Ultra korte Supply Chain bij Victoria’s Secret door Caliber Global

Vijfduizend winkels in vijftig landen in vijftien jaar tijd. Dat is, even kijken...., bijna elke dag een opening van een nieuwe winkel?! Caliber, gamechangers in store development, duwt dagelijks een stabiele stroom materialen door de supply chain. Ze managen en plannen het complete proces van concept tot store wereldwijd. En dat zonder eigen IT-afdeling! Hoe kan dat nou?! Jochen Foss, operationeel directeur Caliber geeft antwoord.Internationale retailers laten hun fysieke winkels, restaurants of showrooms de inrichten door Caliber in Arnhem, waaronder La Place, Unilever, Subway, Supertrash en Victoria’s Secret waarvan Doutzen Kroes op dit moment het boegbeeld is. “We bieden retailers een ultra korte supply chain voor de inrichting van winkels, wereldwijd”, vertelt Foss. “De tijdsdruk is enorm. De retailmarkt is snel en dynamisch. Je moet voortdurend innoveren om de veeleisende consument te blijven vermaken, verrassen en verleiden. Met transparantie in de keten en end-to-end visability van ontwerp tot oplevering gaan de deuren van de winkel twee tot drie weken eerder open.”

Leveranciers kunnen zonder uitleg aanhaken

“In dit hele proces speelt IT een cruciale rol”, vervolgt Foss. “De Starsuite van Yellowstar stelt ons in staat door de keten heen te kijken. Snel, slim en eenvoudig. Snel en overzichtelijk informatie vastleggen en terugvinden. Tot op de seconde nauwkeurig zien welke order zich waar bevindt en wanneer die wordt geleverd. Slim bottlenecks in de keten herkennen en direct kunnen ingrijpen. En pure eenvoud in gebruik. We werken met een ongekend groot netwerk van wisselende ketenpartners. Soms zijn er per project wel tweehonderd leveranciers. Die kunnen zonder enige vorm van uitleg aanhaken op het systeem van Yellowstar. Geen vuistdikke manuals, geen wekenlange trainingen. Potentiele klanten, leveranciers en onze eigen mensen kunnen direct aan de slag. We hebben geen eigen IT-afdeling meer nodig!”Dat er zoveel online technologie nodig is om een fysieke winkel te openen: is dat niet de omgekeerde wereld? “Door online shoppen verdwijnen er winkels uit het straatbeeld. Op een zeker moment zal het evenwicht zich herstellen. Met de hevige concurrentie op internet zien wij juist dat grote merken fysiek aanwezig willen zijn om de merkbeleving voor klanten te versterken. On- en offline verkoop stimuleren elkaar.” Tja, en wees nu eerlijk, wie wil er nu geen fysieke winkel als aan het eind van de keten Doutzen Kroes het lint doorknipt?

Winstpunten Caliber Global:

Caliber werkt met verschillende modules uit de Star Suite; Star Insight, Star Flow, Star Connect en Star Frame. Winstpunten voor Caliber zijn:
  • Transparantie in de keten
  • Geen eigen IT-afdeling nodig
  • Verlaging van supply chain kosten
  • Versnelling levertijd met drie weken
  • Gebruikers kunnen zonder training direct aan de slag
  • Blije klanten doordat ze eerder geld kunnen verdienen
  • Continue kunnen inspelen op de vraag van een veeleisende markt