Star Flow Terminals

Veelomvattend modulair Terminal Operating System voor inlandterminals


Tijd en kosten besparen door integraal plannen

U wilt uw inlandterminal optimaal aansturen
Het voor- en natransport naadloos laten aansluiten
Ook boekingen en facturatie via hetzelfde systeem afhandelen
En daarbij alle schakels zoveel mogelijk zelf aan het stuur zetten

Maar hoe doet u dat?

Star Flow Terminals biedt inlandterminals een uitgebreid, modulair Terminal Operating System (TOS). Als inlandterminal managet u hiermee het complete logistieke proces. Van het plannen en aansturen van de terminaloperatie en -capaciteit zelf tot het samen met ketenpartners organiseren van alle schakels eromheen. U heeft volledig zicht op alle bezoekende trucks, binnenvaartschepen en treinen. Ook de planning en de uitvoering van de first en last mile voor de eindklant gebeurt via Star Flow Terminals. Datzelfde geldt voor het ontvangen van klantboekingen en de facturatie. U kunt daadwerkelijk integraal plannen.

Het Terminal Operating System van Star Flow Terminals werkt webbased. Zowel uw eigen afdelingen als alle ketenpartners hebben eenvoudig toegang. Partijen kunnen zo zelf informatie ingeven, real-time de containers volgen en waar nodig proactief bijsturen. Alle schakels grijpen in elkaar. De wegvervoerder bijvoorbeeld kan zijn chauffeurs via Star Flow Terminals vooraf aanmelden en hierbij een slottijd vastleggen. Bij aankomst op de terminal is de chauffeur in een automatische gate dan snel geholpen. Iedereen bespaart tijd.

Op uw inlandterminal zelf worden containers met behulp van Star Flow Terminals steeds foutloos naar de juiste stacks, treinen, binnenvaartschepen en trucks gedirigeerd. De continue informatie-uitwisseling stelt u in staat dynamisch te plannen en uw stacks voor de verschillende modaliteiten flexibel in te delen. Alle capaciteit wordt op de meest efficiënte manier gebruikt. Star Flow Terminals is dankzij de modulaire aanpak voor elke inlandterminal op maat in te richten en uit te breiden.

Optimaal integraal plannen met Star Flow Terminals

Flexibel en optimaal plannen

Het planbord stelt de planners in staat om realtime de containerplanning in te richten

Kostenbesparing door digitalisering

Lagere transportkosten door efficiëntere communicatie tussen chauffeurs en terminals

20% minder tijd kwijt aan controles

Er zijn minder medewerkers nodig voor de ondersteuning bij het gate-in en gate-out proces

Sterk verbeterde ketensamenwerking

Alle afdelingen en externe partijen hebben continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen

Snellere levertijden door zichtbaarheid

Met transparantie in de keten en end-to-end visibility worden de levertijden versneld

Tijdsbesparing tot 30%

Via een persoonlijk dashboard zien medewerkers alleen de belangrijkste informatie

HOE STAR FLOW WERKT

VEEL GESTELDE VRAGEN

Voor wie is Star Flow Terminals bedoeld?

Star Flow Terminals biedt alle inlandterminals in de containersector een integrale webbased oplossing voor het optimaal organiseren van hun terminaloperatie en alle daarmee verbonden schakels, van eindklant tot intermodale operators.

Wat is het voordeel van Yellowstar’s webbased aanpak?

Door de webbased aanpak van Star Flow Terminals kunnen externe partijen eenvoudig aansluiten, informatie delen, real-time hun containers volgen (track & trace) en daarmee hun eigen planning optimaliseren. Vanuit de centrale rol die een inlandterminal heeft, wordt op die manier echte ketensamenwerking gerealiseerd. Yellowstar kan door het gebruik van internettechnologie bovendien snel leveren. Ontwikkeltijden zijn beperkt, time-to-markets kort. Yellowstar werkt via de scrummethode. In nauwe samenspraak met de klant wordt Star Flow Terminals stap voor stap live gezet.

