Smeets Ferry is een grote trailervervoerder op het Verenigd Koninkrijk. Jaarlijks maakt het bedrijf zo’n 22.000 roundtrips. Een modulair plansysteem van Yellowstar - Star Flow Transport Planning - helpt de logistiek dienstverlener daarbij om 24/7 zijn beloften aan klanten na te komen. Eigenaar Laurens Smeets: “Het planbord is het hart van ons bedrijf. Onze planners hebben elk moment real-time overzicht. Bij veranderingen kan men direct handelen.” Vanuit het planbord kan bovendien nog veel meer.

✔️ Real-time planbord
✔️ Eenvoudig ritten wisselen, schuiven en aanpassen
✔️ Direct gekoppeld met in- en externe systemen
✔️ Planners blijven leading
✔️ Brexit-proof

De hoofdroutes van Smeets Ferry lopen vanuit Duitsland, via Rotterdam naar het Verenigd Koninkrijk. De 450 trailers van het bedrijf zijn voortdurend onderweg. Zowel aan Britse kant (84) als op het continent (65) heeft het hiervoor eigen trekkers, waar nodig aangevuld met charters. Planning en aansturing gebeuren vanuit de hoofdvestiging in Alblasserdam en de Britse kantoren in Immingham en Great Blakenham. “Zakendoen begint vanuit je hart,” zo vat Laurens Smeets kort en krachtig zijn bedrijfsfilosofie samen. “Je moet wat je doet leuk vinden en dit ook uitstralen.” De ondernemer heeft al vroeg de noodzaak van automatiseren ingezien. “Met de aantallen die wij verwerken, is dat de enige manier om je processen goed te regelen. Zonder automatisering loop je jezelf voorbij.” Het door Yellowstar ontwikkelde plansysteem is hiervoor het fundament. Smeets benadrukt dat plannen mensenwerk blijft. “Mijn planners kunnen niet zonder het planbord, maar doen hun werk uiteindelijk vanuit hun eigen specifieke kennis. Automatisering maakt het werken eenvoudiger, maar is geen vervanging.”

Steeds snel schakelen

Smeets Ferry heeft het planbord rechtstreeks gekoppeld aan de eigen administratieve systemen voor het verwerken van de binnenkomende transportorders en de uiteindelijke facturatie. Na acceptatie en controle komen de transportopdrachten automatisch beschikbaar voor opname op het planbord. In alle kantoren van Smeets Ferry hebben planners hetzelfde real-time beeld. Dankzij de slimme inrichting van het planbord kan men steeds tot het laatste moment inspelen op alle wisselingen die elke dag in het vervoer weer optreden. “Het allerbelangrijkste van het planbord is dat wij ieder moment kunnen zien of dat wij daadwerkelijk onze beloften aan klanten kunnen nakomen,” zo vervolgt Smeets. “Staat een wagen bijvoorbeeld om 12.00 uur gepland om te laden en het planbord signaleert dat dit niet meer is te halen, dan kunnen wij hierop tijdig actie ondernemen. Het planbord maakt snel schakelen mogelijk.”

In plansysteem komt alles samen

Vanuit het planbord gebeurt bovendien veel meer: automatische instructies aan de chauffeurs, statusinformatie aan klanten, boekingen van de ferryovertochten, kostenramingen, etc. “In het plansysteem komt alles samen, het is simpel gezegd het hart van het bedrijf. Heb ik managementinformatie nodig, dan volstaat één druk op de knop. Het plansysteem geeft ons controle.” De EDI-koppelingen met grote klanten voor het ontvangen van hun transportopdrachten en met ferryterminals voor de boekingen van de overtochten zijn daarbij voor Smeets Ferry ingeregeld via Star Connect. Dit digitale stekkerblok van Yellowstar maakt voor het bedrijf snel en veilig een veelvoud van koppelingen met externe systemen mogelijk.

Brexit-verplichtingen geïntegreerd

Ook de sinds 2021 geldende Brexit-verplichtingen zijn in het plansysteem geïntegreerd. Na aanlevering van de douanegegevens door de klant, gaat de informatie automatisch vanuit het planbord via een koppeling met Star Connect naar Portbase voor de verplichte voormelding aan de ferryterminal. “Zonder automatisering is de foutkans veel te groot. Als de klant correct de data aanlevert, loopt het vervolgtraject vanzelf goed.” Smeets benadrukt dat de Brexit-verplichtingen voor het ferryverkeer sowieso een zorg blijven. De tijd tussen boeking, laden, Portbase-voormelding en aankomst van de lading op de ferryterminal is in het trailervervoer gewoonweg heel kort.

Samen met Yellowstar vooruit

“Zakendoen begint met vertrouwen,” zo geeft Smeets tot slot de basis voor de langjarige samenwerking met Yellowstar aan. “Er moet een klik zijn én flexibiliteit. Ook als ik ’s avonds om 21.00 uur bel, helpt men mij.” Samen met Yellowstar kijkt Smeets Ferry voortdurend vooruit. “Als wij willen blijven groeien, moeten wij verder automatiseren.”