Prioriteitenscherm MyDay bespaart werknemers neska tot 30% tijd

neska INTERMODAL start met de uitrol van de control tower neska MyDay van Yellowstar Solutions. De tool zal geleidelijk in alle afdelingen van het Duitse bedrijf worden uitgerold en simplificeert het werk van het personeel aanzienlijk. neska My-Day is het te vergelijken met een gebruikers-interface in browservorm, waarop alle taken zichtbaar zijn die werknemers op een dag dienen af te handelen. “Ik verwacht dat collega’s hiermee 20 tot 30 procent minder tijd kwijt zijn aan hun orderwerkzaamheden”, vertelt Joe Klinkhammer, werkzaam voor IT Department CTS Container-Terminal GmbH.

De uitrol van neska MyDay, zoals de tool is gedoopt, is het resultaat van een goed idee vanuit neska en de verfijning en technische implementatie vanuit Yellowstar. De tool moet ervoor zorgen dat werknemers slechts focussen op de belangrijkste activiteiten die ze op een dag te doen hebben. De oplossing zorgt ervoor dat alleen de hiervoor benodigde info zichtbaar is. Verstoringen in de vorm van CC-e-mails en informatie die niet direct relevant is, is uiteraard wel in te zien, maar zal niet in neska-Day staan. Klinkhammer: “Positief is verder ook dat we straks over een modern ogende tool beschikken. Dat zal een hele verandering zijn met de huidige look& feel.”

Tool filtert belangrijkste zaken uit dagelijks gebruikte systemen

Werknemers van de intermodale dienstverlener uit Keulen werken op dagdagelijkse basis voornamelijk met twee softwaresystemen. Enerzijds CMS, voor het managen van de containerstroom, anderzijds gebruiken ze DMS voor het managen van de barge-activiteiten. “neska-Day zal hieruit de belangrijkste informatie laten zien, per dag en per werknemer. Hiermee willen we voorkomen dat ze navraag moeten doen bij andere afdelingen of checks moeten uitvoeren over het wel of niet beschikbaar zijn van vervoersmiddelen”, aldus Klinkhammer. Typische informatie die zichtbaar zal zijn voor werknemers, is: boekingsbevestigingen, ontbrekende planningaspecten, truckreserveringen en capaciteit, verwachte afvaarten per route en richting, verwachte treinritten, de laatste vijf boekingen waaraan iemand heeft gewerkt en meer.

Snel en helder zicht op wat wel en niet goed gaat

neska-Day toont aan de hand van logische transportkenmerken op elk moment van de dag helder aan wat wel en niet goed gaat. Dat stelt werknemers in staat om zich te richten op de uitzonderingen die aandacht vereisen en waarmee het bedrijf de klanttevredenheid kan verbeteren. Klinkhammer verwacht dat 70 procent van de orders volgens plan is af te handelen, zonder dat werknemers die verantwoordelijk zijn voor de afhandeling van klantorders hiervoor iets dienen te doen. Het invoeren van de orders zal nog wel volgens de standaardwijze verlopen, deze systemen volstaan nog uitstekend volgens de IT-verantwoordelijke.

‘Uitrol zal dienstverlening aan klanten verbeteren’

Begin november toont neska aan haar personeel een demo en naar verwachting zal de uitrol van de het nieuwe dagscherm begin 2015 plaatsvinden. Vrijwel alle afdelingen zullen ermee te maken krijgen. Klinkhammer kijkt uit naar dit moment, omdat het volgens hem betekend dat neska haar dienstverlening nog verder kan verbeteren. “We opereren niet in een markt die hoge marges kent, dus is het van belang om onze dienstverlening zo goed mogelijk te maken. neska-Day zal onze prestaties verbeteren. Maar ook zal het helpen om nog beter en sneller in te spelen op klanteisen.”

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Hinterland cloud portal ondersteunt 4PL- bedrijven bij multimodaal plannen

Yellowstar heeft de ‘Hinterland cloud portal’ ontwikkeld. Deze portal geeft logistiek dienstverleners, zoals Kloosterboer, Honkoop en Distri Rail, de mogelijkheid om een ongelimiteerd aantal modaliteiten te combineren.

Lees meer →
Referenties

Flexibiliteit en robuustheid met het Hinterland platform

Veel bedrijven zoeken naar innovatieve IT oplossingen voor hun logistieke processen. Het Supply chain hinterland platform biedt intermodale operators een fundament: met hoge snelheid data verwerken en alle systemen in de keten snel koppelen.

Lees meer →
Nieuws & Events

Intermodale logistiek wordt nu tot samenwerking gedwongen!

Hoeveel tijd en geld wilt u nog verliezen in de containerwereld? De intermodale markt wordt tot ketensamenwerking gedwongen en integratie is noodzakelijk voor een totaal inzicht in het ketenproces. Efficiënt samenwerken resulteert in het minimaliseren van onnodige wachttijden.

Lees meer →