Yellowstar thuisbasis voor studenten in internationale competitie

Begin oktober was Yellowstar het hoofdkwartier van een groep studenten van Hogeschool Rotterdam. De studenten deden mee in de competitie University of Sydney Business Case Competition (USBCC) waarbij internationale universiteiten het tegen elkaar opnemen in een gezamenlijke case.

Yellowstar faciliteerde de benodigde werkruimte om de groep studenten bij elkaar aan de case te kunnen laten werken.

Binnen de opdracht gingen de studenten aan de slag voor een Australisch bedrijf dat al autolaadpalen beheert, maar hun business wil uitbreiden met het leveren van buslaadpalen. Eric Bakker, student International Business and Supply Chain Management en stagiair bij Yellowstar: “Op zaterdag kregen we om 00.00 uur ‘s nachts de case opgestuurd vanuit Australië. Voor 10.00 uur ‘s ochtends moesten we zowel een passende oplossing als presentatie gereed hebben. Op zondag 00.30 uur mochten wij ons idee presenteren voor de Australische jury en om 7.00 uur kregen we de uitslag.”

De competitie was een race tegen de klok en werd extra spannend door een bezoek van de politie. Na een melding dat er ‘s nachts verdachte activiteiten in het pand waren gesignaleerd kwamen de agenten polshoogte nemen. Gelukkig werd al snel duidelijk dat het om de groep studenten ging en werden ze zelfs nog even bijgestaan om hun case op tijd af te krijgen.

Het Nederlandse team heeft een mooie tweede plaats in de pool van de studentencompetitie USBCC weten te veroveren.

Stage lopen bij Yellowstar

Ben jij die enthousiaste HBO'er die een stage zoekt bij een leuk innovatief softwarebedrijf? Of het nu om een derdejaars of afstudeeropdracht gaat, door onze individuele aanpak kunnen we altijd kijken of er een mogelijkheid is voor jou. Bekijk de vacaturesite of neem contact op via info@yellowstar.com.