojecten moeten altijd strikt volgens schema verlopen. Een luchthaven moet elk uur van de dag volgens planning kunnen opereren.

De sociale IT-oplossingen van Yellowstar bieden de hiervoor noodzakelijke logistieke ketentransparantie. Door real-time inzicht in de supply chain en heldere workflows kan iedereen in uw luchtvaartketen optimaal samenwerken, de juiste logistieke acties ondernemen en direct waar nodig bijsturen. Elke stap is via onze webbased luchtvaart software volledig te herleiden. Certificaten bijvoorbeeld zijn overal oproepbaar en op die manier eenvoudig te controleren. Als opdrachtgever heeft u echt regie. Dat geldt op hun eigen deelgebieden ook voor de in uw logistieke ketens meewerkende partners en leveranciers. 24/7 is real-time zichtbaar waar welke voorraden zijn. Op ieder moment is steeds voor iedereen de juiste actie mogelijk.

Optimaal samenwerken binnen de luchtvaartketen

100% inzichtelijk

24/7 volledig zicht op al uw logistieke processen. U kunt continu bijsturen en optimaliseren.

Elke schakel betrokken

Ketensamenwerking en ketenintegratie krijgen daadwerkelijk vorm en inhoud.

Sociaal

Iedereen in uw supply chain stuurt proactief mee. Zo worden logistiek en automatiseren leuk.

Real-time

Op elk moment, op elk niveau en op elke locatie door iedereen de juiste acties.

Continu verbeteren

Al uw processen zijn meetbaar waardoor u continu kunt verbeteren.

Concrete resultaten

Kortere doorlooptijden, verbeterde dienstverlening, tot 30% kosten besparen en meer.

Wat klanten van Yellowstar vinden

Fast Forward Freight
Voorheen stonden al onze systemen los van elkaar. Door de implementatie van Star Flow zijn de orderpickers beter gestroomlijnd en de warehouse processen geoptimaliseerd. Door scrum werden heldere doelstellingen en een lange termijnvisie opgesteld.

Hoe luchtvaart werkt

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat maakt onze luchtvaart software geschikt?

Gebruik van onze sociale IT-oplossingen resulteert in de luchtvaartindustrie in grotere efficiency en hogere betrouwbaarheid, met veiligheid als essentiële randvoorwaarde. Iedereen is met elkaar verbonden, heeft real-time inzicht en kan voortdurend onderling afstemmen. Planningen worden zo geoptimaliseerd; uw kostbare assets zijn continu inzetbaar.

Welke producten bieden wij u?

Ons product Star Flow Supply Chain is de aangewezen luchtvaart software en maakt via meerdere naar uw eigen specifieke wensen in te richten modules, een proactieve aansturing mogelijk van elke logistieke keten.

U kunt ook starten met een deeloplossing:

Star Connect – Met dit digitale stekkerblok koppelt u al uw eigen systemen met die van uw klanten en leveranciers.
Star Portal – Gepersonaliseerd presenteren van logistieke informatiebronnen aan uw , klanten, onderaannemers en leveranciers.
Star Insight – Interactief dashboard met real-time logistieke informatie, aan de hand waarvan u direct kunt acteren. U heeft uw eigen logistieke control tower op basis van zinvolle en begrijpelijke KPI’s.
Star Frame – Voor het nog sneller in elkaar zetten van logistieke IT-applicaties.
Star Talk – Sociaal supply chain kanaal voor directe toegang tot kennisexperts en onderlinge communicatie tussen alle partijen in uw logistieke keten.

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

ACL Airshop versnelt reparatieprocessen op Schiphol

De cloudgebaseerde oplossing Star Flow geeft de reparateur van luchtvaartcontainers veel meer grip op het reparatieproces van luchtvaartcontainers en bijhorende workflows. Alle data is nu in één Control Tower beschikbaar.

Lees meer →
Nieuws & Events

Checklist: Hoe volwassen is uw supply chain?

Yellowstar en SCM hebben 10 vragen opgesteld om de digitale ketenvolwassenheid te checken. Beantwoord de vragen om te achterhalen of uw bedrijf tot de digibeten, de digitale middenmoot of de digiwonders van de supply chain behoort.

Lees meer →
Downloads

Trendrapport: 6 grootste uitdagingen van een logistiek manager

Als logistiek manager wordt er vandaag de dag veel van u gevraagd. Download ons trendrapport en stop met het continu stoppen van gaten. Leer hoe uw zes grootste logistieke uitdagingen beter te managen zijn.

Lees meer →