Is Star Flow Terminals één standaard pakket?

Star Flow Terminals is modulair opgebouwd. Een inlandterminal kiest die modules die het beste aansluiten bij de eigen vraag en behoeften. Voor een optimale inrichting zorgt Yellowstar daar bovenop desgewenst voor aanvullend maatwerk.

Hoe grijpen alle schakels binnen Star Flow Terminals in elkaar?

Via portals en EDI-koppelingen kunnen alle partijen vanuit hun eigen rol informatie ingeven, opvragen, containers real-time volgen en waar nodig eenvoudig bijsturen. Een chauffeur kan via een aparte app bijvoorbeeld ook zijn status en vertragingen doorgeven. De binnenvaart- of treinoperator en de terminal kunnen hier dan tijdig op anticiperen. Andere containers kunnen zo mee richting zeehaven. Alles grijpt in elkaar. Iedereen kan effectiever en efficiënter werken. Door de real-time informatie-uitwisseling die in Star Flow Terminals onder water plaatsvindt, is continu omplannen mogelijk. Daarbij is ook eenvoudig te wisselen van modaliteit.

Hoe organiseert Star Flow Terminals het terminalproces zelf?

Alle voor het terminalproces benodigde functionaliteiten zijn binnen Star Flow Terminals geïntegreerd in de modules Gate Management, Container Management en Terminal Yard Management. Op de inlandterminal worden containers aan de hand hiervan steeds foutloos naar de juiste stacks, treinen, binnenvaartschepen of trucks gedirigeerd. Via een app ziet de kraanmachinist of reachstackerchauffeur op zijn beeldscherm wat met welke container te doen. Ook het checken van lege containers, inclusief onderhoud en reparatie, wordt via het systeem georganiseerd.

Hoe organiseert Star Flow Terminals het intermodale verkeer?

Vanuit de boeking van de klant wordt telkens de beste planning per truck bepaald. De klant krijgt track & trace informatie en een melding wanneer de containers aankomen of de terminal verlaten. De intermodale planning kan worden georganiseerd via onze oplossing Star Flow Intermodal.

Kan ik hosting onderbrengen bij Yellowstar?

Jazeker, wanneer gebruikt wordt gemaakt van de hosting dienstverlening bij Yellowstar, in vergelijking met een situatie waarin u zelf verantwoordelijk bent voor de hosting van de Yellowstar-applicaties, ervaart u een aantal zekerheden en voordelen. Grofweg kunnen deze voordelen onderverdeeld worden in operationele-, financiële- en compliance gerelateerde aspecten. Lees alle voordelen in ons artikel over hosting bij Yellowstar.

Yellowstar - altijd in beweging

Nieuws & Events

Trimodal kiest voor Yellowstar

Trimodal, een specialist op het gebied van conventioneel en intermodaal vervoer, heeft gekozen voor Star Flow Intermodal van Yellowstar voor het organiseren van het gehele intermodale achterlandvervoer.

Lees meer →
Referenties

Estron kan via uitgebreid TMS 20 tot 25% meer doen!

Estron is een veelzijdige logistieke dienstverlener, met trailervervoer op het Verenigd Koninkrijk als belangrijkste activiteit. Zo’n 300 trailers zijn constant onderweg. De planning ervan doet het bedrijf via een veelomvattend Transport Management System (TMS) van Yellowstar. Dit TMS geeft de planners voortdurend overzicht, verbetert de dienstverlening aan klanten en maakt de uitvoering door chauffeurs inzichtelijk. “Met hetzelfde team kunnen wij nu 20 tot 25% meer doen. Wij zijn klaar voor verdere groei.”

Lees meer →
Referenties

Rail Cargo Group kiest voor TMS en TOS van Yellowstar

Rail Cargo Group zocht één oplossing voor de aansturing van haar gehele intermodale operationele proces. Via een uitgebreide Europese tender verkreeg Yellowstar de opdracht voor de implementatie van een overkoepelend TMS en een op de eigen RCG-terminals in te zetten TOS.

Lees meer →