Logistieke ketens transparant en voorspelbaar maken. Tijdens de beurs ICT & Logistiek hebben vele bezoekers nader kennisgemaakt met Yellowstar’s onderscheidende oplossingen voor het automatiseren van logistieke ketens. Samenwerking staat hierin volledig centraal. Voor een optimale werking van supply chains is een voortdurende afstemming nodig tussen een bedrijf en zijn externe ketenpartners.

Huidige praktijk suboptimaal

Hoe anders is de huidige praktijk. Veel bedrijven gebruiken ook voor hun logistieke automatisering momenteel hun ERP-systeem. Een dergelijk systeem is daar echter niet geschikt voor. Een ERP-systeem is immer primair intern gericht, terwijl logistiek juist om externe afstemming gaat. Het resultaat is dat veel aanvullende informatie-uitwisseling tussen een bedrijf en zijn logistieke ketenpartners plaatsvindt via e-mail en Excel. Voor ruim 60 procent van de leden van evofenedex is dit nog steeds dé manier om te communiceren met externe partijen.

Real-time inzicht ontbreekt

Real-time inzicht in de logistieke keten ontbreekt door gebruik van Excel echter volledig. Logistieke managers lopen voortdurend achter de feiten aan. Door gebrek aan keteninzicht is het voor hen onmogelijk om snel mee te bewegen met de vraag van de (eind)klant. Het resultaat: onnodige voorraden, te late leveringen, ontevreden klanten, enzovoorts.

Schil over ERP-systeem heen

Yellowstar legt daarom voor bedrijven een schil over hun bestaande ERP-systeem heen. Klanten en leveranciers kunnen via het web of een systeemkoppeling eenvoudig hierop aansluiten. Elke schakel kan zo via een eigen control tower real-time in het logistieke proces meekijken, gegevens opvragen, eigen KPI’s instellen, proactieve alerts inrichten en dus steeds mee schakelen met de actualiteit. Via een klanten- of leveranciersportaal kan men bovendien boekingen doen, orderbevestigingen, inkooporders en transportopdrachten versturen en zo meer.

End-to-end visibility

Yellowstar creëert voor een bedrijf echt end-to-end visibility. Elke schakel kan zich steeds proactief aanpassen aan de actuele omstandigheden. Logistiek wordt volledig voorspelbaar. Een logistiek manager kan daadwerkelijk regie voeren. Op elk moment is bekend welke voorraden er zijn, waar die zich bevinden, wanneer levering plaatsvindt en of wellicht aanpassingen nodig zijn. Bevoorrading sluit naadloos aan bij geplande acties. Bestelvolumes kunnen omlaag en transport is verder te optimaliseren. Opvolging van het logistieke proces kost nog maar de helft van de tijd.

Wij vertellen graag meer

Wilt u meer hierover weten? Plan yourself a smile en neem contact met ons op voor een eerste kennismaking. Yellowstar verbindt, verkort en versnelt!