Overzicht en controle met een agile supply chain


Doel: Soepel meebewegen met klantwensen binnen uw markt

Oplossing: Met betrouwbare software en via scrum naar een agile supply chain

Een agile supply chain betekent flexibel meebewegen met de continu veranderende klantwens. Logistieke processen dienen beheersbaar, voorspelbaar en transparant te zijn en er moet snel geschakeld worden bij afwijkingen in de planning. Verschillende logistieke software oplossingen kunnen u helpen bij het inzichtelijk maken van uw supply chain en het aanschakelen van uw klanten en (toe)leveranciers. Een agile supply chain zorgt voor meer rust binnen uw operatie en biedt ook op financieel gebied verschillende voordelen. 

De voordelen voor u

50% minder contactmomenten

Het aantal e-mails en belmomenten vermindert aanzienlijk

Sterk verbeterde ketensamenwerking

Ketenoptimalisatie door gepersonaliseerde data voor medewerkers, klanten en (toe)leveranciers

Eenvoudig uitzonderingen managen

Geef uw klanten 24/7 inzicht in de logistieke keten en speel direct in op knelpunten in het proces

Snellere levertijden door zichtbaarheid

Met transparantie in de keten en end-to-end visibility worden de levertijden versneld

Transportkosten besparing van 10%

Door efficiëntere communicatie tussen logistiek en andere afdelingen

Logistieke processen verrijken

Betere en realtime informatie aan klanten en toeleveranciers verrijkt logistieke processen

Oplossingen voor een agile supply chain

Er zijn verschillende methodes om agility in uw supply chain te bereiken, waaronder;

 

Met onze logistieke software geven wij organisaties in de keten de mogelijkheden die nodig zijn om supply chain processen effectief en efficiënt te ontwerpen, implementeren en beheren. Zowel binnen de organisatie als in de samenwerking met andere organisaties. Dat is essentieel voor nagenoeg alle organisaties; of u nu bij een commerciële organisatie werkt of in andere sectoren.

Agility met logistiek platform Star Flow

Star Flow is een logistiek platform die over de hele keten heen ligt, deze overziet, verkort en efficiënter maakt. De verschillende schakels in de logistieke keten krijgen realtime inzicht in het gehele logistieke proces. Met real-time data en supply chain visibility houdt u grip op kosten en deadlines. Star Flow signaleert afwijkingen van de gemaakte afspraken en de planning. Zowel u als uw ketenpartijen kunnen direct anticiperen en problemen oplossen nog vóór ze ontstaan. Zo heeft u alles onder controle, brengt u efficiënter ketensamenwerking tot stand en kunt flexibel inspelen op de veranderende klantwens. U bepaalt zelf met welke logistieke schakels u data wilt delen en samenwerken.

 

Welke oplossingen bieden wij u?

Uw ketensamenwerking systemen

Star Flow
Supply Chain

Via control towers daadwerkelijk regie over logistieke ketens

Star Flow
Transport Planning

Vanuit een centraal planbord de volledige logistiek van uw wegvervoer organiseren

Uw executie systeem

Star Flow
Terminals

Veelomvattend modulair Terminal Operating System voor inlandterminals

Star Flow
Intermodal

Transport Management System voor maatwerk in intermodaal vervoer

Gecontroleerd groeien met scrum

De scrum-aanpak is de ideale manier om snel en flexibel IT-projecten uit te rollen binnen uw organisatie en in de agile supply chain. In kortcyclische deelprojecten, oftewel ‘sprints’, bereikt u in recordtijd maximaal resultaat. Een klein betrokken team met korte lijnen en duidelijke doelstellingen houdt het tempo erin. Met deze agile software development methode neemt u nieuwe inzichten direct mee naar een volgend deelproject, scrum en agile. Zo houdt u de flexibiliteit om in te springen op veranderingen en nieuwe inzichten. Yellow Sprint brengt een positieve flow in uw organisatie en een versnelling in uw processen, zodat u verder kunt groeien.

 

Wat onze klanten zeggen

TX Logistik
“We hebben nu meer inzicht, grip en controle op de processen en assets in de logistieke keten. Star Flow Intermodal waarschuwt met proactieve alerts op een gepersonaliseerd dashboard zodra de planning in gevaar loopt. We kunnen direct ingrijpen."