Star Connect

Logistieke systeemintegratie door ESB


Verbindt verschillende systemen voor optimale ketensamenwerking

Met Star Connect kunt u nieuwe klanten uit uw logistieke keten met open armen ontvangen. Ketensamenwerking wordt een stuk eenvoudiger. Dit stekkerblok (ESB; Enterprise Service Bus) stelt u in staat om snel en veilig bestaande systemen met elkaar te koppelen. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om voor al uw specifieke processen, specialistische applicaties aan te schaffen. Niet alleen uw ERP software, interne systemen, maar vooral systemen van klanten, leveranciers en overige schakels in de logistieke keten kunt u via deze ESB software eenvoudig verbinden. Via uw ESB heeft u een overal dashboard waarin u uw totale datacommunicatie kunt monitoren. Wanneer de EDI logistieke koppeling inactief is of als de informatie niet correct is aangeleverd wordt u ruim op tijd geïnformeerd zodat direct actie kan worden ondernomen. Wanneer de ESB eenmaal is geïnstalleerd binnen uw bedrijf, kunt u toekomstige EDI systeem koppelingen snel en adequaat realiseren.  

Star Connect zorgt voor betrouwbare data

Minder fouten = Tijdswinst

Vanwege de automatische berichtenstroom zijn er minder handmatige handelingen nodig

Ketensamenwerking

U bepaalt zelf met welke systemen, portalen en ketenpartijen u een koppeling wilt maken

Systemen koppelen via uw ESB

Interne-, externe-, en systemen van derden kunnen eenvoudig worden gekoppeld

Eenvoudig managen met dashboard

Via uw dashboard controleert u de datastroom en door alerts kunt u snel acteren op afwijkingen

Betrouwbare data

Door data via slimme systeemkoppelingen uit te wisselen blijft de inhoud betrouwbaar

Makkelijk aanschakelen

Realiseer toekomstige systeemkoppelingen met nieuwe klanten snel en adequaat

Wat klanten van Star Connect vinden

Detailresult
“Star Connect koppelt ons SAP-systeem moeiteloos met de planningtool van Ortec. Klantgegevens, inkoop- en kassa data, track & trace informatie en alle documenten zijn voor betrokken partijen in de logistieke keten real time elektronisch te delen.”
Neska
"Star Connect kan bij het inlezen van een EDI-bericht, deze gegevens verrijken met informatie uit andere systemen, zowel van Yellowstar, interne systemen, systemen van derden en andere partijen in de keten; zoals geografische locatie informatie."

Hoe Star Connect werkt

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Star Connect?

Star Connect is een centraal EDI communicatie platform (ESB) voor het elektronisch uitwisselen van data, welke gebruik maakt van de gratis open source tool van Talend. Dit is een stekkerblok waar uw applicaties en de applicaties van al uw ketenpartijen waar u mee samenwerkt op in kunnen prikken. Deze door Yellowstar verrijkt met mapping (drag and drop) en dashboards. Mapping zorgt ervoor dat het aansluiten van een nieuwe partij op een standaard bericht eenvoudig kan worden ingeregeld en dashboard alerts maken het makkelijk te controleren zodat het proces vloeiend blijft verlopen.  Star Connect is de regisseur die gegevens correct, veilig en vindbaar wegzet in uw achterliggende applicatielandschap. Uw applicaties en de applicaties van al uw ketenpartijen zijn standaard ondersteund met EDI-koppelingen voor logistieke systeem integratie. Zo heeft u alle vrijheid applicaties te kiezen die het beste passen bij uw bedrijfsvoering. Pure winst!

Kan ik hosting onderbrengen bij Yellowstar?

Jazeker, wanneer gebruikt wordt gemaakt van de hosting dienstverlening bij Yellowstar, in vergelijking met een situatie waarin u zelf verantwoordelijk bent voor de hosting van de Yellowstar-applicaties, ervaart u een aantal zekerheden en voordelen. Grofweg kunnen deze voordelen onderverdeeld worden in operationele-, financiële- en compliance gerelateerde aspecten. 

Lees alle voordelen in ons artikel over hosting bij Yellowstar.

Is Star Connect altijd nodig voor data-integratie?

Nee, voor het opzetten van de gestructureerde data communicatie is dit aan te bevelen. Voor beperkte of tijdelijke data uitwisselingen kunnen ook directe een-op-een koppelingen worden gemaakt met uw database. Uiteraard is Star Connect niet nodig wanneer u zelf al een ESB heeft aangeschaft. Yellowstar verzorgt dan de EDI-koppeling aan uw ESB.Kunt u ook zelf koppelingen maken op de ESB?

Ja, wij maken onze klanten zelfredzaam. Yellowstar maakt de standaard stekkers die u kunt uitbreiden. Maar u kunt ook zelf uw eigen stekkers maken. Hiermee kunt u uw klanten sneller zelf aansluiten met de door hen gewenste informatie. Hierdoor bent u niet langer afhankelijk van uw software leverancier. Plan yourself a smile!   Hoe past Star Connect binnen de Star Suite?

Yellowstar heeft drie producten in de Star Suite die partijen op verschillende niveaus in de keten verbindt:

  • Star Flow en Star Access: Star Connect verbind de systemen van al uw ketenpartijen, deze berichten kunnen ook eenvoudig worden doorgegeven naar Star Flow (synoniem) of Star Access (web portal voor klanten). Via een web portal kunnen klanten zelf inloggen om informatie in te zien en toe te voegen.
  • Dan is er Star Talk voor mens tot mens communicatie, die u direct in contact brengt met de juiste personen via directe interactie met ketenpartijen door middel van Whatsapp of Skype etc. Via dit communicatie protocol kunt u precies zien wie de juiste persoon is, via welk medium en op welke tijd. Hierdoor komt u direct in contact met de juiste persoon.

Yellowstar - altijd in beweging

Downloads

Hoe houden we optimale controle over onze supply chain?

Logistiek managers in de retail, handel en productie staan voor de opgave om de hele omnichannel-keten real-time inzichtelijk en beter voorspelbaar te maken. Dat kan alleen door alle processen te integreren.

Lees meer →
Referenties

Systemen Daily Logistics Group klaar voor brexit

Als een van de grootste Nederlandse logistieke dienstverleners naar de UK, heeft Daily Logistics Group haar systemen klaar voor brexit. In 2 maanden tijd zijn via Star Connect koppelingen voorbereid met alle schakels in de keten.

Lees meer →
Referenties

Star Connect laat Bring Cargo zelf EDI-koppelingen leggen tussen klant & TMS

Bring Cargo heeft dankzij Star Connect in korte tijd een nieuwe klant aan zich weten te binden. Deze nieuwe klant eiste een EDI-verbinding tussen het eigen IT-systeem en het TMS van Bring. Volgende EDI-koppeling kan Bring zelf inrichten.

Lees meer →