Vanaf de oprichting in 1953, is Rensa gegroeid van regionale groothandel in olie- en kolenkachels, tot één van de grotere Nederlandse aanbieders van verwarming en ventilatie producten. Sinds 2019 is Rensa onderdeel van de Rensa Family. In Nederland voert Rensa Family Company de logistieke dienstverlening uit voor een aantal groothandels uit de Rensa Family te weten Rensa, Gafco en GévierDales. Om de interne processen te optimaliseren is onlangs een data integratie oplossing van Yellowstar in gebruik genomen. Met deze technologie kan Rensa Family Company continu blijven innoveren en haar dienstverlening verbeteren.

Tijd voor verandering

Voorheen werkte Rensa Family Company uitsluitend met papieren transportopdrachten en planningen. Dit bracht verschillende problemen met zich mee zoals vertragingen, leverfouten en onnodig telefoonverkeer. Om hier verandering in te brengen heeft het bedrijf de keuze gemaakt het voertuigopvolgingssysteem van Transics te installeren in haar trucks.  

Rensa Family Company zocht hiervoor naar een oplossing om de voor hen belangrijke informatie te ontsluiten tussen de Transics boordcomputertechnologie en haar interne systemen. Vanwege de unieke uitgebreide logistieke kennis en de jarenlange ervaring in het maken van vergelijkbare data integraties, is de keuze op Yellowstar gevallen om de beste oplossing te bieden.

Inzicht en controle

Rensa Family Company maakt voor haar operatie gebruik van verschillende systemen; PTV Route Optimiser ST voor de ritplanning, een emballage module van LP Online en TX-SKY boordcomputers van Transics, een WABCO-onderneming. Om data uitwisseling tussen de systemen en boordcomputers mogelijk te maken is Yellowstar’s ESB-module Star Connect ingezet. Star Connect is een stekkerblok waarmee eenvoudig en veilig bestaande systemen aan elkaar kunnen worden gekoppeld.

Yellowstar is gestart met een POC (proof of concept). Hierbij zijn de Transics boordcomputers van een aantal wagens gekoppeld aan de verschillende systemen van Rensa Family Company. De POC bestond uit 2 verschillende fases:

  1. PTV Route Optimiser ST integratie met boordcomputers om ritplanning inzichtelijk te maken
  2. LP Online integratie met boordcomputers om emballage registraties in te zien

Na een succesvolle POC is het systeem verder uitgerold binnen Rensa Family Company. Hierdoor beschikken alle 40 wagens nu over de geïntegreerde TX-SKY boordcomputer. De succesvolle integraties tussen de systemen zorgen voor verschillende voordelen:

  • Informatie is sneller en makkelijker beschikbaar voor klanten
  • Planners op distributiecentra hebben meer controle over ritplanning en transportopdrachten
  • Er is minder telefoonverkeer nodig tussen distributiecentra en chauffeurs
  • Data wordt beter gemonitord waardoor er snel kan worden gereageerd bij storingen

Toekomstbeeld: meer informatie delen met klanten

Niet alleen de interne systemen van Rensa Family Company kunnen worden verbonden via Star Connect. “De ESB-module Star Connect maakt het niet alleen mogelijk om meer inzicht te geven in onze interne processen, maar stelt ons ook in staat om onze afleverinformatie in te toekomst te delen met onze klanten”, aldus Sjoerd Hamers, Project Manager Logistiek bij Rensa Family Company. Door Star Connect uit te breiden met Star Flow Supply Chain, kan het bedrijf elke deelnemer in de keten via een eigen control tower real-time inzicht geven en de mogelijkheid bieden om constant op het juiste moment bij te sturen. Een voordeel hiervan is dat klanten hierdoor hun eigen planning beter kunnen afstemmen vanwege ETA informatie.

Nu de data integratie is gerealiseerd via Star Connect, beschikt Rensa Family Company over de IT-infrastructuur om te blijven innoveren. Door voor klanten steeds meer relevante informatie beschikbaar te maken, wordt de service continue verbeterd en komt de groep van installatie specialisten stap voor stap tot optimale ketensamenwerking.