Door Star Flow Terminals meer efficiëntie bij neska INTERMODAL

Makkelijker data delen en meer tijdswinst

Via Star Flow Terminals organiseert neska INTERMODAL het logistieke proces voor haar zes inlandterminals. Het systeem is samen met Yellowstar ontwikkeld bovenop het al bestaande legacy systeem en biedt de logistieke dienstverlener meer functionaliteiten, efficiëntie en tijdswinst. Kevin Gründer, Managing Director bij neska INTERMODAL: “Omdat wij niet opereren in een markt met hoge marges is het enorm belangrijk om snel te voldoen aan klanteisen. Met Star Flow Terminals verbeteren wij onze prestaties en dienstverlening".

Optimaal werken dankzij Star Flow Terminals

Via het bestaande systeem worden de orders ingevoerd, evenals de facturatie afgehandeld. Met verscheidene modules binnen Star Flow Terminals organiseert neska INTERMODAL vervolgens het intermodale vervoer van en naar de zeehaven, de terminaloperatie zelf en het voor- en natransport per truck. Alle eigen afdelingen hebben dankzij de webbased aanpak op elk moment eenvoudig toegang tot de voor hen relevante informatie en kunnen daar naar handelen. Hiernaast zorgt prioriteiten dashboard MyDay ervoor dat alleen de belangrijkste en meest relevante info zichtbaar is voor medewerkers. “Via Star Flow Terminals kunnen wij onze logistieke processen efficiënt inrichten waardoor data makkelijker gedeeld wordt en meer tijdswinst onstaat.” aldus Kevin Gründer.

De uitrol van Star Flow Terminals is het resultaat van een goed idee vanuit neska INTERMODAL en de verfijning en technische implementatie vanuit Yellowstar. De modules van Star Flow Terminals zijn ontwikkeld en geïmplementeerd als aanvulling op het systeem van neska INTERMODAL. Met ruim 400 users, verspreid over zes inlandterminals, wordt het systeem ingezet binnen verschillende afdelingen.

Positieve ontwikkeling

Doordat medewerkers via een persoonlijk dashboard alleen nog de belangrijkste en meest relevante informatie te zien krijgen levert dit een tijdsbesparing op van 20 tot 30%. Door middel van ToDo’s kunnen medewerkers snel reageren op afwijkingen. Naast tijdswinst door MyDay biedt het nieuwe systeem meer voordelen:

  • Efficiënter omgaan met data. Het planbord stelt de planners in staat om realtime de containerplanning in te richten en aan te passen.
  • Meer functionaliteiten. Planners kunnen real-time de locaties van de containers tracken en chauffeurs krijgen op hun mobiele applicatie transportopdrachten en relevante informatie te zien. Chauffeurs kunnen op hun beurt zelf data verrijken, containers aan- of afmelden en afwijkingen registreren.
  • Kostenbesparing door digitalisering. Doordat data 24/7 en online beschikbaar wordt gesteld zijn er minder contactmomenten tussen chauffeurs en terminals. Dit betekent dat er minder medewerkers nodig zijn voor de ondersteuning bij het gate-in en gate-out proces.
  • Meer informatie voor klanten. Door de track en trace functionaliteit is er automatisch realtime informatie beschikbaar voor klanten. 
  • Snelle barge-planning. Systeembreed zorgt de data-koppeling tussen neska Container Line en neska INTERMODAL terminals voor een efficiënte planning met alle terminals.

Samenvatting neska INTERMODAL

  • Ruim 400 gebruikers maken dagelijks gebruik van één of meerdere modules binnen het systeem.
  • Meer dan 500.000 vervoerde containers per jaar en 70 intermodale dienstregelingen one-way per week.
  • 6 inland terminals waaronder twee zeehaven kantoren in Rotterdam en Hamburg en vier inland rail netwerk verbindingen.
  • Hoofdkantoor in Duisburg. Met 320 medewerkers, 275 trucks, 320 chassis en een container terminal oppervlakte van 511,000 m2.

Toekomstplannen

Het verrijken van het bestaande systeem met Oracle Apex modules binnen Star Flow Terminals, krijgt in 2019 de grootste aandacht. Naast de volledige electronische data uitwisseling met informatie over boekingen en statussen komt deze binnenkort ook beschikbaar via een klantportaal. Topprioteit is het ontwikkelen van een klantenportaal waarin klanten track & trace informatie kunnen opvragen en zo optimaal inzicht in hun goederenstroom krijgen. Via de portal kunnen ze zich abonneren op de gewenste data en zelf alerts instellen.

Yellowstar - altijd in beweging

Nieuws & Events

Yellowstar wint tender voor nieuwe operationele systemen Rail Cargo Group

De Rail Cargo Group heeft voor het aansturen van zijn internationale intermodale transportoperaties het Nederlandse Yellowstar opdracht gegeven een nieuw Transport Management System (TMS) en Terminal Operating System (TOS) te ontwikkelen.

Lees meer →
Nieuws & Events

Yellowstar maakt u Brexit-proof

Door Brexit krijgt u vanaf 1 januari 2021 in uw ferryverkeer met het Verenigd Koninkrijk te maken met douaneformaliteiten. Als logistieke dienstverlener betekent dit veel extra werk. Met Star Connect van Yellowstar automatiseert u eenvoudig al de noodzakelijke werkzaamheden.

Lees meer →
Referenties

Supply chain Blokker met hulp Yellowstar volledig inzichtelijk en stuurbaar

In zes maanden tijd heeft Blokker zijn Verre Oosten supply chain geheel opnieuw ingericht. Gebruikmakend van Star Flow Supply Chain is elke order vanaf de fabriek in China tot het warehouse in Geldermalsen volledig inzichtelijk en stuurbaar.

Lees meer →