Meer inzicht in de Supply Chain en operationele prestaties van Detailresult

Retailer Detailresult Groep is op 3 locaties live met de Star Flow-oplossing van Yellowstar Solutions. De onderneming achter de supermarkten Dirk en DekaMarkt gebruikt Star Flow voor het maken van een vereiste vertaalslag tussen het WMS en de aanwezige Ortec-applicaties. “We zien de oplossing als de noodzakelijke tussenomgeving tussen deze systemen waarmee we niet alleen de executie in de distributiecentra kunnen verbeteren, maar ook de communicatie in onze keten en naar partners”, aldus Jelle de Bruine, Manager Technical Application Management bij Detailresult. 

In een complexe distributieketen als die van Detailresult is een goede uitwisseling van data een absolute ‘must’. Een accurate vertaalslag tussen een WMS en een tactische en operationele routeoplossing hoort daar uiteraard bij. Zodoende heeft Detailresult recent flink geïnvesteerd in het automatiseren van de transportplanning. Het ontbrak de retailer nog aan de juiste tool om een volledige integratie te krijgen tussen de orders die die werknemers in het magazijn (en dus het WMS) picken en de voertuigen waarmee deze vervoerd dienden te worden.

Overweging: zelf ontwikkelen of de markt op

“We hebben er even over nagedacht om deze software voor het maken van de vertaalslag tussen WMS en TMS zelf te ontwikkelen, maar zijn tot de conclusie gekomen dat het beter was om de markt op te gaan en hebben vervolgens gekozen voor het voorgedefinieerde logistieke/ supply chain management datamodel van Yellowstar”, aldus de Bruine.

De keuze voor Star Flow betekent dat Detailresult informatie uit de distributiecentra (WMS), de productielocaties, de vaste leverschema’s en de real-time winkelvraag uit de voorraad replenishment systemen ook daadwerkelijk op elk gewenst moment kan inzien.

Complexe distributieketen

De distributieketen van Detailresult is nogal complex. Het bedrijf heeft rekening te houden met diverse distributiestromen en aanvullend met meerdere productcategorieën. Een deel van de artikelen dient bovendien gekoeld of ingevroren vervoerd te worden. “We beschikken over meerdere dc’s, over productiebedrijven en over diepvries transport. Op orderniveau hebben we rekening te houden met transitostromen van leveranciers, die zijn geïntegreerd in onze stromen van en naar de dc’s. Het is al met al een complex logistiek landschap, dus een goede integratie tussen de IT-systemen was absoluut nodig.”

detailresult-2
detailresult
detailresult

Naast tactische en strategische ook operationele voordelen

De koppeling tussen WMS en de routeapplicaties zou in eerste instantie tot tactische en strategische voordelen moeten leiden. De Bruine: “Toch bleek na verloop van tijd dat er vooral operationele voordelen te behalen waren. De operatie kan dankzij Star Flow beschikken over meer managementinformatie dan voorheen. De koppeling van de data uit meerdere systemen zorgt er ook voor dat we de papierstromen uit de processen hebben kunnen halen.”

Meer inzicht en communicatie

Star Flow zorgt ervoor dat er binnen de zes dc’s van de retailer een beter overzicht is in de benodigde voertuigcapaciteit. Dit bespaart de planners rekenwerk, iets wat eerder in Excel werd uitgevoerd. Voor deze dagplanning, maar ook voor het bijhouden van de winkelorders, gaan de dispatchers Star Flow gebruiken. Frank Erftemeijer, Partner/Board Member bij Yellowstar Solutions: “We zijn blij dat we hebben kunnen bijdragen met een oplossing die ervoor zorgt dat er bij Detailresult in het traject van besteladvies tot aanlevering in de winkel meer eenvoud van inzicht en communicatie is.”

Afstappen van Excel

De Bruine is tevreden over de samenwerking tussen Detailresult Groep en Yellowstar. “De implementatie verliep goed en er was een open communicatie over zaken die goed en minder goed gingen. Het gegeven dat we veel in Excel werkten heeft ons vertraging opgeleverd. Doordat we alle specifieke situaties in Excel hadden vastgelegd, vergde dit tijdens de implementatie veel werk om alles te interpreteren. Additionele eisen van onze kant zorgde ook voor wat extra ontwikkelwerk. Onze chauffeurs kenden de laadvolgordes wel, maar het systeem moest die natuurlijk ook kennen.”  

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Caliber beheert wereldwijd complexe designprojecten met Star Flow

Caliber is gespecialiseerd in het plannen van alle (wereldwijde) supply chain activiteiten voor winkelinrichtingprojecten. Star Flow geeft Caliber de gewenste end-to-end visibility vanaf het ontwerp tot de oplevering.

Lees meer →
Downloads

Trendrapport: 6 grootste uitdagingen van een logistiek manager

Als logistiek manager wordt er vandaag de dag veel van u gevraagd. Download ons trendrapport en stop met het continu stoppen van gaten. Leer hoe uw zes grootste logistieke uitdagingen beter te managen zijn.

Lees meer →
Nieuws & Events

Ritra vergroot met Star Flow controle en zicht op supply chain tussen Azië en Europa

Logistiek dienstverlener Ritra is live gegaan met de Star Flow visibility tool van Yellowstar Solutions. De software ondersteunt Ritra bij het beter servicen van klanten en het bewaken van de orderstroom. Klanten hebben meer zicht op de supply chain.

Lees meer →