BASAMRO Logistics Group professionaliseert relatie met wegvervoerders

Met behulp van Star Portal Carriers
  • Optimale samenwerking met vervoerders    
  • Efficiënte afstemming opdrachten en tarieven
  • Betere dienstverlening aan klanten
  • Minder tijdrovend rondbellen
  • Relatiebinding met vervoerders

BASAMRO Logistics Group specialiseert zich als expediteur in wegvervoer door Europa. Om klanten altijd een optimale oplossing te bieden, heeft het bedrijf een netwerk met meer dan 4000 vervoerders opgebouwd. Via Star Portal Carriers kunnen deze vervoerders nu dagelijks real-time de beschikbare transportopdrachten inzien en daar via e-mail op intekenen. BASAMRO kan zo de relatie met vervoerders verder verstevigen. Met honderden transportopdrachten per week scheelt het gebruik van de portal bovendien veel rondbellen.

“Wij noemen onszelf ook wel transportmakelaar,” zo zegt Wilfred Lardenoije van BASAMRO Logistics Group, dat zich onder meer toelegt op Europees wegtransport. “Wij kunnen voor onze klanten alles regelen en zoeken daar steeds de juiste partijen bij.” Service en een goede prijs/kwaliteit zijn hierbij essentieel. “Nakomen wat je belooft te doen voor het afgesproken tarief. Ongeacht of dat nu is voor een korte rit naar het Roergebied of een meerdaagse trip naar Scandinavië.”

Portal geeft vervoerders real-time inzicht

BASAMRO heeft geen eigen transportmiddelen en huurt alle benodigde capaciteit in. Via Star Portal Carriers maakt het bedrijf hierin sinds begin 2020 een verdere efficiencyslag. Lardenoije: “Ons bekende en vertrouwde vervoerders kunnen zelf op dit portal inloggen en zo dagelijks real-time de transportopdrachten zien die in ons inhuis-systeem worden vrijgesteld. Met één druk op de knop kan men per mail specifieke informatie opvragen. In een-op-een contact wordt vervolgens een prijsafspraak gemaakt. Het scheelt ons veel rondbellen.”

Een tweede optie die BASAMRO nu heeft is het dagelijks vanuit eigen systeem versturen van mailings aan geselecteerde vervoerders. “Dat kan heel gericht voor bijvoorbeeld transporten van Rotterdam naar Duitsland. Daarbij kan ik dan zelf aanvinken welke vervoerders de mailing moeten krijgen.”

Sneller werken en verstevigen relaties

“Een belangrijk doel voor ons als BASAMRO is ook om via de portal onze band met vervoerders verder te verstevigen,” zo vervolgt Lardenoije. “Dat is met name belangrijk in tijden dat er voor de vervoerders veel vrachten op de markt zijn. In de loop der jaren zijn wij bovendien behoorlijk gegroeid in het aantal vrachten. Als BASAMRO Logistics Group doen wij honderden ritten per week. Wij proberen daar meer automatismen in te krijgen, om zo vrachten snel te kunnen indelen volgens een vastgesteld tarief. Op die manier hebben wij tevens meer tijd voor dienstverlening aan onze klanten. De tool van Yellowstar helpt ons daarin.”

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Transparantie in de keten bij Vonk en Co met Star Portal

Logistiek dienstverlener Vonk en Co is live gegaan met Star Flow, een ketensamenwerking systeem van Yellowstar. De portal geeft klanten van de onderneming continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen.

Lees meer →
Blog

Customized is het nieuwe standaard!

Waarom nemen bedrijven voor hun IT genoegen met een standaardproduct? Een keuze voor standaard heeft vele haken en ogen. Customized verenigt het beste van twee werelden: een standaard basis met een op de vraag toegesneden IT-oplossing.

Lees meer →
Referenties

Supply chain Blokker met hulp Yellowstar volledig inzichtelijk en stuurbaar

In zes maanden tijd heeft Blokker zijn Verre Oosten supply chain geheel opnieuw ingericht. Gebruikmakend van Star Flow Supply Chain is elke order vanaf de fabriek in China tot het warehouse in Geldermalsen volledig inzichtelijk en stuurbaar.

Lees meer →