Star Connect laat Bring Cargo zelf EDI-koppelingen leggen tussen klant & TMS

Bring Cargo heeft dankzij Star Connect van Yellowstar in korte tijd een nieuwe klant aan zich weten te binden. Deze nieuwe klant eiste een EDI-verbinding tussen het eigen IT-systeem en het TMS van Bring. Met behulp van Star Connect wist Bring dit snel voor elkaar te krijgen. Marcel ’t Hart, Sales Manager bij Bring Cargo: “De uitrol bestond uit een eenmalige installatie en mapping met ons TMS-systeem. Bij elke volgende nieuwe klant kunnen we voortaan zelf de benodigde EDI-koppeling inrichten.”

Minder afhankelijk van een TMS maatwerk

De eis vanuit een verlader tot het leggen van een EDI-koppeling leidt bij logistiek dienstverleners nogal eens tot wat stress. Wat het ontwikkelen van de koppeling vooral spannend maakt is de tijdsdruk. De hulp van een TMS-leverancier is in veel gevallen gewenst. “Ook wij maakten gebruik van maatwerk, ontwikkeld door onze TMS-leverancier. De noodzaak om externe hulp in te roepen behoort dus tot het verleden”, aldus ’t Hart. 

BEenvoudiger uitwisselen van data

Bring Cargo is een onderdeel van de Noorse Post. Het bedrijf is gespecialiseerd in diverse transport- en logistieke activiteiten en heeft een sterke focus op het verzorgen van diensten van en naar Scandinavië, inclusief Finland. Ook beschikt Bring Cargo over een sterk netwerk naar Groot-Brittannië en Spanje. ’t Hart verwacht dat Star Connect zal bijdragen aan het nog eenvoudiger uitwisselen van data tussen de logistiek dienstverlener en zijn klanten. De IT-oplossing helpt niet alleen bij het eenvoudig opzetten van EDI-koppelingen, maar ook voor een soepele verwerking van alle data in de gekoppelde systemen en een goed overzicht van wat er gebeurd is. 

Kennismaking met Scrum

De implementatie van Star Connect is in juni afgerond, de EDI-koppeling met de nieuwe klant is tot stand gebracht. Yellowstar heeft bij het leggen van deze eerste EDI-koppeling ‘nieuwe stijl’ de leiding genomen. “Het project is absoluut goed verlopen, het testen ging prima en er zijn hooguit een paar schoonheidsfoutjes ontdekt. Deze zijn ook direct aangepakt.” Het project betekende voor ’t Hart en Bring ook een eerste kennismaking met Scrum als implementatiemethodiek. “De werkwijze is bevallen, er was duidelijkheid in de trainingen en tijdens de implementatie.” Toch ziet ’t Hart ook nog wel ruimte voor verbetering. “We zijn niet aan alle elementen van Scrum even goed toegekomen, maar dat is iets waar zowel wij als Yellowstar debet aan hebben.” Wegens tijdgebrek, de implementatie moest immers in een relatief kort tijdsbestek plaatsvinden, was het volgens ’t Hart niet mogelijk om dagelijks een stand-up te organiseren. Een stand-up is een moment waarop de stappen en de voortgang van een project worden besproken.

'Zelf aan de knoppen'

Een volgende stap in het werken met Star Connect is een training on the job, zodat de IT-afdeling van Bring bij het creëren van een EDI-koppeling zelf aan de knoppen kan zitten. Een training aan de hand van een verzoek van een klant heeft daarbij altijd de voorkeur. Bijvoorbeeld in de vorm van het opzetten van een EDI-bericht en het snel aansluiten van klanten. Hiermee zijn twee vliegen in één klap te slaan: er vindt een leerproces plaats en de klant is direct live. Over de samenwerking, tijdens de implementatie en tijdens trainingen is de Sales Manager goed te spreken. “We zijn via contacten uit ons netwerk met Yellowstar in contact gekomen. Dat zorgde al voor het benodigde vertrouwen, het EDI-project zelf verliep ook erg soepel.” De komende maanden zullen in het teken staan van het opzetten van EDI-koppelingen met meer klanten en Bring kantoren in het buitenland. 

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Integratie module met ketenpartijen bij CB Logistics

Yellowstar realiseert verschillende integraties bij CB Logistics. Door boordcomputers direct te integreren in het plan- en executie proces wordt er dynamisch gepland op basis van werkelijke informatie uit de auto.

Lees meer →
Referenties

Rabelink legt sneller koppeling tussen systemen door Star Connect

Klanten sneller kunnen aansluiten op de WMS- en TMS-software. De Enterprise Service Bus (ESB) is de hiervoor gekozen tool en deze gaat de logistiek dienstverlener helpen bij het verbeteren van de service én helpen bij het opzetten van de communicatie naar klanten toe.

Lees meer →
Referenties

Realtime ladinginformatie bij Ritra Cargo via transparante webportal

De webportal van Yellowstar kan met behulp van standaard webservices gekoppeld worden aan elk logistiek systeem. Ritra Cargo kan de informatie nu realtime, 24/7 beschikbaar stellen aan klanten, agenten en andere ketenpartijen.

Lees meer →