Star Flow Supply Chain

Control tower geeft daadwerkelijk regie over logistieke ketens


Verspilling verdwijnt en leverbetrouwbaarheid is gegarandeerd

Als producent, handelsonderneming of retailer wilt u:

 

Meer grip op uw supply chain
Van fabriek tot aflevering elk moment zicht hebben op alle orders
Real-time logistieke ketens kunnen aansturen
Doorlooptijden versnellen, voorraden verminderen
En zo beter presteren tegen lagere logistieke kosten

Maar hoe doet u dat?

 

Regie over iedere supply chain

Star Flow Supply Chain geeft u als producent, handelsonderneming of retailer daadwerkelijk regie over logistieke ketens. Zowel inbound als outbound flows kunt u 24/7 real-time aansturen, monitoren en bijsturen. Verspilling verdwijnt en leverbetrouwbaarheid is gegarandeerd.

Alle schakels in een logistieke keten zijn via Star Flow Supply Chain naadloos met elkaar te verbinden. Van leveranciers, logistieke dienstverleners, vervoerders en afnemers tot uw eigen afdelingen. Via internet of systeemkoppelingen legt Star Flow Supply Chain eenvoudig een schil over uw eigen ERP-systeem en de systemen van alle ketenpartners. Bellen, e-mailen en gebruik van Excel worden zo echt verleden tijd.

Optimale ketensamenwerking

Zowel uzelf als alle ketenpartners beschikken in Star Flow Supply Chain over een eigen control tower. Iedere schakel heeft daarmee real-time inzicht in de actuele status van orders. Door proactieve alerts kan elke partij zelf en in onderlinge samenhang optimaal acteren. De mens staat daarbij centraal. Informatie wordt steeds op het juiste moment op de best passende manier aangereikt. Samen met uw ketenpartners anticipeert u zo snel op veranderingen onderweg en in de vraag. U heeft volledig grip op de logistieke keten.

100% ketentransparantie

Als producent, handelsonderneming of retailer profiteert u via Star Flow Supply Chain van 100% ketentransparantie. Het resultaat voor de dagelijkse praktijk: snellere doorlooptijden, minder benodigde voorraden, betrouwbare leveringen, lagere kosten, hogere marges, gemotiveerde medewerkers en blije klanten!

Als 4PL wilt u:

 

Klanten een 24/7 betrouwbare supply chain garanderen
Van opdracht tot aflevering elk moment zicht hebben op de orders van klanten
Real-time voor een klant zijn logistieke ketens kunnen aansturen
Doorlooptijden versnellen, voorraden optimaal beheren
En zo beter presteren tegen hogere marges

Maar hoe doet u dat?

 

Regie over iedere supply chain

Via Star Flow Supply Chain voert u voor een klant daadwerkelijk de regie over zijn logistieke ketens. Zowel inbound als outbound flows zijn 24/7 real-time aan te sturen, te monitoren en bij te sturen. Zo verdwijnt verspilling en is leverbetrouwbaarheid gegarandeerd.

Alle schakels in een logistieke keten worden via Star Flow Supply Chain naadloos met elkaar verbonden: van de klant en zijn leveranciers tot logistieke dienstverleners, vervoerders en uw eigen afdelingen. Via internet of systeemkoppelingen legt Star Flow Supply Chain eenvoudig een schil over uw eigen 4PL-systeem, het ERP-systeem van de klant en de systemen van de overige ketenpartners. Bellen, e-mailen en gebruik van Excel worden zo echt verleden tijd.

Optimale ketensamenwerking

Zowel uzelf, de klant als alle andere schakels beschikken in Star Flow Supply Chain over een eigen control tower. Iedereen heeft zo real-time inzicht in de actuele status van orders. Door proactieve alerts kan elke partij zelf en in onderlinge samenhang optimaal acteren. De mens staat daarbij centraal. Informatie wordt steeds op het juiste moment op de best passende manier aangereikt. Samen met uw ketenpartners kunt u zo snel anticiperen op veranderingen onderweg én in de vraag van de klant. U heeft volledig grip op de logistieke keten.

100% ketentransparantie

Uw klant profiteert via Star Flow Supply Chain van 100% ketentransparantie en ook zelf als 4PL kunt u veel beter presteren. Het resultaat voor uw bedrijfsvoering: betrouwbaar ervaren dienstverlening, daadwerkelijke partnerships, hogere marges, gemotiveerde medewerkers en tevreden opdrachtgevers!

