Ritra Cargo blij met transparante Supply Chain webportal

Ritra Cargo is uitgegroeid tot forwarding specialist in de Aziatische regio. Inmiddels, ruim 20 jaar later, richt Ritra Cargo zich op logistieke diensten wereldwijd.“Niet alleen wat we doen, maar zeker ook de manier waarop wij dat doen is bepalend voor wie wij zijn.” Ad Schoenmakers (directeur Ritra Cargo) geeft aan dat alle informatie tussen hen en de klant en subcontractors op een transparante manier uitgewisseld moet worden. Ritra was op zoek naar een webportal waar alle informatie op een generieke manier beschikbaar is voor al haar gebruikers, klanten en agenten. Het moest een eenvoudig te bedienen webportal zijn, waar alle informatie overzichtelijk gepresenteerd en snel opgezocht en verwerkt kon worden.

Integratie met elk logistiek systeem

De webportal van Yellowstar kan met behulp van standaard webservices gekoppeld worden aan elk logistiek systeem. Maar de oplossing draait ook stand-alone. De webportal toont een taartdiagram met alle orders van de klant per processtatus van de order en order regels (bijv. open, booked, planned, arrived in port/warehouse, pick-up planned, picked up, delivered, etc.) Na een klik op een taartpunt zoem je door naar de betreffende categorie orders. Aansluitend kan je snel de onderliggende data bekijken en documenten opvragen en indien gewenst bijwerken.

Realtime en 24/7 toegang tot relevante informatie in de gehele keten

Ritra cargo kan de informatie nu realtime beschikbaar stellen aan klanten, agenten en alle relaties die vermeldt staan in de opdrachten en transporten. Alle partijen kunnen op elk moment van de dag, waar ook ter wereld, informatie invoeren, plannen, bekijken en documenten opvragen. Tevens hebben zowel Ritra als de klant nu een dashboardfunctie tot zijn beschikking waarop de KPI’s overzichtelijk en doelgericht getoont worden.