Star Flow Supply Chain

Regie over iedere gewenste keten voor u als uw eindklant


Realtime voorraadbeheer en snellere levertijden door ketensamenwerking

Star Flow Supply Chain biedt verladers, producenten, handelsondernemingen, retailers en 4PL’s de ketenregie over de logistiek van iedere gewenste handelsketen. Door real-time inzicht in voorraden en bestellingen, kunt u de gehele inbound en outbound flow aansturen, monitoren en door middel van proactieve alerts bijsturen. Verspilling verdwijnt en leverbetrouwbaarheid is gegarandeerd. Samen met uw ketenpartners anticipeert u snel op veranderingen onderweg en in de vraag. U heeft voortdurend grip op uw logistieke keten, met maximum flexibiliteit en hogere winstmarges.


Mens staat centraal

Zowel de eindklant als alle betrokken schakels (warehouses, service-organisaties, vervoerders, logistiek dienstverleners, etc.) worden eenvoudig via internet of door middel van een systeemkoppeling op Star Flow Supply Chain aangesloten. Elke partij kan zo zelf en in onderlinge samenhang optimaal acteren. Een control tower geeft elke deelnemer in de keten real-time inzicht en biedt de mogelijkheid constant op het juiste moment bij te sturen. Proactieve alerts creëren ruim voldoende tijd om problemen te voorkomen en partijen te informeren over een eventueel plan B. De mens staat centraal en krijg steeds informatie op het moment en in de vorm die hem het beste past. Problemen in de keten worden in de kiem gesmoord. Medewerkers kunnen weer doen waar ze goed in zijn en zo daadwerkelijk meerwaarde bieden. Van productie, via voorraadbeheer tot levering: alle logistieke stappen vloeien naadloos in elkaar over. Zowel u als uw eindklant genieten van volledige ketentransparantie en kunnen maximaal presteren.


Direct bovenop bestaande ERP-systemen

Star Flow Supply Chain werkt direct bovenop bestaande ERP-systemen. Waar een ERP-systeem de interne processen stroomlijnt, faciliteert Star Flow Supply Chain de samenwerking met de vele externe partijen in de logistieke keten van een bedrijf. Het is niet langer nodig om met hen te communiceren via e-mail en Excel. Als aanvulling op een intern ERP-systeem is dit vaak nu de dagelijkse praktijk. Real-time inzicht en proactief bijsturen van de logistieke keten is zo echter onmogelijk.


Naar eigen inzicht in te regelen

Verladers, producenten, handelsondernemingen, retailers en 4PL’s kunnen Star Flow Supply Chain geheel naar eigen inzicht en behoefte inrichten, desgewenst ook in de eigen huisstijl. Voor ketenpartners lijkt het zo of men rechtstreeks in het ERP-systeem van het bedrijf werkt. In werkelijkheid communiceert men via Star Flow Supply Chain.

 

Star Flow Supply Chain geeft u regie over uw keten

Sterk verbeterde ketensamenwerking

U en uw klanten hebben continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen

Snellere levertijden door zichtbaarheid

Met transparantie in de keten en end-to-end visibility worden de levertijden versneld

20% minder tijd kwijt aan controles

Structuur door een centrale logistieke planning en inzicht in afwijkingen

Ketenpartijen makkelijk aanschakelen

U bepaalt zelf met welke logistieke schakels u data wilt delen en samenwerken

Transportkosten besparing van 10%

Door efficiëntere communicatie tussen logistiek en andere afdelingen

Logistiek voorraadbeheer

Minder her-bestellingen: minimalisering van de kans op onvindbaarheid of verlies van goederen

Wat klanten van Star Flow Supply Chain vinden

Detailresult Groep
"Dankzij de koppeling tussen WMS en de routeapplicaties beschikken we over meer managementinformatie dan voorheen. De koppeling van de data uit meerdere systemen zorgt er ook voor dat we de papierstromen uit de processen hebben kunnen halen.”

HOE STAR FLOW WERKT

VEEL GESTELDE VRAGEN

Voor wie is Star Flow Supply Chain?

