Star Portal Carriers

Efficiënt samenwerken met carriers


Beter presteren dankzij volledig zicht op de uitvoering van het vervoer

Star Portal Carriers

U wilt carriers effectiever aansturen
Af van het vele bellen, e-mailen en gebruik van Excel
Volledig zicht hebben op wat uw carriers doen
Efficiënter met hen samenwerken
En zo zelf als logistieke dienstverlener beter kunnen presteren

Maar hoe doet u dat?

Via Star Portal Carriers realiseert u als logistieke dienstverlener eenvoudig een webbased portal voor het aan carriers verstrekken van transportopdrachten, ontvangen van bevestigingen, uitwisselen van documenten, verkrijgen van real-time updates, afhandelen van de facturatie, etc. Bellen, e-mailen en het delen van gegevens via Excel zijn niet meer nodig. Zowel uzelf als uw carriers kunnen veel efficiënter werken.

Star Portal Carriers werkt direct bovenop uw bestaande interne systemen, zoals bijvoorbeeld een Transport Management System (TMS). Daaraan zijn verder geen aanpassingen nodig. De portal kunt u geheel naar eigen behoefte inrichten. Voor meerdere carriers is eenvoudig een aparte omgeving te creëren. Ook zij hoeven hun systemen daarvoor niet aan te passen. Elke carrier beschikt in de portal over een control tower met een naar eigen inzicht in te richten dashboard. Hier zijn voor de carrier real-time alle aan hem gevraagde acties zichtbaar. Via de portal koppelt de carrier de voortgang steeds proactief terug.

24/7 werkt u via Star Portal Carriers naadloos met uw carriers samen. Zo kunt u klanten een betere dienstverlening bieden en zelf efficiënter werken. Medewerkers krijgen bovendien meer plezier in hun werk. In plaats van voortdurend nabellen en corrigeren, kan men steeds proactief de klant adviseren.

Star Portal zorgt voor visibility en betere marges

Centraal inzicht in al uw logistieke data

Log slechts één keer voor de gewenste logistieke data, verzameld uit verschillende bronnen

Sterk verbeterde ketensamenwerking

Ketenoptimalisatie door gepersonaliseerde data voor medewerkers, klanten en (toe)leveranciers

Eenvoudig uitzonderingen managen

Geef uw klanten 24/7 inzicht in de logistieke keten en speel direct in op knelpunten in het proces

Snellere levertijden door visibility

Met transparantie in de keten en end-to-end visibility worden de levertijden versneld

Transportkosten besparing van 10%

Door efficiëntere communicatie tussen logistiek en andere afdelingen

Logistieke processen verrijken

Betere en realtime informatie aan klanten en toeleveranciers verrijkt logistieke processen

Wat klanten van Star Portal vinden

A2B-online
Met Star Portal geven wij klanten inzicht in voor hen belangrijke processen. Iedereen kijkt naar dezelfde informatie. Dat scheelt veel dubbel werk, waardoor onze supply chain processen versnellen en marges verbeteren.

Hoe Star Portal werkt

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Star Portal?

Star Portal is een framework om snel een robuust, betrouwbaar en schaalbaar logistiek web portaal te maken voor uw logistieke wereld, gebaseerd op de nieuwste Oracle-technologie.  Om dit te realiseren hebben we de volgende standaardfuncties, waaronder;

 • Slimme zoekfuncties over al uw data
 • Instelbare toolbar
 • Personalisatie functies
 • Favorieten
 • Werkproces gedreven navigatie
 • Autorisatie
 • Authenticatie
 • Integratie met geografische kaarten
 • Documentmanagement
 • Geïntegreerde user management module (rechten toekennen aan gebruikers)
 • Geïntegreerde notificatie manager voor het versturen van proactieve meldingen in diverse formaten (hyperlink, PDF, CSV, XML, HTML etc).

De Single Sign on module wordt ondersteund door verschillende authenticatiemethodes, waaronder LDAP, Database, APEX, Oracle EBS en Custom.

Kan ik hosting onderbrengen bij Yellowstar?

Jazeker, wanneer gebruikt wordt gemaakt van de hosting dienstverlening bij Yellowstar, in vergelijking met een situatie waarin u zelf verantwoordelijk bent voor de hosting van de Yellowstar-applicaties, ervaart u een aantal zekerheden en voordelen. Grofweg kunnen deze voordelen onderverdeeld worden in operationele-, financiële- en compliance gerelateerde aspecten. 

Lees alle voordelen in ons artikel over hosting bij Yellowstar.

Voor welke doelgroep is Star Portal?

Voor verschillende doelgroepen (logistiek dienstverleners, handel, productie, retail, luchtvaartsector en offshore) binnen de logistiek maken we klantspecifieke logistieke portalen en apps. Alle ketenpartijen, van producent tot consument, hebben gepersonaliseerde toegang.

Hoe past Star Portal binnen de Star Suite?

Star Portal is apart beschikbaar. U kunt Star Portal ook afnemen in combinatie met andere producten uit onze Star Suite. 

Is de logistieke web portal applicatie aanpasbaar aan de eigen huisstijl?

Ja, Star Portal kan per ketenpartij worden ingericht in een ander design (conform huisstijl). Zodat de gebruiker in een moderne en vertrouwde omgeving werkt en daarmee het gevoel heeft dat men in een systeem werkt. Ook hebt u de keuze uit moderne responsive sjablonen voor verschillende apparaten (smartphone, tablet of andere apparaten).

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

BASAMRO Logistics Group professionaliseert relatie met wegvervoerders

BASAMRO Logistics Group specialiseert zich als expediteur in wegvervoer door Europa. Via Star Portal Carriers kunnen meer dan 4000 vervoerders nu dagelijks real-time de beschikbare transportopdrachten inzien en daar via e-mail op intekenen.

Lees meer →
Referenties

Van der Vlist live met Logistiek Web Portaal Star Portal

Door middel van een web portaal van Yellowstar krijgt de klant van Van der Vlist meer grip op voorraad en een beter inzicht in de supply chain en onderliggende processen. Lees het interview met Geert Bok, IT Manager bij Van der Vlist.

Lees meer →
Blog

Customized is het nieuwe standaard!

Waarom nemen bedrijven voor hun IT genoegen met een standaardproduct? Een keuze voor standaard heeft vele haken en ogen. Customized verenigt het beste van twee werelden: een standaard basis met een op de vraag toegesneden IT-oplossing.

Lees meer →