Fritom Group integreert dochter-ondernemingen met ESB integratie module

Via de web-gebaseerde ESB (Enterprise Service Bus) / integratie module van Yellowstar zijn de 7 verschillende werkmaatschappijen van de Fritom Group realtime met elkaar geïntegreerd. Door de integratie heeft Fritom Group nu volledige controle over zowel alle interne als externe communicatiestromen. Tevens maakt de module het mogelijk om webservices met klanten te realiseren. 

Behoefte aan een generieke oplossing

Voor de samenwerking met Yellowstar heeft Fritom eerst intern gekeken naar een oplossing. Een mogelijkheid was om alle werkmaatschappijen via lokale systemen te koppelen. Op deze manier zou er echter een spaghetti aan decentrale interfaces ontstaan, wat onmogelijk is om te bewaken, controleren en te onderhouden. Eén centraal generiek systeem bleek de enige oplossing om de holding en bijbehorende dochterondernemingen op een efficiënte en veilige manier te verbinden.

Mark Roos (ICT manager Fritom Group): “De keuze voor Yellowstar als integratiepartner is gemaakt op basis van de logistieke kennis, referenties van voorgaande integratie projecten en vanwege het webbased karakter van de software.” 

Het integratie project wordt door Yellowstar via het principe van "Agile Scrum" opgeleverd. Het grote voordeel voor zowel Yellowstar als Fritom Group is dat het project snel, effectief en met veel draagvlak kan worden opgeleverd. Doordat er iedere 2/3 weken werkende software wordt opgeleverd blijft het project voor beide partijen altijd beheersbaar en overzichtelijk.   

Andere mogelijkheden ESB-module

De Yellowstar ESB module is eerder succesvol ingezet bij CB Logistics, Wemmers Tanktransport, Peter Appel, T-Mobile en AMP-Logistics. Het opzetten van een ESB maakt het voor transportbedrijven o.a. mogelijk webservices met klanten te realiseren en communicatiestromen eenvoudig te monitoren en te managen. Er kunnen interfaces gemaakt worden tussen allerlei soorten systemen (TMS, ERP, WMS, FMS, APS, Finance, etc.). Op deze manier raakt de logistieke keten realtime met elkaar verbonden zodat u, uw klant en de consument maximaal profiteren van kwaliteit en snelheid van dienstverlening.

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Wemmers kiest voor Supply Chain integratie module van Yellowstar

Yellowstar zal zorg dragen voor de informatie uitwisseling van de orders en de masterdata tussen het TMS en ORTEC TD. Al eerder werd de EDI/communicatie module bij Wemmers ingezet voor de supply chain integratie met de verladers via Transwide.

Lees meer →
Referenties

Star Connect laat Bring Cargo zelf EDI-koppelingen leggen tussen klant & TMS

Bring Cargo heeft dankzij Star Connect in korte tijd een nieuwe klant aan zich weten te binden. Deze nieuwe klant eiste een EDI-verbinding tussen het eigen IT-systeem en het TMS van Bring. Bij elke volgende nieuwe klant kan Bring voortaan zelf de benodigde EDI-koppeling inrichten.

Lees meer →
Referenties

Integratie module met ketenpartijen bij CB Logistics

Yellowstar realiseert integratie tussen Ortec en het TMS bij CB Logistics. Tevens is er gekozen om boordcomputers (van Aventeon) direct te integreren in het plan- en executie proces zodat dynamisch gepland kan worden op basis van werkelijke informatie uit de auto.

Lees meer →