  • Verladers
  • Producenten
  • Logistiek dienstverleners
  • Handelsondernemingen
  • Retailers

Is Star Flow inclusief: WMS, TMS, Order Management en Freight Management?

Ja, Star Flow bevat alle kernelementen van een standaard WMS, OMS, FMS en TMS systeem.

Is Star Flow Supply Chain een informatie-platform?

Ja, het stelt u in staat om alle gewenste informatie uit te wisselen met alle schakels in uw keten. Uw ketenpartijen kunnen zelfs de informatie weer delen met hun schakels (klanten, leveranciers en toeleveranciers etc).

Is Star Flow Supply Chain gebouwd op basis van web-socket-technologie?

Ja, de informatie is altijd realtime, up to date en centraal beschikbaar zonder dat u uw scherm hoeft te refreshen.  

Is Star Flow Supply Chain web-based?

Ja, hierdoor is uw informatie via een browser op al uw devices, 24/7, toegankelijk.

Hoe werkt de geïntegreerde warehouse app crossdock++?

Star Flow heeft een geïntegreerde warehouse module en bijbehorende app, zodat u precies weet welke voorraad er op de verschillende warehouse locaties in de keten ligt. Daarnaast worden knelpunten pro-actief gesignaleerd bij de betreffende ketenpartij zodat er op tijd bijgestuurd kan worden.

Ook bij project gebaseerde logistieke operaties kunt u met de warehouse module, waar ook ter wereld, eenvoudig en snel warehouses opzetten. De beheerder van uw warehouse of uw pop-up magazijn heeft goed en centraal overzicht. Via zijn mobiele telefoon kan hij of zij de warehouse app downloaden en direct zendingen scannen, pick en pack, foto’s maken en non-conformiteit registraties (NCR’s) melden. Zo weet u precies wat de actuele voorraad is per locatie.

Hoe past Star Flow Supply Chain binnen de Star Suite?

Star Flow Supply Chain maakt gebruik van alle producten uit de Star Suite van Yellowstar daarnaast is het mogelijk om specifieke supply chain elementen toe te voegen op basis van uw wensen.

Hoe stuurt u uw keten aan volgens de vastgestelde richtlijnen?

U wilt uw keten aansturen volgens vooraf gedefinieerde logistieke scenario’s. Uw ketenpartijen kunnen deze vervolgens inrichten volgens de vastgestelde administratieve- en logistieke stappen om zo het proces zo efficiënt mogelijk aan te sturen. De workflow module signaleert de afwijkingen en knelpunten en maakt proactief meldingen bij de desbetreffende interne afdelingen en partijen in de logistieke keten.

Kan ik hosting onderbrengen bij Yellowstar?

Jazeker, wanneer gebruikt wordt gemaakt van de hosting dienstverlening bij Yellowstar, in vergelijking met een situatie waarin u zelf verantwoordelijk bent voor de hosting van de Yellowstar-applicaties, ervaart u een aantal zekerheden en voordelen. Grofweg kunnen deze voordelen onderverdeeld worden in operationele-, financiële- en compliance gerelateerde aspecten. Lees alle voordelen in ons artikel over hosting bij Yellowstar.

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Supply Chain Blokker met hulp Yellowstar volledig inzichtelijk en stuurbaar

In zes maanden heeft winkelketen Blokker zijn supply chain vanuit het Verre Oosten geheel opnieuw ingericht. Gebruikmakend van Star Flow Supply Chain is elke order voortaan vanaf de fabriek in China tot het warehouse in Geldermalsen volledig inzichtelijk en stuurbaar. Lees de praktijkcase.

Lees meer →
Downloads

Hoe houden we optimale controle over onze supply chain?

Logistiek managers in de retail, handel en productie staan voor de opgave om de hele omnichannel-keten real-time inzichtelijk en beter voorspelbaar te maken. Dat kan alleen door alle processen te integreren.

Lees meer →
Nieuws & Events

Infographic: Innovatiestrategie voor productie, handel en retail

Er is heel wat gaande in de logistieke wereld. Steeds meer en steeds kleinere zendingen in steeds kortere tijd. Wij geven u inzichten om u goed voor te bereiden op 2030. Bekijk de infographic.

Lees meer →