De relatie tussen Yellowstar en Ritra stamt al uit 1990, maar wordt continu vernieuwd. In 2009 heeft Ritra Yellowstar gekozen als strategische ICT-partner voor het beheer en de uitbreiding van hun 4PL-software. Dit omvat diverse modules, zoals: de webportal voor tracking & tracing en het opvragen van alle statussen en logistieke documenten, een document management- / archiefmodule, PDF-reader, een Sailing-schedule, CRM en integratie-module.

Recent is Ritra als eerste partij in Nederland gestart met de nieuwste integratie met Portbase voor het uitwisselen van lading informatie. De frontrunner spirit zorgt ervoor dat Ritra Cargo als expediteur een voorsprong behoudt. De realtime & accurate informatie helpt ze om het transport, de processen en de service verder te optimaliseren. Het betekent ook dat Ritra 3 vliegen in een klap slaat. 

Eenvoudige en snelle integratie met elk logistiek systeem

De webportal van Yellowstar kan met behulp van standaard webservices gekoppeld worden aan elk logistiek systeem. Maar de oplossing draait ook stand-alone. De webportal toont een taartdiagram met alle orders van de klant per processtatus van de order en order regels (bijv. open, booked, planned, arrived in port/warehouse, pick-up planned, picked up, delivered, etc.) Na een klik op een taartpunt zoem je door naar de betreffende categorie orders. Aansluitend kan je snel de onderliggende data bekijken en documenten opvragen en indien gewenst bijwerken.

Realtime en 24/7 toegang tot relevante informatie in de gehele keten Ritra cargo kan de informatie nu realtime beschikbaar stellen aan klanten, agenten en alle relaties die vermeldt staan in de opdrachten en transporten. Alle partijen kunnen op elk moment van de dag, waar ook ter wereld, informatie invoeren, plannen, bekijken en documenten opvragen. Tevens hebben zowel Ritra als de klant nu een dashboardfunctie tot zijn beschikking waarop de KPI’s overzichtelijk en doelgericht getoont worden.

Computer
Haven tekening

Ritra Cargo webportal

Ritra kenmerkt zich door het streven naar de ultieme optimalisatie, reden hiervoor is dat het bedrijf met een minimaal aantal FTE de enorme volume pieken, die meestal ook nog met vakantieperioden samenvallen, zonder problemen kan afhandelen. Klanten merken hier niets van en krijgen elektronisch alle informatie aangeleverd of kunnen via de Ritra -webportal alle informatie opvragen. Dit betreft informatie als: track & trace data, inzicht in volumes per PO, per stats en per locatie. Maar ook het opvragen van documenten, facturen en vrachtbrieven. Transparantie en realtime integratie zijn volgens Ritra essentieel om mensen en klanten aan het bedrijf te binden. 

“Niet alleen wat we doen, maar zeker ook de manier waarop wij dat doen is bepalend voor wie wij zijn.”

Ad Schoenmakers (directeur Ritra Cargo) geeft aan dat alle informatie tussen hen en de klant en subcontractors op een transparante manier uitgewisseld moet worden. Ritra was op zoek naar een webportal waar alle informatie op een generieke manier beschikbaar is voor al haar gebruikers, klanten en agenten. Het moest een eenvoudig te bedienen webportal zijn, waar alle informatie overzichtelijk gepresenteerd en snel opgezocht en verwerkt kon worden.