Door Brexit heeft u per 1 januari 2021 in uw ferryverkeer met het Verenigd Koninkrijk te maken met douaneformaliteiten. Als logistieke dienstverlener betekent dit veel extra werk. Met Star Connect van Yellowstar automatiseert u eenvoudig al de noodzakelijke werkzaamheden.

Plug & play alle koppelingen

Via het digitale stekkerblok (Enterprise Service Bus) van Star Connect realiseert u plug & play automatische koppelingen tussen uw eigen TMS en de systemen van de ferryterminals voor uw boekingen en met Portbase voor het verplichte voormelden. Ook voor uw informatie-uitwisseling met uw douaneagent (of rechtstreeks uw klant) over de hieraan voorafgaande douaneaangiften kunt u via Star Connect een koppeling maken.

Einde aan handmatige invoer

Door gebruik van Star Connect heeft u géén handmatige invoer meer, voorkomt u vergissingen en verzekert zich altijd van een soepele doorstroming van documenten en lading. Automatiseert u niet, dan zijn uw planners na de Brexit voor elk transport zeker 30 minuten extra bezig.

Korte doorlooptijden vereisen automatisering

Iedereen met substantiële ladingstromen van en naar het Verenigd Koninkrijk kan feitelijk niet zonder automatisering. Met de korte doorlooptijden en de vaak vele trailers die gelijktijdig aan boord van een ferry gaan, is er simpelweg de tijd niet om het anders te doen. Of u zou daarvoor extra planners moeten aannemen.

Basis voor meer business!

Door de koppelingen die u maakt via Star Connect gaat alle benodigde informatie automatisch heen en weer. Eenmaal goed ingericht, hebben uw planners er geen omkijken naar. Beter nog: met hetzelfde aantal medewerkers kunt u meer business doen!

Oplossing combineert IT met Brexit-kennis

Yellowstar combineert IT met logistieke knowhow. Wij begrijpen de extra opgaven waarvoor Brexit u stelt en hebben dit via Star Connect vertaald in een digitale oplossing. Door nu uw noodzakelijke koppelingen te maken, bent u tijdig voorbereid. De grote toeloop die wij verwachten, blijft u voor.

Ook met klanten automatisch informatie uitwisselen

Voor een optimale informatie-uitwisseling met uw klanten kunt u aanvullend Star Portal Customers implementeren. Klanten geven u via dit logistieke webportal eenvoudig hun transportopdrachten door en voorzien u steeds tijdig van de extra benodigde Brexit-informatie. Iedereen die op Star Portal Customers is aangesloten, heeft via een eigen control tower 24/7 overzicht, kan steeds proactief handelen en waar nodig zelf bijsturen.

Joost

“Samen met Yellowstar hebben wij het voortraject in recordtijd geautomatiseerd”

De Daily Logistics Group (DLG) uit het Westland heeft Star Connect al geïmplementeerd. Als één van de grootste logistieke dienstverleners in het vervoer op het Verenigd Koninkrijk is het daarmee klaar voor de aanstaande Brexit-verplichtingen. Door de koppelingen via Star Connect kan DLG voor alle dagelijkse zendingen automatisch de douaneformaliteiten regelen, bij de ferryterminals de boekingen doen en vooraf via Portbase de juiste douanegegevens aanleveren. De trailers van DLG met versproducten rijden hierdoor ook in 2021 steeds tot het laatste moment voor vertrek, zonder vertraging de ferry op.

“Onze dagelijkse logistieke operatie is zeer tijdkritisch. Tot vlak voor vertrek van een ferry krijgen wij bij DLG nog lading aangeleverd,” aldus Joost Visbeen, CEO van DLG. “Om onze trailers vervolgens tijdig aan boord te rijden, mag boekings- en douane-informatie na de Brexit geen spelbreker zijn. Zonder voorgemelde douanedocumenten krijgen onze trailers geen toegang tot de ferryterminals. Vandaar de stap om samen met Yellowstar het gehele voortraject in recordtijd te automatiseren.”