Star Flow Intermodal

Transport Management System voor maatwerk in intermodaal vervoer


Ketentransparantie leidt tot grotere klanttevredenheid en hogere marges

Uw intermodale vervoer wilt u optimaal aansturen
Klanten daarin een onderscheidende dienstverlening bieden
Van begin tot eind volledige transparantie creëren
Steeds de beste workflow en keuze van modaliteit(en) realiseren
In de uitvoering real-time kunnen bijsturen
En zo grotere klanttevredenheid en hogere marges realiseren

Maar hoe doet u dat?

Star Flow Intermodal biedt een veelomvattend Transport Management System (TMS). Als logistieke dienstverlener organiseert u hiermee voor klanten het volledige intermodale achterlandvervoer. Van boeking tot facturatie verbindt en integreert Star Flow Intermodal de gehele intermodale keten.

In real-time afstemming met uw transporteurs managet u alle beschikbare vervoerscapaciteit. Via heldere criteria – vereiste snelheid, kosten, beperkende voorwaarden – is steeds de beste workflow en modaliteit te bepalen: weg, spoor of binnenvaart. Switchen tussen modaliteiten is daarbij heel eenvoudig.

Elke schakel heeft in het Transport Management System van Star Flow Intermodal een control tower met naar eigen wens in te delen dashboard. Proactieve alerts maken 24/7 voor iedereen tijdig bijsturen mogelijk. De klant kan daarbij van haven tot inlandterminal en desgewenst de fabriek, DC, warehouse of crossdock (en vice versa) real-time zijn transporten volgen. Zo is steeds tijdig in te spelen op onderweg optredende veranderingen.

Star Flow Intermodal is modulair opgebouwd, geheel naar wens in te richten en bijvoorbeeld verder uit te breiden met modules voor ‘proof of delivery’ en ‘cost registration’.

Optimale controle met Star Flow Intermodal

Sterk verbeterde ketensamenwerking

U, uw klanten en toeleveranciers hebben continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen

20% minder tijd kwijt aan controles

Door proactieve alerts met order- en plan afwijkingen houdt u grip op uw keten

Snellere levertijden door zichtbaarheid

Met transparantie in de keten en end-to-end visibility worden de levertijden versneld

Transportkosten besparing van 10%

Lagere transportkosten door efficiëntere communicatie tussen afdelingen

Tot 30% tijdsbesparing

Doordat alleen relevante informatie wordt getoond besparen medewerkers tot 30% tijd

Ketenpartijen makkelijk aanschakelen

U bepaalt zelf met welke logistieke schakels u data wilt delen en samenwerken

HOE STAR FLOW WERKT

Veel gestelde vragen

Wat is de essentie van Star Flow Intermodal?

Star Flow Intermodal ondersteunt bij het zo efficiënt mogelijk organiseren van multimodaal achterlandvervoer en het optimaal managen van de hiervoor beschikbare vervoerscapaciteit. Star Flow Intermodal verbindt en integreert daartoe via internettechnologie de gehele achterlandketen, waarbij alle partijen steeds proactief worden geïnformeerd en zodoende kunnen bijsturen op uitzonderingen. Zowel uw eigen interne processen als die van uw ketenpartners zullen verbeteren.

Voor wie is Star Flow Intermodal bedoeld?

Elke partij die verantwoordelijk is voor multimodaal vervoer tussen de zeehaven en het achterland kan dit via Star Flow Intermodal optimaal organiseren:

- terminaloperators;

- binnenvaart- en spooroperators;

- intermodale operators;

- wegvervoerders;

- verladers die zelf de intermodale logistiek aansturen.

Hoe organiseert Star Flow Intermodal het multimodale achterlandvervoer?

Vanuit de boeking door de klant wordt binnen Star Flow Intermodal via heldere criteria (vereiste snelheid, kosten, beperkende voorwaarden) steeds de beste workflow en daaruit voortvloeiende vervoersoptie bepaald: binnenvaart, spoor of eventueel truck. Vervolgens gebeurt de daadwerkelijke vervoersplanning. De klant kan daarbij notificaties krijgen over de trein of het binnenvaartschip waarop zijn container wordt vervoerd en track & trace informatie ontvangen. Aan de hand hiervan kan men steeds snel anticiperen op veranderingen, zoals terminalvertragingen, files of laad- en loswijzigingen. De klant ontvangt ook altijd een proof of delivery.

