Yellowstar Solutions en Globis mogen zich vanaf deze week officieel Softwarepartner van iSHARE noemen. Logistieke bedrijven die willen toetreden tot ‘het netwerk van vertrouwen’ van iSHARE en daarbinnen drempelloos data willen delen, doen er goed aan om met Globis of Yellowstar contact op te nemen. Zij zorgen namelijk voor de technische software aanpassingen die nodig zijn om Deelnemer te worden van iSHARE.

Het partnerschap met Yellowstar en Globis past in de strategie van iSHARE om elk logistiek bedrijf in Nederland te laten profiteren van de mogelijkheden van iSHARE. Eefje van der Harst, Projectmanager iSHARE: “We zijn blij met de tractie die iSHARE geeft bij softwarebedrijven die actief zijn in de logistiek, en uiteraard met deze eerste softwarepartners. We werken momenteel aan een programma om de samenwerking met nieuwe en bestaande partners verder uit te breiden. We geloven dat dat de weg is naar volledige adoptie. Vooral het MKB kan profiteren van de ondersteuning via onze softwarepartners.” 

Verbinden van partijen

Softwarebedrijf Yellowstar levert social supply chain oplossingen. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf heeft zichzelf als doel gesteld om logistieke processen voorspelbaar en transparant te maken. Dat doet zij door klanten, leveranciers en ketenpartijen met elkaar te verbinden waardoor zij relevante informatie, 24/7 en realtime onderling kunnen delen. De keuze voor het afsprakenstelsel iSHARE sluit daar naadloos bij aan.

Rianne Groffen, CCO bij Yellowstar: “Data-uitwisseling met nieuwe klanten en subcontractors staat hierbij centraal, via iSHARE kan dit veilig en gevalideerd. Vanaf het begin is Yellowstar betrokken bij de totstandkoming van het afsprakenstelsel iSHARE. Vorig jaar op ICT & Logistiek hebben we samen met Portbase en Ritra Cargo, de eerste live-transactie laten zien. iSHARE is nu bewezen. Bent u er – samen met ons – klaar voor?”

Verbetering van ketens

Globis zet zich in voor het optimaliseren en transparanter maken van logistieke processen, en biedt daarvoor totaaloplossingen voor de logistieke sector. Globis was betrokken bij het ontwikkelen van iSHARE vanaf het eerste begin. Zij delen de onderliggende visie waar iSHARE op gebaseerd is: iedereen in de logistieke keten moet simpel en gecontroleerd data kunnen delen. Ook partijen die elkaar niet tot dusverre niet kenden. Globis heeft vestigingen in België, Noord-Amerika, India en Nederland.

Karel van den Berghe, CEO van Globis: “Wij willen de voordelen van iSHARE zo snel mogelijk ter beschikking stellen aan onze klanten. Dat doen we door ons softwareplatform GlobChain te ver-iSHARE’en, zodat wij onze klanten niet alleen de mogelijkheid bieden veilig en gecontroleerd data te delen met elkaar, maar ook met partijen buiten ons platform. Zo kunnen verschillende partijen samenwerken met het oog op het optimaliseren van het end-to-end supply netwerk.”

Met het partnerschap van iSHARE zijn Yellowstar en Globis in staat om innovatieve klanten uit de logistiek te helpen met de implementatie van iSHARE zodat ook zij profiteren van de voordelen van het Afsprakenstelsel.