Blog

IT in logistiek: van competitief naar complementair

Binnen de markt van (project) logistiek zien we de laatste jaren een beweging als het gaat om de onderliggende IT. We zien een duidelijke verschuiving plaatsvinden van een allesomvattend ERP systeem naar een benadering van ‘best of breed’ IT oplossingen voor specifieke onderdelen van het logistieke proces.

De uitdagingen van best of breed

Deze verandering resulteert in een aantal uitdagingen. Naast integratie met leveranciers van gespecialiseerde oplossingen is informatiedeling tussen ( logistieke) ketenpartners een belangrijke vereiste. Zonder integratie en informatiedeling vallen er hiaten in het management van de volledige supply chain. Het overtypen van informatie zorgt voor grotere kans op fouten. Er kunnen vertragingen optreden en informatie is niet tijdig beschikbaar. Toch zorgt een gebrek aan informatie voor een gebrek aan inzicht. Hierdoor is het onmogelijk snel en adequaat in te spelen op veranderingen.

De missing IT link in logistiek

Het antwoord op deze uitdagingen is een volledig geïntegreerde oplossing die de verbindende schakel vormt tussen alle interne en externeapplicaties en partners. Onze Star Flow  oplossing integreert eenvoudig met veelgebruikte applicaties zoals TMS, WMS, planning en back office systemen. De oplossing moet specifieke functies bieden voor logistiek management en de vrijheid bieden snel en eenvoudigverbindingen met nieuwe partners en applicaties te kunnen realiseren.

Onze aanpak

Wij zien onze rol als informatie integrator als complementair in plaats van competitief. Onze filosofie: behoud waar u tevreden over bent, dan verbeteren wij de hiaten door een schil over uw bestaande IT-landschap heen te leggen. Dit is een sustainable aanpak waarmee u de investeringen beschermt die u in het verleden in de realisatie van supply chain management heeft gedaan.

Yellowstar - altijd in beweging

Downloads

Whitepaper: Project Based Logistics en Social Supply Chain

Verstorende gebeurtenissen, steeds kritischere klanten, een financiële race naar de bodem en niet of niet goed aan elkaar geknoopte bedrijfsapplicaties. Het logistieke proces staat zwaar onder druk. Lees de whitepaper.

Lees meer →
Referenties

Ultra korte Supply Chain bij Victoria’s Secret door Caliber Global

Via een Supply Chain Collaboration platform biedt Caliber Global haar retailers een ultra korte supply chain voor de inrichting van winkels, wereldwijd. Met transparantie in de keten en end-to-end visability van ontwerp tot oplevering gaan de deuren van de winkels eerder open.

Lees meer →
Referenties

Star Connect laat Bring Cargo zelf EDI-koppelingen leggen tussen klant & TMS

Bring Cargo heeft dankzij Star Connect in korte tijd een nieuwe klant aan zich weten te binden. Deze nieuwe klant eiste een EDI-verbinding tussen het eigen IT-systeem en het TMS van Bring. Volgende EDI-koppeling kan Bring zelf inrichten.

Lees meer →