Star Connect

Via digitaal stekkerblok snel en efficiënt systemen verbinden


Real-time data uitwisselen met al uw ketenpartijen

U wilt optimaal communiceren met klanten en ketenpartners
Veilig en betrouwbaar data uitwisselen
Uw systemen hiervoor eenvoudig verbinden met die van anderen
Ook zelf koppelingen kunnen realiseren
En steeds real-time zicht hebben op de werking van uw datacommunicatie

Maar hoe doet u dat?

Met Star Connect verbindt u uw systemen snel en veilig met die van anderen. Of dit nu klanten zijn, leveranciers of overige schakels in de logistieke keten. Alles kan! Via het digitale stekkerblok (ESB, Enterprise Service Bus) van Star Connect realiseert u zowel interfaces met ERP-systemen, logistieke managementsystemen (TMS, WMS, TOS), community-systemen als parcel service systemen. Star Connect zet gegevens voor iedere aangesloten partij om in het gewenste formaat. Ketensamenwerking wordt zo veel makkelijker en efficiënter.

Interfaces voor elke specifieke situatie

Yellowstar heeft grote kennis en ervaring in het via Star Connect snel en praktisch tot stand brengen van de meest uiteenlopende interfaces, variërend van kant-en-klare standaard stekkers tot maatwerk. Koppelingen sluiten altijd naadloos aan bij ieders specifieke bedrijfssituatie. Elke partij kan in de eigen IT-omgeving blijven werken en van daar uit de gewenste data versturen en ontvangen. Star Connect maakt u bovendien zelfredzaam. Na de eerste implementatie(s) sluit u zelf naar behoefte volgende partijen op het stekkerblok aan. Bij complexere integraties daarbij desgewenst ondersteund door Yellowstar. Vanzelfsprekend kunt u het interface-traject ook in zijn geheel aan Yellowstar overlaten.

Real-time dashboard

Via een uitgebreid, naar eigen inzicht in te richten dashboard monitort u in Star Connect real-time alle datacommunicatie. Proactieve alerts maken bij afwijkingen direct ingrijpen mogelijk. Het berichtenverkeer kunt u bovendien zelf verder uitbreiden of juist inperken. Ook voor alle gekoppelde bedrijven is in Star Connect een eigen dashboard voor 24/7 informatie over het berichtenverkeer beschikbaar. U bepaalt zelf wie hiervoor in aanmerking komt en toegang krijgt.

Star Connect maakt data-uitwisseling eenvoudig

Tijdwinst

Automatische berichtenuitwisseling bespaart u tijd en voorkomt fouten

Optimale ketensamenwerking

Met al uw ketenpartijen kunt u koppelingen maken

Proactief handelen

Via uw eigen dashboard heeft u 24/7 controle en acteert u dankzij alerts snel op afwijkingen

Betrouwbaar en veilig

Koppelen kan in ieder gewenst berichtformat en volgens elk veiligheidsprotocol

Makkelijk aanschakelen

Met nieuwe ketenpartijen realiseert u eenvoudig zelf systeemkoppelingen

Zelf aan het stuur

Via User Management bepaalt u zelf wie met welke rechten toegang krijgt

Wat klanten van Star Connect vinden

Hoe Star Connect werkt

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Star Connect?

Star Connect is een communicatieplatform (ESB) voor het elektronisch uitwisselen van data. Op dit digitale stekkerblok zijn al uw eigen applicaties en de applicaties van uw ketenpartners aan te sluiten. Yellowstar zorgt via cross value data, mapping en/of verrijking voor naadloze informatie-uitwisseling. Iedere aangesloten partij ontvangt de berichten in het voor zijn systeemomgeving juiste formaat. Proactieve dashboard alerts maken het berichtenverkeer daarbij makkelijk te controleren. Uw processen lopen zo altijd vloeiend door. Star Connect is de regisseur voor logistieke systeemintegratie tussen u en al uw ketenpartijen. Iedereen heeft de vrijheid applicaties te kiezen die het beste passen bij zijn bedrijfsvoering. Pure winst!

