Supply chain retail succesvol managen met logistieke software


Doel: Succesvol managen van uw supply chain retail

Oplossing: Star Flow - De verbindende schakel tussen alle interne en externe applicaties en partners

Logistiek managers in de retail staan voor de opgave om de hele omnichannel-keten real-time inzichtelijk en beter voorspelbaar te maken. Dat kan alleen door alle processen te integreren en te digitaliseren, zowel binnen de eigen organisatie als bij ketenpartners. Om steeds sneller te kunnen leveren moet alle beschikbare logistieke informatie altijd en overal real-time toegankelijk zijn. Verder wordt de supply chain retail de komende jaren flexibeler, socialer, 24/7 traceerbaar en zelfsturend. Dat is zowel noodzakelijk voor de co-creaties met klanten, als het bundelen of opsplitsen van goederenstromen met ketenpartners.

Consumenten raken steeds meer gewend aan personaliseren. Bij onder andere Ecco, Nike en Rituals kan iedereen op maat gemaakte producten bestellen, terwijl retailers steeds sneller leveren, op een locatie en tijdstip dat voor de klant het beste uitkomt. Retailers die niet op deze behoefte en trend inspelen, hebben straks steeds minder bestaansrecht. De consequenties voor retail supply chains zijn: kleinere bestellingen, meer afleveradressen, meer variatie in de leveringsfrequenties en -tijdstippen, terwijl er met minder voorraad binnen enkele uren in plaats van dagen geleverd moet worden.

De voordelen voor u

50% minder contactmomenten

Het aantal e-mails en belmomenten vermindert aanzienlijk

Sterk verbeterde ketensamenwerking

Alle afdelingen en externe partijen hebben continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen

Snellere levertijden door zichtbaarheid

Met transparantie in de keten en end-to-end visibility worden de levertijden versneld

Ketenpartijen makkelijk aanschakelen

U bepaalt zelf met welke logistieke schakels u data wilt delen en samenwerken

Transportkosten besparing van 10%

Door efficiëntere communicatie tussen logistiek en andere afdelingen

Logistiek voorraadbeheer

Minder herbestellingen: minimalisering van de kans op onvindbaarheid of verlies van goederen

Automatisering maakt suppy chain retail netwerken zelfsturend

Retailers, handelsbedrijven en producenten automatiseren natuurlijk al decennialang. De komende jaren brengen echter slimmere software, steeds kleinere en snellere hardware (volgens de wet van Moore) en het migreren naar cloud-platformen deze ontwikkeling in een stroomversnelling.

Samenwerken met klanten en partners in de keten wordt daardoor eenvoudiger en efficiënter. Omdat elke keten of netwerk afhankelijk is van de zwakste schakel(s), moet u als logistiek manager snel de keuze maken of u daarin voorop wilt lopen, de markt wilt volgen, of met achterblijven het risico lopen klanten te gaan verliezen?

Kansen ontdekken en benutten

Automatisering is en blijft alleen een hulpmiddel om de eigen bedrijfsprocessen en samenwerking met klanten en partners te verbeteren. De kansen daarvoor moet u altijd zelf blijven ontdekken en benutten. Bijvoorbeeld door uw logistieke toekomststrategie te baseren op de drie pijlers voor de behoeften van veel klanten en de trend richting ‘social supply chains’, te weten gemak, duurzaamheid en kosten. Projecteer die zowel op de eigen organisatie als de hele supply chain retail, om te ontdekken waar u de komende jaren nog waarde en innovaties voor klanten kunt toevoegen.

Welke oplossingen bieden wij u?

Uw ketensamenwerking systemen

Star Flow
Supply Chain

Via control towers daadwerkelijk regie over logistieke ketens

Star Connect

Via digitaal stekkerblok snel en efficiënt systemen verbinden

Star Portal
Carriers

Efficiënt samenwerken met carriers

Een geïntegreerde oplossing biedt uitkomst

Yellowstar’s antwoord op de huidige uitdagingen is een volledig geïntegreerde ketenmanagement oplossing. Met Star Flow krijgen verschillende schakels in de logistieke keten realtime inzicht in het gehele logistieke proces. Houdt grip op uw kosten en deadlines met real-time data en supply chain visibility. Star Flow signaleert afwijkingen van de gemaakte afspraken en de planning. Zowel u als uw ketenpartijen kunnen direct anticiperen en problemen oplossen nog vóór ze ontstaan. Met onze supply chain retail software heeft u alles onder controle, brengt u efficiënter ketensamenwerking tot stand en kunt flexibel inspelen op de veranderende klantwens. U bepaalt zelf met welke logistieke schakels u data wilt delen en samenwerken.

Wat onze klanten zeggen