Fritom Group integreert dochter-ondernemingen met ESB integratie module

Via de web-gebaseerde ESB (Enterprise Service Bus) / integratie module van Yellowstar zijn de 7 verschillende werkmaatschappijen van de Fritom Group realtime met elkaar geïntegreerd. Door de integratie heeft Fritom Group nu volledige controle over zowel alle interne als externe communicatiestromen. Tevens maakt de module het mogelijk om webservices met klanten te realiseren. 

Behoefte aan een generieke oplossing

Voor de samenwerking met Yellowstar heeft Fritom eerst intern gekeken naar een oplossing. Een mogelijkheid was om alle werkmaatschappijen via lokale systemen te koppelen. Op deze manier zou er echter een spaghetti aan decentrale interfaces ontstaan, wat onmogelijk is om te bewaken, controleren en te onderhouden. Eén centraal generiek systeem bleek de enige oplossing om de holding en bijbehorende dochterondernemingen op een efficiënte en veilige manier te verbinden.

Mark Roos (ICT manager Fritom Group): “De keuze voor Yellowstar als integratiepartner is gemaakt op basis van de logistieke kennis, referenties van voorgaande integratie projecten en vanwege het webbased karakter van de software.” 

Het integratie project wordt door Yellowstar via het principe van "Agile Scrum" opgeleverd. Het grote voordeel voor zowel Yellowstar als Fritom Group is dat het project snel, effectief en met veel draagvlak kan worden opgeleverd. Doordat er iedere 2/3 weken werkende software wordt opgeleverd blijft het project voor beide partijen altijd beheersbaar en overzichtelijk.   

Andere mogelijkheden ESB-module

De Yellowstar ESB module is eerder succesvol ingezet bij CB Logistics, Wemmers Tanktransport, Peter Appel, T-Mobile en AMP-Logistics. Het opzetten van een ESB maakt het voor transportbedrijven o.a. mogelijk webservices met klanten te realiseren en communicatiestromen eenvoudig te monitoren en te managen. Er kunnen interfaces gemaakt worden tussen allerlei soorten systemen (TMS, ERP, WMS, FMS, APS, Finance, etc.). Op deze manier raakt de logistieke keten realtime met elkaar verbonden zodat u, uw klant en de consument maximaal profiteren van kwaliteit en snelheid van dienstverlening.