Star Insight

KPI Dashboard - Control Tower Logistiek


Direct inzicht, snel ingrijpen met logistiek KPI dashboard

Star Insight  is een interactief logistiek KPI dashboard voor uw medewerkers met real-time logistieke informatie waarbij alerts u in staat stellen direct te acteren op wat afwijkt van de planning, oftewel exception management. Het dashboard is een logistieke control tower op basis van zinvolle en begrijpelijke Key Performance Indicators (KPI’s). Elke medewerker heeft een op maat gemaakt dashboard met relevante informatie. Deze informatie is realtime, 24/7, op elk gewenst apparaat en overal ter wereld beschikbaar. Management by surprise gaat over in management by exception en uiteindelijk stuurt u proactief, tijdig en realtime bij, waardoor u grip houdt op het proces. Een logistiek KPI dashboard maakt uw logistiek voorspelbaar. Zendingen komen altijd op tijd en uw marges verbeteren.

Star Insight geeft inzicht en controle over KPI’s

Exception management

Houd regie en controle over uw keten door middel van pro-actieve alerts van afwijkingen

Gebruiksgemak

Het KPI-dashboard is 100% gebruiksvriendelijk en gebruikers kunnen vaak zonder training aan de slag

Tot 30% tijdsbesparing

Doordat alleen relevante informatie wordt getoond besparen medewerkers tot 30% tijd

Real time data

Krijg continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen

Snel acteren

Door middel van alerts kan er direct bijgestuurd worden bij afwijkingen in het logistieke proces

Leveringen op tijd

Met transparantie in de keten en end-to-end visibility worden de levertijden versneld

Wat klanten van Star Insight vinden

Danser Group
“Bottlenecks zijn er altijd. Via exception management worden de knelpunten gesignaleerd, zodat we direct kunnen ingrijpen en de logistieke processen continu verbeteren. Structurele oplossingen, bij veelvoorkomende knelpunten.

Hoe star insight werkt

Veel gestelde vragen

Hoe werkt het logistiek KPI dashboard?

Het logistiek KPI dashboard draait op een snelle Oracle-database, het fundament onder de hele Star Suite van Yellowstar. Op basis van jarenlange ervaring en intensief overleg met klanten zijn er voor Star Insight een aantal standaard logistieke dashboards ontwikkeld over de producten uit onze Star Suite. Daarnaast zijn dashboard beschikbaar over logistieke markt-oplossingen, waaronder Transics, Ortec en BluJay (voorheen Kewill). Deze logistieke control towers zijn gebruiksvriendelijk, te voorzien van een persoonlijke indeling en beschikbaar op alle devices, zoals laptops, tablets en smartphones.

Hoe laat ik informatie zien aan mijn ketenpartners?

Via Star Access kunt u andere partijen in de keten toegang verschaffen tot uw informatie via uitgebreide autorisatie opties en een op maat gemaakt logistiek dashboard. Dit kan betrekking hebben tot; service level afspraken, track & trace informatie, afgehandelde volumes etc. U en uw partners kijken naar dezelfde informatie, zodat u beter kunt samenwerken in de logistieke keten. Hoe meer ketenpartners toegang hebben tot cruciale informatie over goederenbewegingen, hoe efficiënter de procesflow in de supply chain.

Kan ik data uit diverse applicaties koppelen?

Ja! Star Connect uit de Star Suite van Yellowstar haalt informatie uit andere logistieke systemen, zoals ERP, WMS, TMS. Via Star Connect kunt u ook data ophalen bij uw ketenpartners (zoals (toe)leveranciers en producenten) voor afspraken rondom centrale logistieke KPI’s.

Hoe gebruiksvriendelijk is Star Insight?

Het dashboard van Star Insight is geliefd onder gebruikers, vanwege de overzichtelijke infographics die in één oogopslag de status van de complexe, logistieke processen laten zien. Er is keuze uit meerdere grafische visualisaties. Klikt u erop, dan kunt u eenvoudig inzoomen op de onderliggende informatie. Bijvoorbeeld; de planner krijgt een alert in zijn persoonlijke dashboard zodra iets niet volgens de planning dreigt te verlopen en kan doorklikken om te kijken wat er aan de hand is. Hierdoor kan hij direct ingrijpen, eventuele escalaties voorkomen en tijd heeft om de planning te optimaliseren.