Star Insight

KPI Dashboard - Control Tower Logistiek


Direct inzicht, snel ingrijpen met logistiek KPI dashboard

Star Insight  is een interactief KPI logistiek dashboard voor uw medewerkers met real-time logistieke informatie waarbij alerts u in staat stellen direct te acteren op wat afwijkt van de planning, oftewel exception management. Het dashboard is een logistieke control tower op basis van zinvolle en begrijpelijke Key Performance Indicators (KPI’s). Elke medewerker heeft een op maat gemaakt supply chain dashboard met relevante informatie. Deze informatie is realtime, 24/7, op elk gewenst apparaat en overal ter wereld beschikbaar. Management by surprise gaat over in management by exception en uiteindelijk stuurt u proactief, tijdig en realtime bij, waardoor u grip houdt op het proces. Een KPI logistiek dashboard maakt uw logistiek voorspelbaar. Zendingen komen altijd op tijd en uw marges verbeteren.

Star Insight geeft inzicht en controle over KPI’s

Exception management

Houd regie en controle over uw keten door middel van pro-actieve alerts van afwijkingen

Gebruiksgemak

Het KPI-dashboard is 100% gebruiksvriendelijk en users kunnen vaak zonder training aan de slag

Tot 30% tijdsbesparing

Doordat alleen relevante informatie wordt getoond besparen medewerkers tot 30% tijd

Real time data

Krijg continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen

Snel acteren

Door middel van alerts kan er direct bijgestuurd worden bij afwijkingen in het logistieke proces

Leveringen op tijd

Met transparantie in de keten en end-to-end visibility worden de levertijden versneld

Wat klanten van Star Insight vinden

Danser Group
“Bottlenecks zijn er altijd. Via exception management worden knelpunten gesignaleerd, zodat we direct kunnen ingrijpen en de processen verbeteren. Structurele oplossingen, bij veelvoorkomende knelpunten in een transport dashboard.

Hoe star insight werkt

Veel gestelde vragen

Hoe werkt het logistiek KPI dashboard?

Het KPI logistiek dashboard draait op een snelle Oracle-database, het fundament onder de hele Star Suite van Yellowstar. Op basis van jarenlange ervaring en intensief overleg met klanten zijn er voor Star Insight een aantal logistieke dashboards ontwikkeld over de producten uit onze Star Suite. Daarnaast zijn transport dashboards beschikbaar over logistieke markt-oplossingen, waaronder Transics, Ortec en BluJay (voorheen Kewill). Deze logistieke control towers zijn gebruiksvriendelijk, te voorzien van een persoonlijke indeling en beschikbaar op alle devices, zoals laptops, tablets en smartphones.

Kan ik hosting onderbrengen bij Yellowstar?

Jazeker, wanneer gebruikt wordt gemaakt van de hosting dienstverlening bij Yellowstar, in vergelijking met een situatie waarin u zelf verantwoordelijk bent voor de hosting van de Yellowstar-applicaties, ervaart u een aantal zekerheden en voordelen. Grofweg kunnen deze voordelen onderverdeeld worden in operationele-, financiële- en compliance gerelateerde aspecten. 

Lees alle voordelen in ons artikel over hosting bij Yellowstar.

Hoe laat ik informatie zien aan mijn ketenpartners?

Via Star Insight kunt u andere partijen in de keten toegang verschaffen tot uw informatie via uitgebreide autorisatie opties en een op maat gemaakt logistiek dashboard in uw control tower software. Dit kan betrekking hebben tot; service level afspraken, track & trace informatie, afgehandelde volumes etc. U en uw partners kijken naar dezelfde informatie, zodat u beter kunt samenwerken in de logistieke keten. Hoe meer ketenpartners toegang hebben tot cruciale informatie over goederenbewegingen, hoe efficiënter de procesflow in de supply chain.

Kan ik data uit diverse applicaties koppelen?

Ja! Star Connect uit de Star Suite van Yellowstar haalt informatie uit andere logistieke systemen, zoals ERP, WMS, TMS. Via Star Connect kunt u ook data ophalen bij uw ketenpartners (zoals (toe)leveranciers en producenten) voor afspraken rondom centrale logistieke KPI’s.

Hoe gebruiksvriendelijk is Star Insight?

Het supply chain dashboard van Star Insight is geliefd onder gebruikers, vanwege de overzichtelijke infographics die in één oogopslag de status van de complexe, logistieke processen laten zien. Er is keuze uit meerdere grafische visualisaties. Klikt u erop, dan kunt u eenvoudig inzoomen op de onderliggende informatie. Bijvoorbeeld; de planner krijgt een alert in zijn persoonlijke logistiek dashboard zodra iets niet volgens de planning dreigt te verlopen en kan doorklikken om te kijken wat er aan de hand is. Hierdoor kan hij direct ingrijpen, eventuele escalaties voorkomen en tijd heeft om de planning te optimaliseren.

Yellowstar - altijd in beweging

Downloads

Hoe houden we optimale controle over onze supply chain?

Logistiek managers in de retail, handel en productie staan voor de opgave om de hele omnichannel-keten real-time inzichtelijk en beter voorspelbaar te maken. Dat kan alleen door alle processen te integreren.

Lees meer →
Referenties

Integratie module met ketenpartijen bij CB Logistics

Yellowstar realiseert verschillende integraties bij CB Logistics. Door boordcomputers direct te integreren in het plan- en executie proces wordt er dynamisch gepland op basis van werkelijke informatie uit de auto.

Lees meer →
Nieuws & Events

Infographic: Innovatiestrategie voor productie, handel en retail

Er is heel wat gaande in de logistieke wereld. Steeds meer en steeds kleinere zendingen in steeds kortere tijd. Wij geven u inzichten om u goed voor te bereiden op 2030. Bekijk de infographic.

Lees meer →