Star Flow Supply Chain geeft u regie over uw keten

Sterk verbeterde ketensamenwerking

U en uw klanten hebben continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen

Snellere levertijden door zichtbaarheid

Met transparantie in de keten en end-to-end visibility worden de levertijden versneld

20% minder tijd kwijt aan controles

Structuur door een centrale logistieke planning en inzicht in afwijkingen

Ketenpartijen makkelijk aanschakelen

U bepaalt zelf met welke logistieke schakels u data wilt delen en samenwerken

Transportkosten besparing van 10%

Door efficiëntere communicatie tussen logistiek en andere afdelingen

Logistiek voorraadbeheer

Minder her-bestellingen: minimalisering van de kans op onvindbaarheid of verlies van goederen

Wat klanten van Star Flow vinden

HOE STAR FLOW WERKT

VEEL GESTELDE VRAGEN

Voor wie is Star Flow Supply Chain?

  • Verladers
  • Producenten
  • Logistiek dienstverleners
  • Handelsondernemingen
  • Retailers

Is Star Flow inclusief: WMS, TMS, Order Management en Freight Management?

Ja, Star Flow bevat alle kernelementen van een standaard WMS, OMS, FMS en TMS systeem.

Is Star Flow Supply Chain een informatie-platform?

Ja, het stelt u in staat om alle gewenste informatie uit te wisselen met alle schakels in uw keten. Uw ketenpartijen kunnen zelfs de informatie weer delen met hun schakels (klanten, leveranciers en toeleveranciers etc).

Is Star Flow Supply Chain gebouwd op basis van web-socket-technologie?

Ja, de informatie is altijd realtime, up to date en centraal beschikbaar zonder dat u uw scherm hoeft te refreshen.  

Is Star Flow Supply Chain web-based?

Ja, hierdoor is uw informatie via een browser op al uw devices, 24/7, toegankelijk.

Hoe werkt de geïntegreerde warehouse app crossdock++?

Star Flow heeft een geïntegreerde warehouse module en bijbehorende app, zodat u precies weet welke voorraad er op de verschillende warehouse locaties in de keten ligt. Daarnaast worden knelpunten pro-actief gesignaleerd bij de betreffende ketenpartij zodat er op tijd bijgestuurd kan worden.

Ook bij project gebaseerde logistieke operaties kunt u met de warehouse module, waar ook ter wereld, eenvoudig en snel warehouses opzetten. De beheerder van uw warehouse of uw pop-up magazijn heeft goed en centraal overzicht. Via zijn mobiele telefoon kan hij of zij de warehouse app downloaden en direct zendingen scannen, pick en pack, foto’s maken en non-conformiteit registraties (NCR’s) melden. Zo weet u precies wat de actuele voorraad is per locatie.

Hoe past Star Flow Supply Chain binnen de Star Suite?

Star Flow Supply Chain maakt gebruik van alle producten uit de Star Suite van Yellowstar daarnaast is het mogelijk om specifieke supply chain elementen toe te voegen op basis van uw wensen.

Hoe stuurt u uw keten aan volgens de vastgestelde richtlijnen?

U wilt uw keten aansturen volgens vooraf gedefinieerde logistieke scenario’s. Uw ketenpartijen kunnen deze vervolgens inrichten volgens de vastgestelde administratieve- en logistieke stappen om zo het proces zo efficiënt mogelijk aan te sturen. De workflow module signaleert de afwijkingen en knelpunten en maakt proactief meldingen bij de desbetreffende interne afdelingen en partijen in de logistieke keten.

Kan ik hosting onderbrengen bij Yellowstar?

Jazeker, wanneer gebruikt wordt gemaakt van de hosting dienstverlening bij Yellowstar, in vergelijking met een situatie waarin u zelf verantwoordelijk bent voor de hosting van de Yellowstar-applicaties, ervaart u een aantal zekerheden en voordelen. Grofweg kunnen deze voordelen onderverdeeld worden in operationele-, financiële- en compliance gerelateerde aspecten. Lees alle voordelen in ons artikel over hosting bij Yellowstar.

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Supply chain Blokker met hulp Yellowstar volledig inzichtelijk en stuurbaar

In zes maanden tijd heeft Blokker zijn Verre Oosten supply chain geheel opnieuw ingericht. Gebruikmakend van Star Flow Supply Chain is elke order vanaf de fabriek in China tot het warehouse in Geldermalsen volledig inzichtelijk en stuurbaar.

Lees meer →
Referenties

Transparantie in de keten bij Vonk en Co door Star Flow

Logistiek dienstverlener Vonk en Co is live gegaan met Star Flow, een ketensamenwerking systeem van Yellowstar. De portal geeft klanten van de onderneming continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen.

Lees meer →
Downloads

Artikel: Van ERP-systeem naar logistiek powerhouse

Uw ERP-systeem zorgt voor gestroomlijnde bedrijfsprocessen, maar als het gaat om logistieke automatisering, schiet het in de praktijk vaak te kort. Met behulp van geavanceerde apps lopen bedrijven niet meer continu achter de feiten aan.

Lees meer →