Het automatiseren van logistieke processen is tegenwoordig een belangrijk primair onderdeel van het bedrijfsproces geworden. Transportation Management in Logistics kan op verschillende manieren gebeuren: via een real-time web portal, een ESB-connectie, een TMS-systeem, freight logistics software of een koppeling met verschillende partijen uit de keten. Belangrijk is dat dit gebeurt met software die met u en uw klanten mee kan groeien/bewegen, dit resulteert in minder fouten in de gehele logistieke keten.

Modules voor transport automatisering en optimalisatie

Vroeger maakte veel transportbedrijven gebruik van standaard ERP-software. Binnen deze software was er weinig ruimte voor aanpassingen om processen nog beter te automatiseren/optimaliseren. Het doel van Yellowstar is om bedrijven hierbij een passende oplossing te bieden. Yellowstar biedt modules aan die als aanvulling gebruikt kunnen worden op uw huidige ERP en TMS-systemen. Deze modules voor transport automatisering maken het mogelijk om bestaande systemen met elkaar te koppelen en gegevens tussen ketenpartijen uit te wisselen. 

Supply Chain Visibility

Transport managementsystemen aangevuld met modules van Yellowstar zorgt voor een grote mate van supply chain visibility. Deze TMS integration modules zorgen ervoor dat er real-time data uitgewisseld kan worden en iedereen uit de keten proactief kan reageren op uitzonderingen. Het creëren van supply chain visibility zorgt voor meer service en dienstverlening richting de klant. Responsetijden nemen af en de klant heeft altijd inzicht in de status van zijn of haar order. 

“Wij zijn continu op zoek naar meer efficiency, de klant naar ketentransparantie en leverbetrouwbaarheid. Dan is het alleen maar logisch dat je gaat automatiseren; het stelt je in staat om aan al die wensen invulling te geven.” De keuze voor softwareleverancier Yellowstar is in dat kader een bewuste keuze, vertelt Vonk. “Het maakt het mogelijk om je doelen te verwezenlijken, maar tevens om nieuwe klanten relatief eenvoudig aan te sluiten. Vervolgens is het een kwestie van continu finetunen, om de onderlinge informatieverwerking telkens weer te optimaliseren.”

Stephan Vonk, Directie Vonk en Co

Transport automatisering bij Vonk en Co

Onze klant Vonk en Co heeft de stap gezet naar het automatiseren van hun logistieke processen. Door Star Connect te integreren met de bestaande software kunnen zij het aantal toenemende klanten op de gewenste wijze blijven bedienen. Vonk en Co doet dit door gebruik te maken van een webportal waar alle ketenpartners op aangesloten kunnen worden, en op ieder moment inzicht hebben in de status van hun order. Dit zorgt voor een aanzienlijke afname van e-mail en telefoonverkeer

vonk en co

Passende oplossing

Op het gebied van transport management in logistics is alles mogelijk, maar het gaat erom dat je als leverancier de meest passende oplossing biedt. Yellowstar doet dit door het logistieke proces zo voorspelbaar mogelijk te maken voor de klant. Samen met de klant zorgen wij voor voortgang op basis van voortschrijdend inzicht om zo continu te kunnen blijven verbeteren en prioriteiten te stellen. Door op maat gemaakte modules in te zetten vergroot dit de betrouwbaarheid van het logistieke proces en logistieke operaties.