Ondersteund door innovatieve software van Yellowstar organiseert Slavenburg & Huyser voor verladers hun volledige supply chain. Vanaf het inschieten van de inkooporders, het aansturen van leveranciers, de uitvoering van het transport tot en met de aflevering. Elke stap is daarbij tot op artikelniveau real-time zichtbaar in een overzichtelijk dashboard. Bij afwijkingen stuurt Slavenburg & Huyser meteen bij. Bellen, mailen en Excel zijn dankzij de altijd actuele informatie niet meer nodig. Het afhandelen van vragen gebeurt eenvoudig en snel via de chat.

  • Volledige organisatie supply chains
  • Einde aan bellen, mailen en Excel
  • Onderscheidende 4PL-dienstverlening
  • Unieke chatfunctie voor direct contact
  • Elke stap traceerbaar en real-time stuurbaar
  • Digitaal en toch persoonlijk

Het in 1949 opgerichte Slavenburg & Huyser is een gerenommeerde cargadoor en expediteur met dienstverlening over de gehele wereld. Nieuwe tijden vragen van de Rotterdamse onderneming een andere aanpak, zo is directeur Leo Poot overtuigd. “Transparantie wordt in de logistiek snel belangrijker. Betrouwbaarheid staat voorop. Op het moment dat in de supply chain iets verandert, wil een verlader daar direct op kunnen inspelen. Nieuwe generaties opdrachtgevers willen bovendien niet meer hoeven bellen of mailen, maar alles digitaal afhandelen.” Slavenburg & Huyser ontwikkelt zich daarom tot een 4PL logistieke dienstverlener die veel meer doet voor de verlader dan een traditionele expediteur. “Als 4PL organiseren wij voor de verlader van order tot aflevering zijn gehele supply chain. Elke stap maken wij daarbij tot op artikelniveau digitaal zichtbaar en dus stuurbaar.”

Onderscheidende dienstverlening

Slavenburg & Huyser heeft voor dit doel Star Flow Supply Chain van Yellowstar geïmplementeerd. Deze webbased software verbindt alle schakels in de supply chain en is rechtstreeks gekoppeld met Slavenburg & Huyser’s transportmanagementsysteem (TMS). Poot: “De middelgrote verladers waar wij ons op richten, kunnen wij nu dezelfde supply chain software bieden als bijvoorbeeld een groot concern als Blokker gebruikt. Individueel zou dit voor hen niet haalbaar zijn. Doordat wij meerdere opdrachtgevers bedienen, kan dit via ons wel. Onze klanten profiteren zo van een onderscheidende dienstverlening voor het proactief managen van hun goederenstromen door de gehele supply chain. Zelf heeft men geen omkijken meer naar de aansturing. Bedrijven kunnen zich concentreren op hun corebusiness en verder groeien, zonder dat voor hun logistieke organisatie extra mensen nodig zijn.”

Laagdrempelig aansluiten

De 4PL-dienstverlening van Slavenburg & Huyser is heel laagdrempelig. Door de webbased en responsive werking van Star Flow Supply Chain kan een smartphone volstaan. Dat is bijvoorbeeld handig voor het aansluiten van kleine leveranciers in Azië. Elk supply chain traject begint in Star Flow Supply Chain bij de invoer van een inkooporder door de verlader of namens hem door Slavenburg & Huyser. De leverancier bevestigt vervolgens in de applicatie de bestelling en geeft hierna op vooraf afgesproken momenten de voortgang van de productie en de haalbaarheid van afgesproken levertermijnen door. In de Control Tower van Star Flow Supply Chain ziet Slavenburg & Huyser direct eventuele afwijkingen en kan het zo nodig meteen ingrijpen. Via een eigen dashboard overziet ook de verlader in één oogopslag zijn hele supply chain van leverancier tot eindbestemming. Alle mijlpalen zijn real-time zichtbaar. De verlader weet steeds exact welke artikelen onderweg zijn en wanneer deze arriveren. Elke stap sluit naadloos op elkaar aan. Torenhoge demurrage & detention kosten worden zo voorkomen. Medewerkers bij de verlader zijn bovendien verlost van het dag in, dag uit uitzoeken wat de status van de lading is.

Digitaal en persoonlijk

Informatie wordt in de logistiek steeds meer een product op zich, zo ziet Poot. “Wij investeren hier enorm in, met Star Flow Supply Chain als instrument om alle informatie te ontsluiten.” De verlader moet daarnaast óók persoonlijk iemand kunnen blijven aanspreken, aldus de directeur. “Bij de grote logistieke platforms raak je op die momenten verloren. Wij willen ons echt onderscheiden door dit anders te doen.”

Unieke chatfunctie

Voor een optimale service heeft Slavenburg & Huyser aan Star Flow Supply Chain de module ‘Social messaging integration’ toegevoegd. Deze uitgebreide chatfunctie vervangt de ongestructureerde informatie-uitwisseling via telefoon en mail. Het beantwoorden van vragen gebeurt via de chat snel en efficiënt. Elke chat tussen verlader, leverancier of agent en Slavenburg & Huyser wordt automatisch gekoppeld aan een specifieke order of transport. Zo komt de vraag, inclusief de historie ervan, steeds direct bij de juiste persoon.

Yellowstar als partner

Slavenburg & Huyser heeft stap voor stap met Yellowstar toegewerkt naar de introductie van de 4PL-dienstverlening. “Yellowstar heeft in dit traject absoluut bewezen de juiste kennis en kunde in huis te hebben,” zo zegt Poot. “Voor ons is Yellowstar echt een partner gebleken voor het realiseren van onze visie met meer maatwerk en toegevoegde waarde voor de verlader.”