CJ Hendriks Group is gespecialiseerd in complexe logistiek. Ook op IT-gebied wil het klanten daarbij volledig ontzorgen. Met behulp van Star Connect van Yellowstar realiseert het bedrijf zelf systeemkoppelingen met opdrachtgevers voor het rechtstreeks inschieten van orders, etc. Klanten hoeven voor dergelijke automatisering geen derde partij in te schakelen.

  • Als logistieke dienstverlener zelf systeemkoppelingen realiseren
  • Extra dienstverlening aan klanten bieden
  • Einde aan intikken van orders
  • Aanzienlijke kostenbesparingen

Met circa 80 medewerkers richt CJ Hendriks Group zich op logistieke dienstverlening die meer vraagt dan het reguliere dozen schuiven. Wijnlogistiek en chemielogistiek zijn twee belangrijke specialisaties. Het in 1840 in Amsterdam opgerichte familiebedrijf heeft hiervoor eigen state-of-the-art ingerichte warehouses, daarbij alle kennis over douanezaken (accijnsgoederen) en beschikt over tal van vergunningen voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Via DC Support voert CJ Hendriks Group daarnaast in opdracht van bedrijven specifieke warehouse-activiteiten uit. Bijvoorbeeld voor de opvang van seizoenspieken of wanneer voor producten uitzoek-, ompak- of labellingacties nodig zijn.

“Wij verzorgen voor onze klanten de hele logistieke keten of desgewenst een deel ervan,” aldus Christoffel Hendriks. IT-dienstverlening is hier in de filosofie van het bedrijf een onlosmakelijk onderdeel van. “Via onze eigen IT-projectafdeling realiseren wij met klanten bijvoorbeeld koppelingen voor het rechtstreeks inschieten van orders in onze systemen. Voor dergelijke automatisering hoeft men niet meer apart een derde partij in te schakelen. Een klant kan zo echt geld besparen.” Dat staat nog los van de voordelen van systeemkoppelingen in het algemeen, zo vervolgt Hendriks. “Het voorkomt de kosten van het anders elke order moeten intypen.”

Vlotte implementatie Star Connect

CJ Hendriks Group gebruikt voor het maken van systeemkoppelingen met klanten Star Connect van Yellowstar. “Op aanraden van de leverancier van ons warehousemanagementsysteem en transportmanagementsysteem zijn wij hiervoor bij Yellowstar terechtgekomen.” De implementatie van Star Connect verliep vlot. “De eerste koppeling met een klant hebben wij samen met Yellowstar gedaan, de tweede koppeling deden wij al grotendeels zelf.”

Zelfredzaam in het gebruik

Sinds klant nr. 3 is CJ Hendriks Group voor het gebruik van Star Connect geheel zelfredzaam. Met meerdere opdrachtgevers zijn inmiddels koppelingen gerealiseerd. “In principe kunnen wij alles zelf. Hebben wij een vraag, dan kunnen wij altijd bij Yellowstar terecht.” De voor het aansluiten van nieuwe klanten benodigde tijd varieert van enkele dagen tot meerdere weken. “Dat is mede afhankelijk van de klant. Sommigen hebben de bestanden al in het juiste format beschikbaar. Anderen willen graag automatisch orders kunnen inschieten, maar hebben nog geen idee hoe. Juist dat laatste type bedrijven behoort vaak tot onze klandizie. Wij denken dan mee over de mogelijkheden. Star Connect van Yellowstar helpt ons daarbij om méér voor onze klanten te kunnen betekenen.”

MEER INFORMATIE

Vul onderstaande velden in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

    What is 1 + 6 ?