Neele-Vat Logistics live met Yellowstar dashboard als paraplu over Kewill

VAT Logistics heeft de webbased Dashboard & Management reporting tool van Yellowstar geïmplementeerd. Hiermee heeft het niet alleen een realtime en proactief inzicht in de lopende operaties, maar kan het bedrijf deze indien nodig ook tijdig bijsturen. 

Controle over prestaties logistieke processen

Neele-Vat Logistics is continue bezig om de efficiency te verbeteren, inzicht te creëren en grip houden op de logistieke processen en natuurlijk de gerelateerde financiële kosten. Neele-VAT Logistics was op zoek naar een webbased dashboard oplossing wat realtime en pro-actief inzicht geeft zodat ze kan bijsturen als het nog zin heeft. Tevens moet de dashboard module gemakkelijk integreren met Kewill en Microsoft Share Point. 

De belangrijkste redenen om te kiezen voor de Yellowstar-software, waren: de betaalbaarheid, de gebruikersvriendelijkheid en de eenvoud bij het inrichten van proactieve alerts in het dashboard. Het dashboard en de pro-active alerts waren makkelijk in te richten en het systeem was te koppelen als een paraplu over al de logistieke systemen van Kewill en MS-Sharepoint. Na een analyse van KPI-wensen, een inventarisatie van de Kewill database en de aanwezige processen bij VAT Logistics, zijn in circa 5 weken de primaire dashboards succesvol geïmplementeerd. VAT heeft hierdoor de controle vergroot op de logistieke prestaties van bijvoorbeeld: picking, warehousing, afdelingen, medewerkers, klanten, timeframes, inbound/outbround en replenishment. Neele-Vat heeft nu nog meer controle en kan nu ook zelf alle wenselijkedashboards en KPI’s inrichten. Yellowstar levert naast de dashboard implementatie ooktraining aan de key users en IT-consultant zodat Neele-Vat Logistics de vrijheid heeft om dashboards naar eigen inzicht in te richten. Natuurlijk kan Neele-Vat Logistics altijd terug vallen op de logistieke en IT kennis van Yellowstar Solutions.

Vervolg projecten bij VAT Logistics

Na de succesvolle implementatie van dashboards is Yellowstar direct gestart met het vervolgopdracht voor de implementatie van de CRM & Offerte-module. Dankzij de uitrol van deze module bespaart VAT Logistics veel tijd op de verwerking van de wekelijks wisselende tarieven van rederijen. De module zorgt ervoor dat de logistiek dienstverlener, na het inlezen van de Carrier-rates, snel inzicht heeft in marge-afwijkingen voor lopende offertes. De Yellowstar-offertemodule doet VAT Logistics een voorstel voor alle mogelijk carriers per traject / product, waarna de expediteur eenvoudig keuzes kan maken. Het resultaat is, dat hij in staat is om binnen een paar minuten een scherpe offerte te versturen naar een relatie of een relatiegroep.  

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Van der Vlist live met Logistiek Web Portaal Star Access

Van der Vlist is live gegaan met Star Access. Door middel van een web portaal krijgt de klant van Van der Vlist meer grip op voorraad en een beter inzicht in de supply chain en onderliggende processen. Frank Erftemeijer interviewde Geert Bok op de ICT en Logistiek beurs.

Lees meer →
Nieuws & Events

Infographic: uitdagingen voor de logistiek manager

Personeel en innovaties zijn uw grootste uitdagingen. Hoe vindt u gekwalificeerd personeel en hoe blijft u voor op uw concurrentie? Voor alle uitdagingen bestaan oplossingen, of zijn die te creëren. IT speelt hierin een steeds grotere rol. Bekijk de infographic.

Lees meer →
Referenties

Transparantie in de keten bij Vonk en Co door Star Flow

Logistiek dienstverlener Vonk en Co is live gegaan met Star Flow, een logistieke webportal van Yellowstar. De portal geeft klanten van de onderneming continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen. Dankzij het portal boekt Vonk en Co nu tijdwinst.

Lees meer →