DVR Warehousing is een gevestigde naam binnen de Rotterdamse haven, met name voor de opslag van aerosolen en lithium batterijen. Daarnaast bieden zij ruime mogelijkheden in opslag van gevaarlijke stoffen, chemicaliën en koopmansgoederen.Het bedrijf bedient een veelheid aan opdrachtgevers die hoge eisen stellen aan dienstverlening en de bijbehorende informatie-uitwisseling. Met Star Connect van Yellowstar koppelt DVR het eigen WMS en TMS hiervoor eenvoudig via EDI met de systemen van klanten. General Director DVR, Dirk van Rooijen: “Deze interfaces kunnen wij custom-made afstemmen op wat er nodig is.”

  • Snel en efficiënt EDI-koppelingen maken
  • Op maat naar behoefte van DVR en klant
  • Optimale informatie-uitwisseling zonder handmatige handelingen
  • Aanvullend op het bestaande WMS en TMS
  • In één á twee dagen als DVR zelf interfaces realiseren

DVR Warehousing is een gedreven familiebedrijf met vestigingen in de Rotterdamse haven op de Maasvlakte en in de Europoort. Het bedrijf telt ruim 70 medewerkers en beschikt over twee warehouses met in totaal ruim 30.000 m2 oppervlakte. Naast de opslag biedt het hier verschillende extra services, zoals verpakken, labelen en testen. Ook fysieke distributie en douaneafhandeling behoren tot het dienstenpakket. DVR heeft alle vergunningen voor de veilige en efficiënte opslag van gevaarlijke stoffen, chemicaliën en koopmansgoederen. De warehouses voldoen hiervoor aan de allerstrengste eisen. Opslagruimtes zijn onder meer voorzien van een CO2 blusgasinstallatie, een klasse 3 alarmsysteem en 24/7 camerabeveiliging.

Snel via Star Connect EDI-koppelingen realiseren

De klanten van DVR zijn bedrijven die voor de opslag van hun goederen hoge eisen stellen aan kwaliteit, veiligheid en efficiency. Een goed gebruik van IT is daarbij voor DVR onmisbaar. Dat geldt zowel voor het organiseren van de eigen operaties als voor de informatie-uitwisseling met klanten. DVR werkt met een WMS en TMS van BluJay. Om van hieruit EDI-koppelingen te maken met klanten, heeft het bedrijf aangeklopt bij Yellowstar. Via de Enterprise Service Bus van Star Connect zijn op die manier in korte tijd de eerste twee EDI-aansluitingen met klanten gerealiseerd. In beide gevallen op maat naar de geuite behoefte. Dirk van Rooijen: “Door de koppelingen via Star Connect kunnen wij onze klanten steeds optimaal van dienst zijn. Automatische informatie-uitwisseling voorkomt bovendien overtikwerk en eventuele vergissingen.”

Voor de eerste klant - een producent van kappersartikelen - voorziet de EDI-koppeling in het rechtstreeks vanuit zijn ERP-systeem versturen van uitslagorders naar DVR. Star Connect vertaalt deze naar picking orders in het WMS, op basis waarvan de warehouse-medewerkers vervolgens de gewenste goederen verzamelen en verzendklaar maken voor verdere distributie. Voor de tweede EDI-koppeling zijn zowel een expediteur als zijn opdrachtgever via Star Connect verbonden met het WMS van DVR. De gehele informatie-uitwisseling van inslagorder, voorraadoverzicht tot uitslagorder wordt op die manier via EDI gecoverd.

Volgende EDI-koppelingen doet DVR zelf

Yellowstar heeft via Star Connect voor DVR de eerste twee EDI-koppelingen gerealiseerd. Volgende klanten kan DVR nu zelf gaan aansluiten. In standaardsituaties kan het op die manier steeds in één á twee dagen een EDI-koppeling tot stand brengen. Waar nodig vanzelfsprekend altijd met ondersteuning van Yellowstar.