Peter Appel Transport Live met ESB integratie module

 

Transport vereenvoudigt en versnelt het verloningsproces van al haar medewerkers en chauffeurs met de Yellowstar-applicatie. Door de Enterprise Service Bus (ESB) te combineren met de integratiemodule is de transporteur in staat om op een gestructureerde, gecontroleerde en veilige manier realtime data uit te wisselen. De module heeft een realtime koppeling met de systemen van AFAS Software (Profit) en van Logicway (Fleetwatch). De module kan ook eenvoudig gebruikt worden voor het opzetten van externe integraties met klanten en toeleveranciers.

Efficiënter verloningsproces met webbased ESB module

Peter Appel Transport gebruikt de Yellowstar-applicatie allereerst ter verbetering en versnelling van het verloningsproces. De ESB (Enterprise Service Bus) module draait op de centrale webserver op de hoofdvestiging in het Noord-Hollandse Middenmeer. Met de Yellowstar control tower is Peter Appel Transport eenvoudig in staat om zowel interne als externe integraties te realiseren. Ultieme ketensamenwerking, verdere CO2 reductie en een constante grip op de winstgevendheid zijn enkele voordelen die nu gerealiseerd kunnen worden. 

"html

Realtime integratie tussen Afas & Logicway

Via de ESB / integratie module van Yellowstar is het voor Peter Appel mogelijk om op een gestructureerde, gecontroleerde en veilige manier realtime data uit te wisselen. Door een realtime interface met het Profit systeem van Afas en het Fleetwatch systeem van Logicway, automatiseert de ESB het proces rondom het ophalen en verzenden van loonstrookjes en bijbehorende loonbijlage. Deze informatie wordt door de ESB gekoppelt aan een specifieke medewerker. Deze ontvangt via een e-mail zijn/haar loonstrookje + bijlage als een encrypted PDF. Privacy-gevoelige informatie kan zo alleen in handen komen van de juiste medewerker. 

De in de Yellowstar communicatie module opgeslagen gegevens zorgen ervoor dat altijd inzichtelijk is wat en wanneer er naar wie verstuurd is. Het opvragen en opnieuw versturen van het betreffende bericht (mail/pdf, etc) geschiedt nu met een druk op de knop. De uitgekiende integratie bespaart enorm veel tijd, omdat voorheen voor elke chauffeur en medewerker de 2 documenten bij elkaar gezocht moesten worden om ze aansluitend in een envelop te doen en per post versturen. Het per mail versturen bespaart naast enorm veel tijd ook nog eens veel papier en dat draagt weer bij aan de Lean & Green doelstellingen van Peter Appel Transport.

Overzichtelijk en snel integratieproject

De integratie module wordt door Yellowstar via het principe van ‘Agile Scrum’ opgeleverd. Het grote voordeel voor zowel Yellowstar als Peter Appel is dat het project snel, effectief en met veel draagvlak kan worden opgeleverd. Er worden snel resultaten bereikt door de gefaseerde implementatie van oplossingen (elke 2-3 weken).  

Na de succesvolle implementatie van de ESB integratie module gaat Yellowstar verder bij Peter Appel Transport met de navolgende verbeteringen:

Centrale management van Masterdata ter voorkomen van dubbele registratie en verschillen tussen de diverse systemen:

  • Het automatisch uitwisselen van wijzigingen in de chauffeurs gegevens tussen AFAS, TMS en Fleetwatch

Shell FuelSave integratie:

  • Het automatisch inlezen van de Shell FuelSave informatie en de details koppelen & per mail versturen naar de betreffende chauffeur. 

Wat is er meer mogelijk met de ESB-module?

De Yellowstar ESB module is eerder succesvol ingezet bij bijv. CB Logistics, Wemmers Tanktransport, Fritom Groep, T-Mobile, AMP-Logistics, enz. Het opzetten van een ESB maakt het voor transportbedrijven o.a. mogelijk webservices met klanten te realiseren en communicatiestromen eenvoudig te monitoren en te managen. Er kunnen interfaces gemaakt worden tussen allerlei soorten systemen (TMS, ERP, WMS, FMS, APS, Finance, etc.) Op deze manier raakt de logistieke keten realtime met elkaar verbonden zodat u, uw klant en de consument maximaal profiteren van kwaliteit en snelheid van dienstverlening.

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Star Connect laat Bring Cargo zelf EDI-koppelingen leggen tussen klant & TMS

Bring Cargo heeft dankzij Star Connect in korte tijd een nieuwe klant aan zich weten te binden. Deze nieuwe klant eiste een EDI-verbinding tussen het eigen IT-systeem en het TMS van Bring. Bij elke volgende nieuwe klant kan Bring voortaan zelf de benodigde EDI-koppeling inrichten.

Lees meer →
Referenties

Integratie module met ketenpartijen bij CB Logistics

Yellowstar realiseert integratie tussen Ortec en het TMS bij CB Logistics. Tevens is er gekozen om boordcomputers (van Aventeon) direct te integreren in het plan- en executie proces zodat dynamisch gepland kan worden op basis van werkelijke informatie uit de auto.

Lees meer →
Referenties

Rabelink legt sneller koppeling tussen systemen door Star Connect

Klanten sneller kunnen aansluiten op de WMS- en TMS-software. De Enterprise Service Bus (ESB) is de hiervoor gekozen tool en deze gaat de logistiek dienstverlener helpen bij het verbeteren van de service én helpen bij het opzetten van de communicatie naar klanten toe.

Lees meer →