Blog

Blijf altijd op de hoogte van de laatste logistieke trends
Blog

IT in logistiek: standaard, maatwerk of hybride?

Bedrijven met projectgedreven logistiek hebben een specifieke behoefte als het gaat om de IT-ondersteuning van hun logistieke processen. Bij deze IT keuze wordt u al snel geconfronteerd met een lastige keuze: wordt het maatwerk software, of een standaard product? Of zijn er ook slimme hybride oplossingen beschikbaar?

Blog

Offshore project logistiek onder controle door slimme IT

De kosten van offshore logistiek zijn hoog en worden nog verder vergroot door de stijgende olieprijzen. Er is vaak weinig inzicht en controle over het volledige logistieke proces, met als risico dat er te veel, te weinig of niet op tijd wordt geleverd.

Blog

Logistieke innovatie door data-integratie

In de gesprekken met onze klanten merk ik dat de eisen en verwachtingen telkens hoger komen te liggen in projectgebaseerde logistiek. De klanten van onze klanten verwachten telkens kortere levertijden, hogere voorspelbaarheid en meer flexibiliteit – maar dan wel tegen de laagst mogelijke kosten.

Blog

IT in logistiek: van competitief naar complementair

Binnen de markt van (project) logistiek zien we de laatste jaren een beweging als het gaat om de onderliggende IT. We zien een duidelijke verschuiving plaatsvinden van een allesomvattend ERP systeem naar een benadering van ‘best of breed’ IT oplossingen voor specifieke onderdelen van het logistieke proces.

Blog

Budgetteren van IT-innovatie, klassiek of agile?

Ik zie vaak een mismatch tussen de behoefte aan innovatie van logistieke processen en de manier waarop de daarvoor benodigde IT-oplossingen worden gebudgetteerd. In deze blog leg ik uit wat de nadelen van een klassieke manier van budgetteren zijn.