Slimmer samenwerken in de logistieke keten?

Zet ook de stap!


In slechts 8 stappen uw logistieke keten 24/7 inzichtelijk en real-time stuurbaar.

Stap 5 

Ervaar het gemak van digitalisering

Vergezichten over digitaliseren zijn mooi, inzicht in de praktijk is beter. Ga na op welke afdeling de impact het grootst is als repeterende taken worden geautomatiseerd. Wie moet zijn of haar werkwijze aanpassen? Neem deze collega’s mee in het proces wat er voor hen gaat veranderen en maak het inzichtelijk aan de hand van een demo op maat. Hoe breder het draagvlak bij de stakeholders, hoe eerder u de vruchten plukt van het digitaliseringsproject. 

Slavenburg & Huyser doet meer voor de verlader “De middelgrote verladers waar wij ons op richten, kunnen wij nu dezelfde supply chain software bieden als bijvoorbeeld een groot concern als Blokker gebruikt. Individueel zou dit voor hen niet haalbaar zijn. Doordat wij meerdere opdrachtgevers bedienen, kan dit via ons wel. Onze klanten profiteren zo van een onderscheidende dienstverlening voor het proactief managen van hun goederenstromen door de gehele supply chain.”

Slavenburg & Huyser

Benieuwd naar de volgende stap? 

Ontvang deze in uw mailbox! Vraag de volgende stap aan via het formulier rechtsboven. 

Stap 3 

Maak vandaag nog de rekensom

Wilt u meer werk doen met dezelfde mensen? Door alle in- en externe partijen met elkaar te verbinden, neemt u hen werk uit handen. Het digitaliseren van uw logistieke keten bespaart daadwerkelijk kosten en u realiseert meer winst. Via een businesscase laat zich dat makkelijk uitrekenen. Uw medewerkers doen veel minder onnodige handelingen en kunnen meer en waardevoller werk verrichten in dezelfde tijd.
De cijfers spreken voor zich.

Logistiek dienstverlener MAAT streeft naar de Champions League niveau. “Je merkt dat er dankzij het klantenportaal op de planningsafdeling meer rust is. Plannen blijft hectisch, maar het aantal telefoontjes en e-mails - en daarmee de foutgevoeligheid - is beduidend afgenomen. Met dezelfde mensen draaien wij nu op de planning zo’n twintig procent meer omzet.”

Stap 4 

Klaar voor de supply chain van de toekomst

Kosten besparen en meer omzet realiseren, begint met investeren. Bij onze klanten blijkt het digitaliseren van hun logistieke keten keer op keer een succesverhaal. Door alle in- en externe partijen digitaal met elkaar te verbinden verrichten zij met dezelfde mensen meer werk. De investering verdient zichzelf terug in tijd en geld. Zo is er bij onze klant Detailresult Groep, moedermaatschappij van supermarktformules Dirk en DekaMarkt, tot 40% aan handmatig werk en administratieve taken blijvend verdwenen.

Supply chain Blokker volledig inzichtelijk en stuurbaar. “De businesscase komt fors uit. De nieuwe manier van werken borgt de tijdige beschikbaarheid van producten en bespaart Blokker structureel enkele miljoenen euro’s werkkapitaal. Minder mensen kunnen meer doen met betere kwaliteit.”

Stap 2 

Neem het werk uit handen

Goederen van A naar B brengen klinkt van afstand heel eenvoudig. Maar als geen ander weet u wat daar allemaal bij komt kijken. Heeft u wel eens opgeteld hoeveel mensen, zowel collega’s als medewerkers van ketenpartners, bij één transport zijn betrokken? Laat al die mensen niet onnodig handmatig data overtikken; van excel naar eigen systemen naar e-mails en weer terug. Door alle in- en externe partijen digitaal met elkaar te verbinden, neemt u hen werk uit handen. De samenwerking automatiseren resulteert in een veel snellere en betrouwbaardere logistieke keten.

Informatie-uitwisseling is een van de belangrijkste verbeteringen. Medewerkers in de verschillende landen kunnen veel beter samenwerken. Vanaf het begin de juiste input betekent aan het eind ook een correcte facturatie. Allerbelangrijkste is echter dat wij onze klanten beter van dienst zijn. De klant kan over elke stap in het transport direct real-time informatie ontvangen.”

Rail Cargo Group

Loopt u in uw supply chain dagelijks tegen meerdere vraagstukken en knelpunten aan? Zeer grote kans dat u uw logistiek nog organiseert via telefoon, mail en Excel. Dat kan ook anders! In slechts 8 stappen maakt u uw logistieke keten van order tot aflevering 24/7 inzichtelijk en real-time stuurbaar. Vraag hiernaast het stappenplan aan en zet ook de stap naar slimmer samenwerken in de logistieke keten. 

Stap 1 

Wilt u meer doen met dezelfde mensen?

In de logistiek slimmer samenwerken begint met digitaliseren. Alsmaar overtikken, telefoontjes plegen en Excels rondsturen is zo niet meer nodig. Met dezelfde mensen kunt u veel meer doen. Intern én samen met anderen. Voor iedereen wordt het werk bovendien leuker. Enthousiaste medewerkers zijn uw beste ambassadeurs en maken uw logistieke keten haast vanzelf beter!

“Door verdere digitalisering willen wij zoveel mogelijk papierloos - en daarmee sneller - kunnen werken. Meer en beter inzicht in datastromen geeft ons de mogelijkheid om daadwerkelijk te sturen op KPI’s."

Benieuwd naar de volgende stap? Vraag direct aan.

    What is 5 + 5 ?