Wat zijn de voordelen van de webbased aanpak van Star Flow Intermodal?

Zowel rederijen, expediteurs, importeurs, exporteurs als (collega-)logistieke dienstverleners kunnen door de webbased aanpak van Star Flow Intermodal eenvoudig aansluiten en op die manier via de cloud prijsopgaves ontvangen, boekingen doen en real-time hun lading volgen. Star Flow Intermodal faciliteert hierdoor optimale ketensamenwerking. Doordat partijen zelf toegang hebben, informatie kunnen opvragen en invoeren, wordt veel van het huidige telefoon- en e-mailverkeer bovendien overbodig.  Voor de planners ontstaat tijd om proactief te anticiperen op te verwachte knelpunten.

Wat betekent de webbased aanpak voor het ontwikkeltraject?

Dankzij de webbased aanpak zijn ontwikkeltijden beperkt en is de time-to-market voor Star Flow Intermodal kort. Yellowstar gebruikt de scrummethode om Star Flow Intermodal stap voor stap samen met u live te brengen.

Omvat Star Flow Intermodal een vaststaand pakket?

Star Flow Intermodal is modulair opgebouwd en geheel naar wens in te richten en uit te breiden. De webbased aanpak maakt koppelingen met bestaande (executie)systemen binnen uw organisatie bovendien eenvoudig. U hoeft niet vanaf nul opnieuw te beginnen. Star Flow Intermodal sluit naadloos aan bij wat u al aan systemen in huis heeft en is desgewenst volledig te integreren.

Hoe vindt Star Flow Intermodal aansluiting bij het zeetraject van een container?

Binnen Star Flow Intermodal is een koppeling mogelijk met de aankomst- en vertrektijden (ETA, ATA, ETD, ATD) van containerschepen in de zeehaven. De multimodale planning van het achterlandvervoer kunt u op die manier optimaal hier op afstemmen.

Organiseert Star Flow Intermodal ook het via Portbase (verplicht) voormelden bij zeeterminals?

Voor het via Portbase voormelden van bezoeken en containers bij zeeterminals zijn binnen Star Flow Hinterland standaard koppelingen aanwezig.

Kan ik hosting onderbrengen bij Yellowstar?

Jazeker, wanneer gebruikt wordt gemaakt van de hosting dienstverlening bij Yellowstar, in vergelijking met een situatie waarin u zelf verantwoordelijk bent voor de hosting van de Yellowstar-applicaties, ervaart u een aantal zekerheden en voordelen. Grofweg kunnen deze voordelen onderverdeeld worden in operationele-, financiële- en compliance gerelateerde aspecten. Lees alle voordelen in ons artikel over hosting bij Yellowstar.

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Rail Cargo Group kiest voor TMS en TOS van Yellowstar

Rail Cargo Group zocht één oplossing voor de aansturing van haar gehele intermodale operationele proces. Via een uitgebreide Europese tender verkreeg Yellowstar de opdracht voor de implementatie van een overkoepelend TMS en een op de eigen RCG-terminals in te zetten TOS.

Lees meer →
Nieuws & Events

Trimodal kiest voor Yellowstar

Trimodal, een specialist op het gebied van conventioneel en intermodaal vervoer, heeft gekozen voor Star Flow Intermodal van Yellowstar voor het organiseren van het gehele intermodale achterlandvervoer.

Lees meer →
Referenties

Estron kan via uitgebreid TMS 20 tot 25% meer doen!

Estron is een veelzijdige logistieke dienstverlener, met trailervervoer op het Verenigd Koninkrijk als belangrijkste activiteit. Zo’n 300 trailers zijn constant onderweg. De planning ervan doet het bedrijf via een veelomvattend Transport Management System (TMS) van Yellowstar. Dit TMS geeft de planners voortdurend overzicht, verbetert de dienstverlening aan klanten en maakt de uitvoering door chauffeurs inzichtelijk. “Met hetzelfde team kunnen wij nu 20 tot 25% meer doen. Wij zijn klaar voor verdere groei.”

Lees meer →