Integratie module met ketenpartijen bij CB Logistics

Yellowstar realiseert integratie tussen Ortec en het TMS bij CB Logistics CB Logistics heeft besloten over te stappen naar een dynamische rit- en routeplanning van softwareleveranciers Ortec. Tevens is er gekozen om boordcomputers (van Aventeon) direct te integreren in het plan- en executie proces zodat dynamisch gepland kan worden op basis van werkelijke informatie uit de auto. De planner heeft dus realtime inzicht en op deze manier heeft CB Logistics de mogelijkheid een klant tijdig te informeren over mogelijke onregelmatigheden of afwijkingen. Beslismodel keuze type partner De implementatie moest in ca. 6 weken afgerond en ‘live’ zijn voordat de drukke schoolboeken periode er weer aan kwam. Het was een ambitieuze planning. Maar als je met de juiste mensen aan tafel zit die zich richten op de oplossing en pragmatisch te werk gaan zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen dan moest het lukken. Gezien de ruime implementatie ervaring, kennis van de logistiek, diverse TMS-systemen boordcomputers, Ortec en de open ontwikkel-en integratieomgeving ging de voorkeur uit naar Yellowstar Solutions. 

Supply Chain web portal

De supply chain web portal biedt in de eerste fase de contractverladers en de aangesloten klanten de mogelijkheid transport opdrachten in te voeren of automatisch te uploaden, labels te printen en de status van zendingen te volgen via de pro-actieve messaging module. 

Tevens implementeert Yellowstar haar ESB-module (Enterprise Service Bus) op basis van web services ten behoeve van de integratie met de backoffice systemen. De validatie voor nieuwe pick/delivery adressen wordt direct uitgevoerd via onze transportinitiatief partner ORTEC. De reden om voor Yellowstar te kiezen is de korte implementatietijd, de moderne webtechnologie en de professionele aanpak.

cb

Project bij CB

De eisen van Jaco Wobma, projectmanager bij CB Logistics waren:

 • Exporteren van zendingen op goederen regel niveau
 • Terug inlezen van de Ortec rijroutes
 • Webservice t.b.v. adresverificatie met Ortec Map en route
 • Batch print instructie CMR en Laadlijsten

Belangrijk was het behoud van de oude functionaliteit zodat zaken in de liveomgeving geïnstalleerd konden worden en CB Logistics het beste uitrolmoment kon kiezen en ook de uitrol kon faseren. De complexiteit van de implementatie werd niet zozeer beïnvloed door de functionaliteit, maar het inbouwen van diverse controles in de processen. CB Logistics heeft namelijk veel uitgebreide ICT systeem en alles is van elkaar afhankelijk. Dit wordt veroorzaakt door het grote volume opdrachten wat per dag verwerkt moet worden (tussen de 15.000 en 30.000 orders). 

Resultaat bij CB

Waartoe is CB Logistics nu in staat: 

 • Snelle, informatie uitwisseling
 • Volledige procesintegratie
 • Geen dubbele handelingen
 • Met Shortrec van Ortec is het aantal routes teruggebracht en de vrachtwagens zijn nu optimaal beladen. "De wagens reden altijd dezelfde routes, of ze nu 70 procent vol zaten of 100 procent.” (Wobma)
 • Vermindering van het aantal (lege) kilometers
 • Vermindering van de CO2 uitstoot.
 • Meer flexibiliteit: levering op een door klant opgegeven tijdstip, rekening houdend met venster tijden 

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Star Connect laat Bring Cargo zelf EDI-koppelingen leggen tussen klant & TMS

Bring Cargo heeft dankzij Star Connect in korte tijd een nieuwe klant aan zich weten te binden. Deze nieuwe klant eiste een EDI-verbinding tussen het eigen IT-systeem en het TMS van Bring. Volgende EDI-koppeling kan Bring zelf inrichten.

Lees meer →
Referenties

Supply chain Blokker met hulp Yellowstar volledig inzichtelijk en stuurbaar

In zes maanden tijd heeft Blokker zijn Verre Oosten supply chain geheel opnieuw ingericht. Gebruikmakend van Star Flow Supply Chain is elke order vanaf de fabriek in China tot het warehouse in Geldermalsen volledig inzichtelijk en stuurbaar.

Lees meer →
Downloads

Artikel: Hoe volwassen is úw logistieke ketenautomatisering?

Om alles soepel te laten verlopen is het zaak dat alle logistieke data op ieder moment en door iedere supply chain partner kan worden ingezien en bijgewerkt. Dit vraagt om moderne ketenautomatisering.

Lees meer →