Tracking oplossing met Google Maps

"Wij bieden supply chain inzichten voor verschillende industrieën, zoals Offshore, Intermodaal, Distributie en Luchtvaart", aldus Osman Akdemir, Directeur Innovatie. "Door samen te werken met mondiale partners hebben wij de mogelijkheid om wereldwijd hulpmiddelen in te zetten. Hierdoor zijn we in staat om snel state-of-the-art software te ontwikkelen en nieuwe kansen voor de logistieke markt te creëren." Als gevolg van de snelle en gebruiksvriendelijke implementaties, is Yellowstar de afgelopen drie jaar met 300% gegroeid.

Google heeft onderstaande Case Study gepubliceerd op hun officiële website.      

Uitdaging

Er gelden nieuwe eisen en regelgeving rondom asset tracking-nauwkeurigheid. Daarom heeft Yellowstar gezocht naar een mapping oplossing die haar klanten zou helpen om hieraan te voldoen. Daarnaast stellen we klanten in staat om, op elk moment, hun vloot te lokaliseren voor een verbeterde planning en veiligheid.


In het bijzonder is een visualisatielaag nodig om asset tracking-gegevens weer te geven. Het systeem moet gemakkelijk te gebruiken en te updaten zijn. Tot slot is de mogelijkheid om offline te werken belangrijk, zodat het bruikbaar is voor klanten in afgelegen gebieden, zoals op zee.


"De volledige JavaScript-ondersteuning van Google Maps betekent dat we het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden, waardoor we veel tijd hebben bespaard."


Het is ook van cruciaal belang dat de mapping oplossing naadloos integreert met diverse gps-apparaten en besturingssystemen. De bijgehouden data moet nauwkeurig worden geregistreerd en geïntegreerd, werken met de rapportage- en planningsystemen die worden gebruikt door de klanten van Yellowstar. De oplossing moet daarom zowel met de gebruikte technologie in het veld als in die van de back offices werken. Applicaties worden geïntegreerd om de gehele vloot real time te volgen.

In een oogopslag

Wat Yellowstar en Neska Container Line wilden doen:

  • Niet-technische gebruikers toestaan om wijzigingen te maken op de kaart in het veld, ook in de offline modus
  • Alle activa nauwkeurig bijhouden in één geïntegreerd mapping platform
  • De geschatte reistijden en de planning van elke route verbeteren
  • Automatische trigger van events gebaseerd op gebruikersgegenereerde geofences 

Wat ze hebben gedaan:

  • Google Maps-API’s geïntegreerd in de I&Land Solution
  • Gebruikers in staat gesteld om snel en eenvoudig wijzigingen in de kaart aan te brengen en informatie offline te raadplegen.
  • Een up-to-date scherm tonen die gebruikers in het veld kunnen gebruiken om hun huidige locatie te zien

Oplossing: i&Land + Google Maps API

Yellowstar Solutions ontwikkelde de i&Land oplossing voor neska Container Line (voorheen Alcotrans), specifiek voor schip- en containertracking, door integratie van de Google Maps-technologie met Star Flow. Een belangrijke overweging voor de keuze voor Google was dat de integratie slechts twee weken in beslag nam. Ontwikkelaars kunnen ook JavaScript gebruiken, met toegang tot de technische ondersteuning van Google en steun van OniGroup. Yellowstar schrijft een groot deel van het succes van i&Land toe aan de gebruiksvriendelijke interface van Google Maps en de intuïtieve functies.

Kapiteins kunnen zich aanmelden bij de i&Land applicatie op zee en automatisch alle reisinformatie van hun schip weergeven op één kaart. Ondertussen kunnen de beheerders, die de route in de achtergrond beheren, hun eigen geofence-grenzen creëren, zonder dat een ontwikkelaar deze specificaties moet coderen.

De i&Land oplossing maakt gebruik van Google webservices, waardoor het gebruik van internet op schepen wordt beperkt en de prestatiesnelheid van de cliënt verbetert. De interface van Google Maps is altijd up-to-date, waardoor de omgeving van de kapitein nauwkeurig wordt gereflecteerd door I&Land's oplossing. Google Maps werkt ook perfect op het mobiele platform. Dat maakt het gemakkelijk om gegevens te laden en vooraf berekende situaties te visualiseren, ook in een offline situatie. 

Mogelijkheden

Google Maps heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van het i&Land Project. Kapiteins kunnen hun gps-locatie visualiseren in een Google Maps omgeving en kunnen geofence grenzen definiëren om bepaalde gebeurtenissen te activeren wanneer een schip een bepaald punt op zijn reis heeft bereikt.


i&Land levert automatisch geactualiseerde ETA-informatie. Scheepvaarthavens kunnen hierdoor beter plannen rond laad- en lostijden voor individuele schepen vanwege de nauwkeurigere tijdsinschattingen. Het systeem registreert de routes van elk schip evenals de prestatiecijfers gedurende de reizen. De mogelijkheid om meer accurate ETA's voor binnenvaartschepen te leveren heeft een significante bijdrage geleverd aan de planning en toewijzing van middelen voor toekomstige reizen.


Het geïntegreerde platform heeft ook geholpen om verschillende gebruikersgroepen te standaardiseren op de tracking-applicatie, wat de samenwerking en de inzichtelijkheid verbetert. Yellowstar Solutions blijft Google Maps integreren als nieuwe API-functies worden ontwikkeld. (bron: Google Maps, 2016)

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Prioriteitenscherm My-Day bespaart werknemers Neska tot 30 procent tijd

Neska Intermodal start met de uitrol van de control tower Neska My-Day van Yellowstar Solutions. De tool zal geleidelijk in alle afdelingen van het Duitse bedrijf worden uitgerold en simplificeert het werk van het personeel aanzienlijk.

Lees meer →
Nieuws & Events

Infographic: The future of intermodal transportation

Hoe ziet uw toekomst eruit met betrekking tot technologie voor uw transporten? Gaat u liever voor een in-huis oplossing, krijgt u uw organisatie niet mee of twijfelt u over de betrouwbaarheid van uw IT. Hoe haalt u het snelste resultaat uit uw nieuwe IT-omgeving.

Lees meer →
Referenties

Huisman Equipment ‘live’ in 12 weken met Supply Chain Web Portal

Offshore installatie bedrijf Huisman Equipment heeft met de supply chain forwarding web portal de beschikking over 1 centraal systeem bij het aansturen van haar transporten en logistieke processen. De portal is via de internet-browser 24/7 benaderbaar vanaf alle locaties & landen.

Lees meer →