Supply chain optimalisatie creëert visibility en grip


Doel: Het automatiseren en optimaliseren van uw logistieke processen

Oplossing: Software dat met u en uw klanten mee kan groeien en bewegen

Tegenwoordig is supply chain optimalisatie een belangrijk primair onderdeel van het bedrijfsproces geworden. Een dergelijke automatiseringsslag van logistieke processen kan op verschillende manieren gebeuren: via een real-time web portal, een ESB-connectie, een logistiek management systeem of een koppeling met verschillende partijen uit de keten. Belangrijk is dat dit gebeurt met software dat met u en uw klanten mee kan groeien en bewegen. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, zoals minder fouten in de gehele logistieke keten en een aanzienlijke afname van belmomenten.

De voordelen voor u

50% minder contactmomenten

Het aantal e-mails en belmomenten vermindert aanzienlijk

Sterk verbeterde ketensamenwerking

Alle afdelingen en externe partijen hebben continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen

Snellere levertijden door zichtbaarheid

Met transparantie in de keten en end-to-end visibility worden de levertijden versneld

Ketenpartijen makkelijk aanschakelen

U bepaalt zelf met welke logistieke schakels u data wilt delen en samenwerken

Transportkosten besparing van 10%

Door efficiëntere communicatie tussen logistiek en andere afdelingen

Meer efficiëntie

Stroomlijnen en optimaliseren van de organisatie

Modules voor supply chain optimalisatie

Vroeger maakten veel transportbedrijven gebruik van standaard ERP-software. Binnen deze software was er weinig ruimte voor automatisering en het optimaliseren van de supply chain. Het doel van Yellowstar is om bedrijven hierbij een helpende hand te bieden. Logistiek Management Systemen aangevuld met modules van Yellowstar zorgt voor een grote mate van supply chain visibility. Deze (TMS/ERP) integratie modules zorgen ervoor dat er real-time data uitgewisseld kan worden en iedereen uit de keten proactief kan reageren op uitzonderingen. Het creëren van supply chain visibility zorgt voor meer service en dienstverlening richting de klant. Responstijden nemen af en de klant heeft altijd inzicht in de status van zijn of haar order.

Welke oplossingen bieden wij u?

Uw ketensamenwerking systemen

Star Flow
Supply Chain

Via control towers daadwerkelijk regie over logistieke ketens

Star Flow
Transport Planning

Vanuit een centraal planbord de volledige logistiek van uw wegvervoer organiseren

Star Portal
Carriers

Efficiënt samenwerken met carriers

Uw executie systeem

Star Flow
Intermodal

Transport Management System voor maatwerk in intermodaal vervoer

Uw logistieke modules

Star Insight

Intern KPI-dashboard geeft medewerkers 24/7 logistiek inzicht

Supply chain optimalisatie bij Vonk en Co

Onze klant Vonk en Co, zocht voor haar klanten een oplossing om inzicht te bieden in alle goederenbewegingen. De logistiek dienstverlener van witgoed is constant op zoek naar meer efficiency en haar klanten krijgen een steeds grotere behoefte naar ketentransparantie en leverbetrouwbaarheid. Met logistiek portaal Star Flow van Yellowstar geeft Vonk en Co haar klanten continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen. Star Flow is een portal-uitbreiding die eenvoudig te koppelen is aan bestaande IT-systemen, zoals TMS, WMS en ERP (SAP). De logistiek dienstverlener zet de portal ook in naar charters toe. Deze kunnen de applicatie gebruiken voor het invoeren van ritgegevens. Vonk en Co kan op zijn beurt deze data makkelijker dan voorheen vergelijken met de geplande kilometers en kosten. Hiernaast zorgt Star Flow voor 50% minder e-mail en telefoonverkeer en meer consumentgerichte leveringen.

Continu verbeteren

Op het gebied van supply chain optimalisatie is alles mogelijk, maar het gaat erom dat je als leverancier de meest passende oplossing biedt. Yellowstar doet dit door het logistieke proces zo voorspelbaar mogelijk te maken voor de klant. Samen met de klant zorgen wij voor voortgang op basis van voortschrijdend inzicht om zo continu te kunnen blijven verbeteren en prioriteiten te stellen. Door op maat gemaakte modules in te zetten vergroot dit de betrouwbaarheid van het logistieke proces en logistieke operaties.

Wat onze klanten zeggen