Ritra Cargo blij met transparante Supply Chain webportal

Ritra Cargo is uitgegroeid tot forwarding specialist in de Aziatische regio. Inmiddels, ruim 20 jaar later, richt Ritra Cargo zich op logistieke diensten wereldwijd. “Niet alleen wat we doen, maar zeker ook de manier waarop wij dat doen is bepalend voor wie wij zijn.” Ad Schoenmakers (directeur Ritra Cargo) geeft aan dat alle informatie tussen hen en de klant en subcontractors op een transparante manier uitgewisseld moet worden. Ritra was op zoek naar een webportal waar alle informatie op een generieke manier beschikbaar is voor al haar gebruikers, klanten en agenten. Het moest een eenvoudig te bedienen webportal zijn, waar alle informatie overzichtelijk gepresenteerd en snel opgezocht en verwerkt kon worden.

Integratie met elk logistiek systeem

De webportal van Yellowstar kan met behulp van standaard webservices gekoppeld worden aan elk logistiek systeem. Maar de oplossing draait ook stand-alone. De webportal toont een taartdiagram met alle orders van de klant per processtatus van de order en order regels (bijv. open, booked, planned, arrived in port/warehouse, pick-up planned, picked up, delivered, etc.) Na een klik op een taartpunt zoem je door naar de betreffende categorie orders. Aansluitend kan je snel de onderliggende data bekijken en documenten opvragen en indien gewenst bijwerken.

Realtime en 24/7 toegang tot relevante informatie in de gehele keten

Ritra cargo kan de informatie nu realtime beschikbaar stellen aan klanten, agenten en alle relaties die vermeldt staan in de opdrachten en transporten. Alle partijen kunnen op elk moment van de dag, waar ook ter wereld, informatie invoeren, plannen, bekijken en documenten opvragen. Tevens hebben zowel Ritra als de klant nu een dashboardfunctie tot zijn beschikking waarop de KPI’s overzichtelijk en doelgericht getoont worden.

Yellowstar - altijd in beweging

Nieuws & Events

Door APEX upgrade naar 5.1 kan Ritra Cargo klanten blijven verbinden

Als wereldwijd opererend expediteur stelt Ritra Cargo klanten en IT centraal in haar logistieke processen. De recente Oracle APEX upgrade naar 5.1 was nodig om de juiste balans te houden tussen IT en Logistiek.

Lees meer →
Referenties

Rabelink legt sneller koppeling tussen systemen door Star Connect

Klanten sneller kunnen aansluiten op de WMS- en TMS-software. De Enterprise Service Bus (ESB) is de hiervoor gekozen tool en deze gaat de logistiek dienstverlener helpen bij het verbeteren van de service én helpen bij het opzetten van de communicatie naar klanten toe.

Lees meer →
Referenties

Transparantie in de keten bij Vonk en Co door Star Flow

Logistiek dienstverlener Vonk en Co is live gegaan met Star Flow, een logistieke webportal van Yellowstar. De portal geeft klanten van de onderneming continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen.

Lees meer →