Rabelink Logistics is een grote logistieke dienstverlener met vervoer door heel Europa. Bij de organisatie van alle verschillende dienstverlening is IT een belangrijke pijler. Voor het eenvoudig verbinden van de eigen systemen met die van klanten en collega-vervoerders gebruikt het bedrijf Star Connect van Yellowstar. IT-manager Tino Bömer: “Wij kunnen zo zelf met elke nieuwe relatie een EDI-koppeling maken. In één á twee dagen is dit via Star Connect voor elkaar.”

  • Snel en praktisch zelf EDI-koppelingen maken
  • In één tot twee dagen een nieuwe EDI-koppeling up & running
  • Kostenefficiënte oplossing
  • Dagelijks grote tijdbesparing: geen onnodige handmatige handelingen
  • Einde aan Excelsheets, telefoon- en e-mailverkeer
  • Werkt aanvullend op bestaande WMS- en TMS-systemen

Rabelink Logistics is zowel actief in transport, logistiek als lucht- en zeevracht. Het bedrijf uit het oosten van Nederland telt meer dan 400 medewerkers, acht eigen vestigingen (waarvan één in Roemenië), 165 trucks en meer dan 50.000m2 warehousecapaciteit. De aansturing van dit alles gebeurt via een WMS en TMS van BluJay. Aanvullend zocht het bedrijf een oplossing voor het vanuit deze systemen met klanten snel automatisch uitwisselen van alle informatie voor transportopdrachten, warehouse-opdrachten, etc. Ook binnen de Europese transportnetwerken waarvan Rabelink Logistics onderdeel is, moet met collega-vervoerders snelle data-uitwisseling kunnen plaatsvinden.

Stap voor stap zelfredzaam

Star Connect van Yellowstar biedt hiervoor de oplossing. Via dit elektronische stekkerblok (Enterprise Service Bus) zijn het WMS en TMS van Rabelink Logistics eenvoudig door middel van EDI gekoppeld aan de systemen van klanten en andere vervoerders. Het aantal aansluitingen kent geen limiet. Rabelink Logistics kan steeds zonder hulp van buitenaf volgende nieuwe EDI-koppelingen realiseren. Stap voor stap is hiernaartoe gewerkt. De allereerste EDI-koppeling van Rabelink Logistics met een klant is voor 100% door Yellowstar gedaan, de tweede koppeling in een samenwerking 75% Yellowstar en 25% Rabelink Logistics, de derde koppeling in een verhouding juist andersom en sinds de vierde klant realiseert Rabelink Logistics de aansluitingen snel en efficiënt zelf. Vanzelfsprekend is Yellowstar altijd beschikbaar voor ruggenspraak en assistentie. IT-manager Tino Bömer van Rabelink Logistics: “Dat wij met Star Connect zelf onze EDI-koppelingen kunnen maken is efficiënt en scheelt dus gewoon tijd en geld. In onze dagelijkse praktijk voorkomt EDI daarbij veel onnodige handmatige handelingen. Wij hoeven met onze klanten ook veel minder te bellen en te mailen.”

Star Portal Customers logische aanvulling

Aanvullend op alle data-uitwisseling via EDI biedt Rabelink Logistics klanten via het webbased Star Portal Customers real-time track & trace en voorraadoverzicht. 24/7 kunnen klanten via dit klantenportaal eenvoudig hun transporten volgen en voorraden inzien. De basis voor deze extra dienstverlening zijn de data waarover Rabelink Logistics toch al reeds beschikt door het gebruik van Star Connect.