Door Star Flow TOS meer efficiëntie bij neska INTERMODAL

Makkelijker data delen en meer tijdswinst

Via Star Flow Terminal Operating System (TOS) organiseert neska INTERMODAL het logistieke proces voor haar zes inlandterminals. Het systeem is samen met Yellowstar ontwikkeld bovenop het al bestaande legacy systeem en biedt de logistieke dienstverlener meer functionaliteiten, efficiëntie en tijdswinst. Kevin Gründer, Managing Director bij neska INTERMODAL: “Omdat wij niet opereren in een markt met hoge marges is het enorm belangrijk om snel te voldoen aan klanteisen. Met Star Flow Terminal Operating Systemen verbeteren wij onze prestaties en dienstverlening".

star flow tos

Optimaal werken dankzij Star Flow TOS

Via het bestaande systeem worden de orders ingevoerd, evenals de facturatie afgehandeld. Met verscheidene modules binnen Star Flow Terminal Operating System organiseert neska INTERMODAL vervolgens het intermodale vervoer van en naar de zeehaven, de terminaloperatie zelf en het voor- en natransport per truck. Alle eigen afdelingen hebben dankzij de webbased aanpak op elk moment eenvoudig toegang tot de voor hen relevante informatie en kunnen daar naar handelen. Hiernaast zorgt prioriteiten dashboard MyDay ervoor dat alleen de belangrijkste en meest relevante info zichtbaar is voor medewerkers. “Via Star Flow TOS kunnen wij onze logistieke processen efficiënt inrichten waardoor data makkelijker gedeeld wordt en meer tijdswinst onstaat.” aldus Kevin Gründer.

De uitrol van Star Flow Terminal Operating System is het resultaat van een goed idee vanuit neska INTERMODAL en de verfijning en technische implementatie vanuit Yellowstar. De modules van Star Flow Terminal Operating System zijn ontwikkeld en geïmplementeerd als aanvulling op het systeem van neska INTERMODAL. Met ruim 400 users, verspreid over zes inlandterminals, wordt het systeem ingezet binnen verschillende afdelingen.

Positieve ontwikkeling

Doordat medewerkers via een persoonlijk dashboard alleen nog de belangrijkste en meest relevante informatie te zien krijgen levert dit een tijdsbesparing op van 20 tot 30%. Door middel van ToDo’s kunnen medewerkers snel reageren op afwijkingen. Naast tijdswinst door MyDay biedt het nieuwe systeem meer voordelen:

  • Efficiënter omgaan met data. Het planbord stelt de planners in staat om realtime de containerplanning in te richten en aan te passen.
  • Meer functionaliteiten. Planners kunnen real-time de locaties van de containers tracken en chauffeurs krijgen op hun mobiele applicatie transportopdrachten en relevante informatie te zien. Chauffeurs kunnen op hun beurt zelf data verrijken, containers aan- of afmelden en afwijkingen registreren.
  • Kostenbesparing door digitalisering. Doordat data 24/7 en online beschikbaar wordt gesteld zijn er minder contactmomenten tussen chauffeurs en terminals. Dit betekent dat er minder medewerkers nodig zijn voor de ondersteuning bij het gate-in en gate-out proces.
  • Meer informatie voor klanten. Door de track en trace functionaliteit is er automatisch realtime informatie beschikbaar voor klanten. 
  • Snelle barge-planning. Systeembreed zorgt de data-koppeling tussen neska Container Line en neska INTERMODAL terminals voor een efficiënte planning met alle terminals.

Samenvatting neska INTERMODAL

  • Ruim 400 gebruikers maken dagelijks gebruik van één of meerdere modules binnen het systeem.
  • Meer dan 500.000 vervoerde containers per jaar en 70 intermodale dienstregelingen one-way per week.
  • 6 inland terminals waaronder twee zeehaven kantoren in Rotterdam en Hamburg en vier inland rail netwerk verbindingen.
  • Hoofdkantoor in Duisburg. Met 320 medewerkers, 275 trucks, 320 chassis en een container terminal oppervlakte van 511,000 m2.

Toekomstplannen

Het verrijken van het bestaande systeem met Oracle Apex modules binnen Star Flow Terminal Operating System, krijgt in 2019 de grootste aandacht. Naast de volledige electronische data uitwisseling met informatie over boekingen en statussen komt deze binnenkort ook beschikbaar via een klantportaal. Topprioteit is het ontwikkelen van een klantenportaal waarin klanten track & trace informatie kunnen opvragen en zo optimaal inzicht in hun goederenstroom krijgen. Via de portal kunnen ze zich abonneren op de gewenste data en zelf alerts instellen.

Yellowstar - altijd in beweging

Downloads

Trendrapport: 6 grootste uitdagingen van een logistiek manager

Als logistiek manager wordt er vandaag de dag veel van u gevraagd. Download ons trendrapport en stop met het continu stoppen van gaten. Leer hoe uw zes grootste logistieke uitdagingen beter te managen zijn.

Lees meer →
Referenties

Prioriteitenscherm MyDay bespaart werknemers neska tot 30% tijd

Neska Intermodal start met de uitrol van de control tower Neska My-Day van Yellowstar Solutions. De tool zal geleidelijk in alle afdelingen van het Duitse bedrijf worden uitgerold en simplificeert de werkzaamheden aanzienlijk.

Lees meer →
Nieuws & Events

Door APEX upgrade naar 5.1 kan Ritra Cargo klanten blijven verbinden

Als wereldwijd opererend expediteur stelt Ritra Cargo klanten en IT centraal in haar logistieke processen. De recente Oracle APEX upgrade naar 5.1 was nodig om de juiste balans te houden tussen IT en Logistiek.

Lees meer →