Kan ik hosting onderbrengen bij Yellowstar?

Jazeker, hosting via Yellowstar betekent volledige ontzorging. U heeft geen omkijken naar de werking van Star Connect. Wij garanderen de beschikbaarheid. Dat doen wij volgens een vooraf met u afgesproken service level agreement (SLA). U hoeft niet zelf te investeren in een eigen hosting-infrastructuur, specialistische kennis en operationele ondersteuning. Lees alle voordelen in ons artikel over hosting bij Yellowstar.

Is Star Connect altijd nodig voor data-integratie?

Nee, maar voor het opzetten van gestructureerde datacommunicatie is Star Connect altijd aan te bevelen. Uiteraard is Star Connect niet nodig wanneer u zelf al een ESB heeft aangeschaft. Yellowstar verzorgt dan de EDI-koppeling met uw ESB.

Kan ik ook zelf via Star Connect koppelingen maken?

Ja, Yellowstar maakt klanten zelfredzaam. Wij realiseren in overleg met u standaard- of maatwerkstekkers op het ESB die u vervolgens zelf kunt uitbreiden. U kunt ook zelf uw eigen stekkers maken. Zo kunt u voor het uitwisselen van informatie snel zelf klanten of ketenpartners aansluiten. U bent hiervoor niet langer afhankelijk van uw softwareleverancier. Plan yourself a smile!

Hoe past Star Connect binnen de Star Suite?

Star Connect is een losstaand product, maar wordt door ons onder water ook gebruikt voor het maken van systeemkoppelingen in de meeste andere Yellowstar-producten.

Hoe ziet het implementatieproces voor Star Connect eruit?

De implementatie van Star Connect start altijd met een analysefase. Hierin maken wij met u onder meer afspraken over de technische inrichting van het communicatiekanaal, het veiligheidsprotocol en het hanteren van een push- of pull-model voor het uitwisselen van de informatie. Afhankelijk hiervan tuigen wij (nog los nog van de inhoud) in Star Connect de juiste infrastructuur op voor het versturen en ontvangen van berichten. Verder stellen wij samen met u vast wat er in het stekkerblok moet gebeuren om te kunnen communiceren met de aan te sluiten partijen. Mogelijk zijn cross value data, mapping of dataverrijking nodig. Met al deze voorbereidingen als basis start hierna de daadwerkelijke bouw van de interface. Dit gebeurt aan de hand van vooraf, samen met u gedefinieerde scenario’s die exact beschrijven wat de interface moet doen. Voor elke situatie is een apart scenario nodig. Is de bouw gedaan, dan controleren wij in de testfase of operationeel werkt wat in de scenario’s is uitgedacht. Zodra dit een feit is, kan de berichtenuitwisseling via Star Connect live. Daarbij zorgen wij tevens voor de inrichting van ieders dashboard.

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Rabelink Logistics realiseert met Star Connect zelf eenvoudig EDI-koppelingen

Rabelink Logistics is een grote logistieke dienstverlener met vervoer door heel Europa. Bij de organisatie van alle verschillende dienstverlening is IT een belangrijke pijler. Binnen één á twee dagen maakt Rabelink Logistics zelfstandig EDI-koppelingen met klanten en relaties.

Lees meer →
Referenties

ID Logistics zet via Star Portal Customers klanten zelf aan het stuur

Via een nieuw klantportal in eigen huisstijl wisselt ID Logistics zoveel mogelijk informatie rondom transporten real-time uit met klanten, hun leveranciers en de ontvangers. Via het web kan het bedrijf een ongelimiteerd aantal klanten aansluiten.

Lees meer →
Referenties

Logistieke dienstverlener CJ Hendriks Group ontzorgt klanten via Star Connect ook op IT-gebied

CJ Hendriks Group is gespecialiseerd in complexe logistiek. Ook op IT-gebied wil het klanten daarbij volledig ontzorgen. Met behulp van Star Connect realiseert het bedrijf zelf systeemkoppelingen met opdrachtgevers voor bijvoorbeeld het rechtstreeks inschieten van orders.

Lees meer →