Logistiek dienstverlener AMP Logistics en T-Mobile verbeteren webservices

Yellowstar Solutions heeft de webservices tussen Logistiek dienstverlener AMP-Logistics en T-mobile gerealiseerd. Hierdoor kunnen mobiele telefoonabonnementen realtime, na aflevering bij de consument thuis, geactiveerd worden.

In Nederland is AMP-Logistics de logistieke specialist op het gebied van e-commerce sales fulfillment en reverse logistics. Kenmerkend voor de dienstverlening van AMP Logistics is dat deze voor elke opdrachtgever customized wordt vormgegeven. Vanuit een specifieke markt context worden diensten ontworpen en uitgevoerd die gericht zijn op zaken als het maximeren van orderconversie en het verhogen van de servicebeleving en tevredenheid van de klanten. Een greep uit de specifieke services die hierbij kunnen worden aangeboden:

 • Voorraadbeheer
 • Picking & packing services
 • Registratie van productinformatie
 • Call center services
 • Pinbetalingen
 • Contractafhandeling
 • Filemanagement
 • Help desk services
 • Swap stock beheer
 • Omruilservices
 • Repairservices

Order Management Systeem

AMP-Logistics is al jaren de logistiek dienstverlener van T-Mobile. Mobiele telefoons worden tegenwoordig steeds vaker via internet gekocht. De internet webportal van T-Mobile wordt verder geïntegreerd met nieuwe SAP-modules en T-Mobile verlangt dat alle communicatie realtime, secure en op basis van webservices gerealiseerd wordt. 

Er kan op meerdere manieren EDI verkeer plaats vinden, per mail, ftp, website, en via verschillende formaten, xls, csv, xml, edifact etc. Het Order Management Systeem van AMP Logistics kan op diverse manieren communiceren en informatie uitwisselen. T-Mobile had echter een belangrijke eis m.b.t. de bescherming van de privacy en het type communicatie wat echt controleerbaar en secure moest zijn. Er is gekozen om niet te kiezen voor https, maar een secured vpn-verbinding met secured Webservices. 

AMP zocht een partner die bekend was met logistiek, het TMS van Logistic Planet Free Cargo, SAP en alle diverse communicatie methoden. Tevens hadden beide partijen de eis dat er gebruik gemaakt werd van moderne, open en markt conforme tools. Yellowstar Solutions sloot met haar ervaring en techniek, een combinatie van Sun Microsystem, Oracle en Linux, volledig aan bij het gestelde profiel. Tevens kon het fixed price aangeboden worden en opgeleverd in een zeer krap tijdsbestek.

“AMP & Yellowstar werken als sinds de oprichting van Yellowstar in 2009 samen. In doorlopende projecten hebben we nog steeds korte lijntjes en worden zelfs kleine problemen erg snel opgepakt. Ze verliezen dus niet in reactie snelheid! Wij vinden het erg fijn en prettig samenwerken met Yellowstar en het is positief om te zien dat er nog steeds veel mensen van het eerste uur bij Yellowstar werken. Yellowstar groeit hard, maar verliest dus blijkbaar niet het Yellowstar DNA.”

Eric Gloudemans - Projectmanagement & ICT bij AMP Logistics

Welke functionaliteit is geleverd

De complexiteit van het project was niet alleen de krappe planning maar het was voor zowel T-Mobile als AMP nieuw en we hadden te maken met diverse partijen. Het succes heeft voor een groot deel te maken met ervaring, goede tools en een positieve en oplossingsgerichte samenwerking. Ondanks het feit dat er tussentijds veranderingen in de berichtstructuur moest plaatsvinden en de beveiliging erg secure was, hebben we het project op tijd en binnen budget opgeleverd. 

De volgende webservices tussen SAP en het TMS van Logistic planet zijn gerealiseerd.

 • Picking request: de productie- en verzendopdracht
 • Aperak: bevestiging van de opdracht
 • Picking confirmation: bevestig met zending pick details, leverdatum-tijd etc
 • Parcel tracking: status update van de zending
 • Pass through: doorsluizen van berichten naar TMS als CVS attachment
 • Receive: ontvangen van bestanden en conversie naar WSDL,xml Webservices
 • ESB: Enterprise Service Bus

Waartoe nu in staat?

Door het opzetten van een de zogenaamde Enterprise Service Bus is AMP in staat de communicatie eenvoudig te monitoren en kunnen ze in de toekomst extra webservices met T-Mobile of andere klanten makkelijk realiseren. De supply chain is nu realtime met elkaar verbonden en de consument profiteert uiteindelijk maximaal van deze kwaliteit van de dienstverlening. Deze weet precies hoe laat hij zijn telefoon ontvangt en T-Mobile kan na aflevering direct de simkaart activeren waardoor de consument na ontvangst direct kan telefoneren.Indien bij aflevering blijkt dat contractgegevens niet correct blijken te zijn, kan de AMP medewerker de wijzigingen direct laten credit-checken op zijn mobiele werkstation dat middels de gerealiseerde webservices communiceert met de T-Mobile systemen. Daardoor worden klanten niet meer onnodig teleurgesteld en realiseert AMP voor T-Mobile een belangrijke stijging in de orderconversie en de klanttevredenheid

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Wemmers kiest voor Supply Chain integratie module van Yellowstar

Yellowstar zal zorg dragen voor de informatie uitwisseling van de orders en de masterdata tussen het TMS en ORTEC TD. Al eerder werd de EDI/communicatie module bij Wemmers ingezet voor de supply chain integratie met de verladers via Transwide.

Lees meer →
Referenties

Star Connect laat Bring Cargo zelf EDI-koppelingen leggen tussen klant & TMS

Bring Cargo heeft dankzij Star Connect in korte tijd een nieuwe klant aan zich weten te binden. Deze nieuwe klant eiste een EDI-verbinding tussen het eigen IT-systeem en het TMS van Bring. Bij elke volgende nieuwe klant kan Bring voortaan zelf de benodigde EDI-koppeling inrichten.

Lees meer →
Referenties

Integratie module met ketenpartijen bij CB Logistics

Yellowstar realiseert integratie tussen Ortec en het TMS bij CB Logistics. Tevens is er gekozen om boordcomputers (van Aventeon) direct te integreren in het plan- en executie proces zodat dynamisch gepland kan worden op basis van werkelijke informatie uit de auto.

Lees meer →