Blog

IT in logistiek: van competitief naar complementair

Binnen de markt van (project) logistiek zien we de laatste jaren een beweging als het gaat om de onderliggende IT. We zien een duidelijke verschuiving plaatsvinden van een allesomvattend ERP systeem naar een benadering van ‘best of breed’ IT oplossingen voor specifieke onderdelen van het logistieke proces.

De uitdagingen van best of breed

Deze verandering resulteert in een aantal uitdagingen. Naast integratie met leveranciers van gespecialiseerde oplossingen is informatiedeling tussen ( logistieke) ketenpartners een belangrijke vereiste. Zonder integratie en informatiedeling vallen er hiaten in het management van de volledige supply chain. Het overtypen van informatie zorgt voor grotere kans op fouten. Er kunnen vertragingen optreden en informatie is niet tijdig beschikbaar. Toch zorgt een gebrek aan informatie voor een gebrek aan inzicht. Hierdoor is het onmogelijk snel en adequaat in te spelen op veranderingen.

De missing IT link in logistiek

Het antwoord op deze uitdagingen is een volledig geïntegreerde oplossing die de verbindende schakel vormt tussen alle interne en externeapplicaties en partners. Onze Star Flow  oplossing integreert eenvoudig met veelgebruikte applicaties zoals TMS, WMS, planning en back office systemen. De oplossing moet specifieke functies bieden voor logistiek management en de vrijheid bieden snel en eenvoudigverbindingen met nieuwe partners en applicaties te kunnen realiseren.

Onze aanpak

Wij zien onze rol als informatie integrator als complementair in plaats van competitief. Onze filosofie: behoud waar u tevreden over bent, dan verbeteren wij de hiaten door een schil over uw bestaande IT-landschap heen te leggen. Dit is een sustainable aanpak waarmee u de investeringen beschermt die u in het verleden in de realisatie van supply chain management heeft gedaan.