Yellowstar gaat voor volledig transparante supply chains samenwerken met Twiki Solutions. De Twiki Power Advanced Container Tracker biedt een 24/7 betrouwbare ETA (Expected Time of Arrival) voor de aankomst van een zeeschip in de haven. Yellowstar integreert deze ETA en andere door Twiki geleverde scheeps- en ladinginformatie (ATA, Transshipment Port data, Discharge, Gate-out en Gate in) voor zowel export als import in zijn uitgebreide dienstverlening voor ordermanagement van leverancier tot eindbestemming. Klanten kunnen zo de kwaliteit van hun logistieke ketens verder verbeteren en fors de kosten verlagen.

Betrouwbare ETA cruciaal

Een juiste ETA is vaak cruciaal voor het organiseren van het vervolgtraject vanuit de zeehaven. Veel bedrijven laten medewerkers daarom constant de websites van rederijen en terminals afspeuren naar betrouwbare ETA-informatie. Een tijdrovende en kostbare aanpak, die bovendien alleen werkt tijdens kantooruren. Twiki Solutions biedt via de Twiki Power Advanced Container Tracker een digitale assistent die al dat werk overbodig maakt. 24/7 gaan de softwarerobots van het nog jonge bedrijf automatisch alle rederij- en terminalwebsites af voor de actuele ETA’s. Sven-Olav Montijn, Directeur Sales & Marketing Twiki Solutions: “Aan de hand van de ETA’s in de Twiki Power Advanced Container Tracker kunnen bedrijven betrouwbaar hun vervolgtransport plannen en klanten informeren. Aanvullend levert onze digitale assistent ook informatie over de ATA (Actual Time of Arrival), Transshipment Port data, Discharge, Gate-out en Gate in voor zowel export als import. Daarmee bieden we volledig zicht op zeevracht transport.”

Toevoeging aan Yellowstar-dienstverlening

Voor Yellowstar is de scheeps- en ladinginformatie van Twiki een belangrijke toevoeging aan de bestaande supply-chaindienstverlening. Via een API wordt de Twiki-informatie onderdeel van Star Flow Supply Chain voor optimaal ordermanagement. Het dashboard toont direct elke verandering in ETA’s. Orfeo Ost, Manager Product Development Yellowstar: “Betrouwbare ETA-informatie is voor bedrijven het begin van een soepel vervolgtraject. Ketenpartners en klanten kan men veel proactiever informeren over veranderingen. Het niet meer handmatig hoeven nazoeken van ETA’s scheelt onze klanten bovendien substantieel in personeelskosten. Ook vaak snel oplopende kosten voor demurrage & detention gaan tot het verleden behoren. Logistieke ketens worden dankzij betrouwbare ETA-informatie echt beter.”