Break free

De opkomst van de computer was gelijk de ondergang van uw vrijheid. Dag in, dag uit zwoegen in grijze cubicles achter groen met zwarte schermen in het harnas van standaard software. Windows en de muis maakten alles mooier, maar het harnas bleef. Nu is er internet en willen we niet dezelfde fout maken door Windows en de muis te vervangen door een browser en een touch pad. Nee, nu gaan wij alles anders doen. Yellowstar geeft u uw vrijheid terug.

De vrijheid om onbeperkt samen te werken in de supply chain, dankzij social intranet waar iedereen, die geautoriseerd is, op kan aansluiten. Maar ook dankzij open technologie en eenvoud in gebruik. Iedereen kan het. Zonder handleiding! De vrijheid om onbeperkt te groeien, dankzij de schaalbaarheid van uw software. De vrijheid om 24/7, wanneer en waar ook ter wereld, verbonden te zijn. De vrijheid om uw eigen werk in te richten en de balans te vinden tussen werk en privé. De vrijheid van zorgeloos werken in de cloud, zodat u ruimte houdt om na te denken over belangrijke zaken: waar u heen wilt met uw organisatie of wat u vanavond wilt eten?

En o ja, dankzij de open source technologie hebt u per project ook de vrijheid om te kiezen voor de IT-leverancier die daar het beste bij past. 

Break free

De keten is zo transparant, aan het eind zie je Doutzen Kroes het lint doorknippen

Vijfduizend winkels in vijftig landen in vijftien jaar tijd. Dat is, even kijken...., bijna elke dag een opening van een nieuwe winkel?! Caliber, gamechangers in store development, duwt dagelijks een stabiele stroom materialen door de supply chain. Ze managen en plannen het complete proces van concept tot store wereldwijd. En dat zonder eigen IT-afdeling! Hoe kan dat nou?! Jochen Foss, operationeel directeur Caliber geeft antwoord.

Internationale retailers laten hun fysieke winkels, restaurants of showrooms de inrichten door Caliber in Arnhem, waaronder La Place, Unilever, Subway, Supertrash en Victoria’s Secret waarvan Doutzen Kroes op dit moment het boegbeeld is. “We bieden retailers een ultra korte supply chain voor de inrichting van winkels, wereldwijd”, vertelt Foss. “De tijdsdruk is enorm. De retailmarkt is snel en dynamisch. Je moet voortdurend innoveren om de veeleisende consument te blijven vermaken, verrassen en verleiden. Met transparantie in de keten en end-to-end visability van ontwerp tot oplevering gaan de deuren van de winkel twee tot drie weken eerder open.”

De keten is zo transparant, aan het eind zie je Doutzen Kroes het lint doorknippen

Leveranciers kunnen zonder uitleg aanhaken

“In dit hele proces speelt IT een cruciale rol”, vervolgt Foss. “De Starsuite van Yellowstar stelt ons in staat door de keten heen te kijken. Snel, slim en eenvoudig. Snel en overzichtelijk informatie vastleggen en terugvinden. Tot op de seconde nauwkeurig zien welke order zich waar bevindt en wanneer die wordt geleverd. Slim bottlenecks in de keten herkennen en direct kunnen ingrijpen. En pure eenvoud in gebruik. We werken met een ongekend groot netwerk van wisselende ketenpartners. Soms zijn er per project wel tweehonderd leveranciers. Die kunnen zonder enige vorm van uitleg aanhaken op het systeem van Yellowstar. Geen vuistdikke manuals, geen wekenlange trainingen. Potentiele klanten, leveranciers en onze eigen mensen kunnen direct aan de slag. We hebben geen eigen IT-afdeling meer nodig!” 

Dat er zoveel online technologie nodig is om een fysieke winkel te openen: is dat niet de omgekeerde wereld? “Door online shoppen verdwijnen er winkels uit het straatbeeld. Op een zeker moment zal het evenwicht zich herstellen. Met de hevige concurrentie op internet zien wij juist dat grote merken fysiek aanwezig willen zijn om de merkbeleving voor klanten te versterken. On- en offline verkoop stimuleren elkaar.” Tja, en wees nu eerlijk, wie wil er nu geen fysieke winkel als aan het eind van de keten Doutzen Kroes het lint doorknipt?

Caliber werkt met Star Flow, Star Insight, Star Connect, Star Frame uit de Yellowsuite. Winstpunten voor Caliber:

Transparantie in de keten 
Geen eigen IT-afdeling 
Snelle oplevering, winkel twee tot drie weken eerder open 
Direct aan de slag, geen vuistdikke manual, geen wekenlange trainingen 
Blije klanten, kunnen beantwoorden aan de vraag in een veeleisende markt

Innoveren doen we samen Samenwerken met hogescholen, universiteiten en kennisinstituten

Je hebt iets gezien en je wilt het direct hebben. Liefst zo goedkoop mogelijk en dat betekent meestal dat het van ver komt. Herkenbaar voor veel mensen. Wij zijn allemaal consument, grillig en veeleisend. Maar wie in de logistiek werkt, weet hoe complex dit proces is en hoe ongelofelijk slim en scherp iedereen in de keten moet zijn om dit voor elkaar te krijgen. Voortdurend anticiperen vraagt om flexibele, creatieve geesten. Wij zoeken de samenwerking met universiteiten, hogescholen en kennisinstituten om de nieuwe generatie nauw te laten aansluiten op de dagelijkse realiteit in de logistieke keten. En natuurlijk halen wij de krenten uit de pap. 

“De gastcolleges die ik geef aan studenten economie, logistiek of informatietechnologie zijn geen IT-peptalk”, vertelt Frank Erftemeijer. “IT is dienend. Het draait om managen van verandering en de mentaliteit die dat vereist. Ik vertel hoe het er buiten de collegezaal aan toe gaat. Dat bedrijven zitten te wachten op mensen met een open mind, die focussen op mogelijkheden, die initiatief nemen, met ideeën komen, kritische vragen stellen en zich niet laten imponeren of de les laten lezen door de heersende generatie. We dagen ze uit vanuit de schoolbank alvast te gaan ondernemen.

Innoveren doen we samen Samenwerken met hogescholen, universiteiten en kennisinstituten

Cross chain samenwerking

“Aan de andere kant moeten bedrijven in de logistiek, die soms nog verrassend traditioneel zijn, hun organisatie open stellen om kennis te delen en door hechte samenwerking de waarde in de keten te vergroten. We zijn in gesprek met Dinalog, die innovatie in de logistiek nastreeft en aanjaagt, om twee pilots te starten voor intermodaal vervoer. We brengen bedrijven, onderwijsinstellingen en overheid samen voor een cross chain samenwerking met de uitdaging hoe data en big data betrouwbaar en transparant wordt. 

Gewoon bellen

Ziet u mogelijkheden om zaken beter te organiseren en zoekt u partners, neem contact met ons op om samen te innoveren. 

Výbor pro veřejné zdraví Boston http://lekarnuonline.com/ zdravotní pojišťovny v Jižní Karolíně