Star Connect

Digitaal stekkerblok voor het snel en veilig verbinden van systemen


Real-time data-uitwisseling bespaart tijd en kosten

U wilt klantvriendelijker communiceren
Interne en externe systemen eenvoudig met elkaar verbinden
Veilig en betrouwbaar met klanten en andere partijen data uitwisselen
En steeds real-time zicht hebben op de werking van uw datacommunicatie

Maar hoe doet u dat?

Met het digitale stekkerblok (ESB, Enterprise Service Bus) van Star Connect verbindt u snel en veilig uw eigen systemen en die van klanten, leveranciers en overige schakels in de logistieke keten. Uitwisseling van data wordt daarmee heel eenvoudig. Star Connect zet alle gegevens voor iedereen om in het gewenste formaat en verdeelt deze naar de juiste partijen. Ketensamenwerking is zo veel makkelijker en efficiënter. Naar eigen wens zijn op het stekkerblok ook nieuwe partijen aan te sluiten of bestaande te verwijderen.

Star Connect omvat tevens een uitgebreid dashboard. Alle datacommunicatie is zo real-time te monitoren. Proactieve alerts maken daarbij direct ingrijpen mogelijk; bijvoorbeeld bij een plotseling inactieve koppeling of in het geval van niet correct aangeleverde informatie.

 

Star Connect zorgt voor betrouwbare data

Minder fouten = Tijdswinst

Vanwege de automatische berichtenstroom zijn er minder handmatige handelingen nodig

Ketensamenwerking

U bepaalt zelf met welke systemen, portalen en ketenpartijen u een koppeling wilt maken

Systemen koppelen via uw ESB

Interne-, externe-, en systemen van derden kunnen eenvoudig worden gekoppeld

Eenvoudig managen met dashboard

Via uw dashboard controleert u de datastroom en door alerts kunt u snel acteren op afwijkingen

Betrouwbare data

Door data via slimme systeemkoppelingen uit te wisselen blijft de inhoud betrouwbaar

Makkelijk aanschakelen

Realiseer toekomstige systeemkoppelingen met nieuwe klanten snel en adequaat

Wat klanten van Star Connect vinden

Neska
"Star Connect kan bij het inlezen van een EDI-bericht, deze gegevens verrijken met informatie uit andere systemen, zowel van Yellowstar, interne systemen, systemen van derden en andere partijen in de keten; zoals geografische locatie informatie."

Hoe Star Connect werkt

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Star Connect?

Star Connect is een centraal EDI communicatie platform (ESB) voor het elektronisch uitwisselen van data, welke gebruik maakt van de gratis open source tool van Talend. Dit is een stekkerblok waar uw applicaties en de applicaties van al uw ketenpartijen waar u mee samenwerkt op in kunnen prikken. Deze door Yellowstar verrijkt met mapping (drag and drop) en dashboards. Mapping zorgt ervoor dat het aansluiten van een nieuwe partij op een standaard bericht eenvoudig kan worden ingeregeld en dashboard alerts maken het makkelijk te controleren zodat het proces vloeiend blijft verlopen.  Star Connect is de regisseur die gegevens correct, veilig en vindbaar wegzet in uw achterliggende applicatielandschap. Uw applicaties en de applicaties van al uw ketenpartijen zijn standaard ondersteund met EDI-koppelingen voor logistieke systeem integratie. Zo heeft u alle vrijheid applicaties te kiezen die het beste passen bij uw bedrijfsvoering. Pure winst!

Kan ik hosting onderbrengen bij Yellowstar?

Jazeker, wanneer gebruikt wordt gemaakt van de hosting dienstverlening bij Yellowstar, in vergelijking met een situatie waarin u zelf verantwoordelijk bent voor de hosting van de Yellowstar-applicaties, ervaart u een aantal zekerheden en voordelen. Grofweg kunnen deze voordelen onderverdeeld worden in operationele-, financiële- en compliance gerelateerde aspecten. Lees alle voordelen in ons artikel over hosting bij Yellowstar.

Is Star Connect altijd nodig voor data-integratie?

Nee, voor het opzetten van de gestructureerde data communicatie is dit aan te bevelen. Voor beperkte of tijdelijke data uitwisselingen kunnen ook directe een-op-een koppelingen worden gemaakt met uw database. Uiteraard is Star Connect niet nodig wanneer u zelf al een ESB heeft aangeschaft. Yellowstar verzorgt dan de EDI-koppeling aan uw ESB.

Kunt u ook zelf koppelingen maken op de ESB?

Ja, wij maken onze klanten zelfredzaam. Yellowstar maakt de standaard stekkers die u kunt uitbreiden. Maar u kunt ook zelf uw eigen stekkers maken. Hiermee kunt u uw klanten sneller zelf aansluiten met de door hen gewenste informatie. Hierdoor bent u niet langer afhankelijk van uw software leverancier. Plan yourself a smile!

Hoe past Star Connect binnen de Star Suite?

Yellowstar heeft drie producten in de Star Suite die partijen op verschillende niveaus in de keten verbindt:

  • Star Flow en Star Portal: Star Connect verbind de systemen van al uw ketenpartijen, deze berichten kunnen ook eenvoudig worden doorgegeven naar Star Flow (synoniem) of Star Portal (web portal voor klanten). Via een web portal kunnen klanten zelf inloggen om informatie in te zien en toe te voegen.
  • Dan is er Star Talk voor mens tot mens communicatie, die u direct in contact brengt met de juiste personen via directe interactie met ketenpartijen door middel van Whatsapp of Skype etc. Via dit communicatie protocol kunt u precies zien wie de juiste persoon is, via welk medium en op welke tijd. Hierdoor komt u direct in contact met de juiste persoon.

Yellowstar - altijd in beweging

Blog

Customized is het nieuwe standaard!

Waarom nemen bedrijven voor hun IT genoegen met een standaardproduct? Een keuze voor standaard heeft vele haken en ogen. Customized verenigt het beste van twee werelden: een standaard basis met een op de vraag toegesneden IT-oplossing.

Lees meer →
Referenties

Star Connect laat Bring Cargo zelf EDI-koppelingen leggen tussen klant & TMS

Bring Cargo heeft dankzij Star Connect in korte tijd een nieuwe klant aan zich weten te binden. Deze nieuwe klant eiste een EDI-verbinding tussen het eigen IT-systeem en het TMS van Bring. Volgende EDI-koppeling kan Bring zelf inrichten.

Lees meer →
Referenties

Supply chain Blokker met hulp Yellowstar volledig inzichtelijk en stuurbaar

In zes maanden tijd heeft Blokker zijn Verre Oosten supply chain geheel opnieuw ingericht. Gebruikmakend van Star Flow Supply Chain is elke order vanaf de fabriek in China tot het warehouse in Geldermalsen volledig inzichtelijk en stuurbaar.

Lees meer →