Via Star Flow Terminals organiseert neska INTERMODAL het logistieke proces voor haar vier inlandterminals. Het systeem is samen met Yellowstar ontwikkeld bovenop het bestaande legacy systeem en biedt de logistieke dienstverlener meer functionaliteiten, efficiëntie en tijdswinst. “De punctualiteit en snelheid van onze dienstverlening zijn een uiterst belangrijk onderdeel van de kwaliteit die wij beloven. Star Flow Terminals helpt ons om onze prestaties en ons aanbod verder te verbeteren." aldus Oliver Grossmann, Managing Director van CTS in het neska INTERMODAL netwerk.

Optimaal werken dankzij Star Flow Terminals

In haar bestaande systeem verwerkt neska INTERMODAL alle dagelijkse orders en handelt het de facturatie af. Met verscheidene modules binnen Star Flow Terminals en Star Flow Intermodal organiseert neska INTERMODAL vervolgens het intermodale vervoer van en naar de zeehaven, de terminaloperatie zelf en het voor- en natransport per truck. Alle eigen afdelingen hebben dankzij de webbased aanpak op elk moment eenvoudig toegang tot de voor hen relevante informatie en kunnen daar naar handelen. Hiernaast zorgt prioriteiten-dashboard MyDay er als onderdeel van Star Flow Terminals voor dat alleen de belangrijkste en meest relevante info voor de medewerkers van neska INTERMODAL zichtbaar is. “Via Star Flow Terminals kunnen wij onze logistieke processen efficiënt inrichten waardoor data makkelijker gedeeld wordt en meer tijdwinst ontstaat.” 

De uitrol van Star Flow Terminals is het resultaat van een goed idee vanuit neska INTERMODAL en de verfijning en technische implementatie vanuit Yellowstar. De modules van Star Flow Terminals zijn ontwikkeld en geïmplementeerd als aanvulling op het systeem van neska INTERMODAL. Met ruim 400 users, verspreid over vier inlandterminals en twee zeehavenkantoren, wordt het systeem ingezet binnen verschillende afdelingen.

Positieve ontwikkeling

Doordat medewerkers via een persoonlijk dashboard alleen nog de belangrijkste en meest relevante informatie te zien krijgen levert dit een tijdsbesparing op van 20 tot 30%. Door middel van ToDo’s kunnen medewerkers snel reageren op afwijkingen. Naast tijdswinst door MyDay biedt het nieuwe systeem meer voordelen:

  • Efficiënter omgaan met data. Het planbord stelt de planners in staat om real-time de containerplanning in te richten en aan te passen.
  • Meer functionaliteiten. Planners kunnen real-time de locaties van de containers tracken en chauffeurs krijgen op hun mobiele applicatie transportopdrachten en relevante informatie te zien. Chauffeurs kunnen op hun beurt zelf data verrijken, containers aan- of afmelden en afwijkingen registreren.
  • Kostenbesparing door digitalisering. Doordat data 24/7 online beschikbaar wordt gesteld, zijn er minder contactmomenten tussen chauffeurs en terminals. Hierdoor zijn minder medewerkers nodig voor de ondersteuning bij het gate-in en gate-out proces.
  • Meer informatie voor klanten. Door de track & trace functionaliteit is automatisch real-time informatie beschikbaar voor klanten.  
  • Snelle barge-planning. Een data-koppeling tussen neska Container Line en neska INTERMODAL zorgt voor een efficiënte planning bij alle terminals.

Samenvatting neska INTERMODAL

  • Ruim 400 gebruikers maken dagelijks gebruik van één of meerdere modules binnen het systeem.
  • Meer dan 500.000 vervoerde containers per jaar en 70 intermodale dienstregelingen one-way per week.
  • 4 eigen inlandterminals plus zeehavenkantoren in Rotterdam en Hamburg.
  • Hoofdkantoor in Duisburg. Met 320 medewerkers, 275 trucks, 320 chassis en een container terminal oppervlakte van 511,000 m2.

Toekomstplannen

Aansluitend op Star Flow Terminals wil neska INTERMODAL een klantenportaal ontwikkelen waarin klanten track & trace informatie kunnen opvragen en zo optimaal inzicht in hun goederenstroom krijgen. Via dit portal kan men zich abonneren op de gewenste data en zelf alerts instellen.