Cargadoor en expediteur Slavenburg & Huyser vindt zichzelf opnieuw uit. De gerenommeerde Rotterdamse onderneming ontwikkelt zich stapsgewijs tot een 4PL logistieke dienstverlener die opdrachtgevers de gehele supply chain uit handen neemt. Het bedrijf doet dit met software van Yellowstar. Via Star Flow Supply Chain maakt het elk wereldwijd traject vanaf de inkooporder van goederen tot aan de aflevering real-time zichtbaar voor klant en leveranciers. Waar nodig is steeds direct bij te sturen. In de huidige hectische logistieke tijden vol vertragingen is dit belangrijker dan ooit.

Star Flow Supply Chain heeft zich in de praktijk al bewezen voor de aansturing van supply chains van grote bedrijven als bijvoorbeeld Blokker. Slavenburg & Huyser biedt middelgrote verladers diezelfde software. Vaak ontbreekt het dit soort partijen aan de schaal om daarin te investeren. Met meerdere opdrachtgevers kan Slavenburg & Huyser dat wel. Klanten kunnen zo profiteren van een onderscheidende dienstverlening voor het proactief managen van hun goederenstromen.

Directeur Leo Poot van Slavenburg & Huyser: “In de huidige hectische logistieke tijden is betrouwbaarheid voor opdrachtgevers prioriteit nr. 1. Een van A t/m Z transparante keten en real-time inzicht in potentiële vertragingen is hen veel waard. Het is cruciale informatie om tijdig te kunnen inspelen op veranderingen en het voldoen aan leveringsafspraken.”

Yellowstar: “Met Star Flow Supply Chain kruipt Slavenburg & Huyser diep in de processen van de klant. Verladers hoeven voor het organiseren en volgen van hun goederenstromen niet meer voortdurend te bellen, mailen en Excels uit te pluizen. Slavenburg & Huyser wordt voor de klant een echte kennispartner die de gehele supply chain van order tot aflevering optimaal organiseert.”

Leo Poot Slavenburg - Huyser
Slavenburg & huyser
slavenburg & huyser

Elke stap in de keten digitaal inzichtelijk

Star Flow Supply Chain maakt iedere stap in een supply chain digitaal inzichtelijk. Zowel de verlader als zijn leveranciers kunnen aansluiten. Dankzij internet is het gebruik heel laagdrempelig, ook voor bijvoorbeeld partijen in Azië. Een smartphone kan volstaan. Elk traject begint bij de invoer van een inkooporder door de klant of namens hem door Slavenburg & Huyser. De leverancier bevestigt vervolgens in Star Flow Supply Chain de bestelling en geeft hierna in de applicatie op vooraf afgesproken momenten de voortgang van de productie en de geplande levering door. Bij afwijkingen in de planning is op die manier direct in te grijpen. Is een order bij de leverancier klaar voor levering, dan organiseert Slavenburg & Huyser het transport. Alle mijlpalen onderweg worden vanuit het transportmanagementsysteem van de expediteur ook weer in Star Flow Supply Chain zichtbaar gemaakt voor de klant. Dat gebeurt tot aan de aflevering in het warehouse of bij de eindklant.