Trimodal, een specialist op het gebied van conventioneel en intermodaal vervoer, heeft gekozen voor Star Flow Intermodal van Yellowstar voor het organiseren van het gehele intermodale achterlandvervoer. Het bedrijf is recent begonnen met een directe spoorverbinding tussen de deepsea terminals op de Maasvlakte en het Rail Service Center (RSC) in de Eemhaven. Hiervoor heeft het behoefte aan een geavanceerd TMS om de operaties te optimaliseren.

Met de keuze voor Yellowstar profiteert Trimodal van een veelomvattend TMS, dat de gehele intermodale keten verbindt. Van boeking tot facturatie zijn alle stappen geïntegreerd. Het systeem biedt real-time inzicht in alle operationele activiteiten en stelt Trimodal in staat om snel en efficiënt te reageren op alle eventuele veranderingen in de keten.

"We zijn blij om met Yellowstar samen te werken en hun TMS te implementeren," zegt Don van Riel, CEO van Trimodal. "Met de ondersteuning vanuit Yellowstar zijn we in staat om onze operaties verder te verbeteren en de klanttevredenheid te verhogen. Wij krijgen nu inzicht in het gehele supply chain traject voor volle containers; van afzender tot aan de eindontvanger. Voor de conventionele afdeling kunnen wij met Yellowstar het fleet management en de vervoersbewegingen van railwagons beter aansturen.”

Stap voor stap aan de slag

Op korte termijn starten Yellowstar en Trimodal met Sprint 0. Samen worden hierin de vereisten en scope voor de implementatie van het TMS vastgesteld. Daarna wordt Star Flow Intermodal stap voor stap geïntegreerd in de operaties van Trimodal. Yellowstar is verheugd om de expertise en technologie te bieden die Trimodal nodig heeft om haar logistieke processen te optimaliseren en hun klanten de beste service te bieden.

Ook op zoek naar een cloud based TMS waarmee verder kan worden gekeken dan alleen de interne processen? Wij gaan graag in gesprek, laten we snel kennismaken. Bel 088-141 88 00 of mail info@yellowstar.com voor een afspraak.