Als een van de grootste Nederlandse logistieke dienstverleners in het vervoer op het Verenigd Koninkrijk heeft Daily Logistics Group (DLG) haar systemen klaar voor brexit. In twee maanden tijd zijn via Yellowstar’s digitale stekkerblok Star Connect koppelingen voorbereid met alle schakels in de logistieke keten. Vanaf het moment van de brexit kan DLG op die manier voor alle dagelijkse zendingen automatisch bij de ferryterminals de boekingen doen en de juiste douanegegevens aanleveren. Trailers met versproducten kunnen steeds zonder vertraging, tot het laatste moment de ferry op rijden.

Door brexit komt voor DLG een eind aan de gangbare praktijk dat trailers dag in dag uit, vrijwel zonder formaliteiten de ferries op en afkunnen. Voor elke zending van en naar het Verenigd Koninkrijk zijn na de brexit douanedocumenten nodig. Om files en vertragingen te voorkomen, moeten deze douanedocumenten vooraf naar de ferryterminals worden gestuurd. Zonder voorgemelde documenten hier geen toegang. Voor DLG betekent brexit daarmee een enorme toename aan administratieve handelingen en is veel meer samenwerking en real-time afstemming met de andere schakels in de logistieke keten nodig.

“Onze dagelijkse logistieke operatie is zeer tijdkritisch. Tot vlak voor vertrek van een ferry krijgen wij bij DLG nog lading aangeleverd. Om onze trailers vervolgens tijdig aan boord te kunnen rijden, mag boekings- en douane-informatie na de brexit geen spelbreker zijn. Zonder voorgemelde douanedocumenten krijgen onze trailers geen toegang tot de ferryterminals. Vandaar de stap om samen met Yellowstar het gehele voortraject in recordtijd te automatiseren”, aldus Joost Visbeen, CEO van DLG.

Alle schakels verbonden

Yellowstar’s digitale stekkerblok Star Connect koppelt de transportmanagementsystemen van de drie labels binnen in DLG – DailyFresh, Visbeen, Post-Kogeko – via webtechnologie met de systemen van de vier in Nederland actieve ferrymaatschappijen en Portbase. Via aparte plug-ins zijn ook het bestaande klantportaal en douane-expediteurs aangesloten.

Rianne Groffen, CCO bij Yellowstar: “Met de brexit nabij, hebben wij via Star Connect in korte tijd voor DLG een groot aantal interfaces gerealiseerd met alle schakels in hun logistieke keten. Dat kon alleen door heel intensief en enthousiast met elkaar samen te werken. Yellowstar’s motto ‘Plan yourself a smile’ is voor DLG echt waargemaakt.