Goede communicatie is key voor een soepel werkende supply chain. In de strijd met uw concurrentie is het daarom van belang dat u deze optimaliseert. Op welke gebieden laat het rendement te wensen over en waar heeft u alles perfect geregeld. Het is niet zo eenvoudig om snel een duidelijk beeld van uw situatie te krijgen.

Yellowstar heeft daarom een handige tool ontwikkeld: de Supply Chain Maturity Check. Aan de hand van een aantal eenvoudige vragen krijgt inzicht in de stappen die u nog moet ondernemen om de concurrentiestrijd aan te gaan. Waar bent u up-to-date en waar laat u nog veel liggen? Ga voor optimale transparantie in uw keten en doe de test. Bent u op vele vlakken nog een ‘digibeet’ of hoort u al bij de ‘digiwonders’?

Bent u een digibeet of een digiwonder?

In het digitale tijdperk wordt de behoefte aan snelle communicatie in de supply chain steeds groter. Theoretisch is volledige transparantie in de keten mogelijk, maar hoe ver bent u? Bent u een digibeet of een digiwonder?

1. Enterprise Service Bus

Beschikt uw bedrijf over een Enterprise Service Bus (ESB) voor het communiceren van logistieke informatie met klanten en supply chain partners?

2. Geïntegreerde koppeling

Hebben alle ketenpartners een geintegreerde koppeling voor het uitwisseling van vrachtinformatie met uw logistieke systemen?

3. Webportal

Hebben klanten en toeleveranciers al toegang tot een webportal met voor hen relevante logistieke data?

4. Supply Chain Visibility

Draait uw software voor Supply Chain Visibility in de cloud?

5. Supply Chain-systemen

Hebben alle relevante medewerkers vanuit iedere locatie en op elk device 24/7 toegang tot alle supply chain-systemen?

6. Leveranciers koppelen

Kunt u binnen één dag nieuwe leveranciers koppelen aan uw systeem voor Supply Chain Collaboration?

7. Real-time inzicht

Hebben uw medewerkers en ketenpartners real-time inzicht in de locatie, status, planning en afhandeling van uw producten tijdens het transportproces?

8. Supply Chain Visibility

Hebben de klanten van uw klanten 24/7 toegang tot uw systeem voor Supply Chain Visibility, om hun bestellingen te kunnen volgen?

9. Gepersonaliseerd dashboard

Beschikken uw medewerkers en ketenpartners over een gepersonaliseerd dashboard met alleen tijdige alerts en relevante acties?

10. Feedback

Geeft iedereen digitaal feedback bij elke handeling (planning, bevestiging, ontvangst etc.) in de keten?