Huisman Equipment ‘live’ in 12 weken met Supply Chain Web Portal

Offshore installatie bedrijf Huisman Equipment heeft met de Yellowstar supply chain forwarding web portal de beschikking over 1 centraal systeem bij het aansturen van haar transporten en logistieke processen. De supply chain web portal is via de internet-browser 24/7 benaderbaar vanaf alle locaties & landen (Nederland, België, Tsjechië, Singapore, Brazilië, China en USA).

Nieuw centraal systeem door toekomstige groei

Huisman Equipment transporteert een grote hoeveelheid supply-, maintenance- & projectequipment voor de productie van zwaar offshore materieel van tussen de verschillende productielocaties, klanten, leveranciers, etc. Om dit logistieke proces en het toenemende aantal transporten te organiseren, gebruikte de fabrikant van o.a. offshore kranen sinds 2006 een externe (webbased) applicatie, genaamd ‘Hoogle’. Vanwege enerzijds de verschillende transportvarianten (PO’s, spare parts orders, after-sales orders, intercompany orders, etc.) en anderzijds de verschillende onderhoudscontracten met klanten, ontstond bij Huisman de behoefte aan 1 centraal systeem voor het organiseren en consolideren van haar gehele supply chain. Met enorme groei van het offshore bedrijf in vooruitzicht, biedt de supply chain forwarding portal Huisman voldoende ondersteuning voor een gezonde toekomst.

Een centraal systeem voor alle transporten

Het doel van het supply chain web portal is om vanuit één centraal systeem alle transporten efficiënt te consolideren. Via de track & trace optie heeft iedere werknemer realtime, 24/7 én overal ter wereld inzicht in de transportstatus en de locatie van de goederen. Ook is er voor iedereen toegang tot alle gerelateerde transportdocumenten, zoals: CMR, foto’s, certificaten, Boxlist, Pro-forma invoice, etc. 

Gerealiseerde verbeteringen

Er zijn vele verbeteringen en voordelen gerealiseerd door de implementatie van het nieuwe systeem: 

 • Ontworpen voor wereldwijd webgebruik, wereldwijde toegankelijkheid, inclusief alle relevante documenten.
 • Duidelijke rolverdeling tussen logistiek en andere afdelingen.
 • Vermindering van communicatie tussen logistiek en andere afdelingen (Aankoop, After sales, Service, Finance), met een besparing van minimaal € 50, - per zending.
 • Door verbeterde efficiëntie, een aanzienlijke vermindering van de werkdruk bij de after sales.
 • Snellere facturering nadat een shipment is voltooid.
 • 50% minder tijd nodig om transportdocumenten te verwerken.
 • Eén uniform proces dat direct gekoppeld is aan een bestelling (A/S) of productdocument.
 • Verbeterde traceerbaarheid van alle zendingen, statuswijzigingen zullen zichtbaar zijn voor iedereen (zelfs een drill down van de ERP = ISAH-applicatie naar de Yellowstar Tracking en Tracing-module).
 • Verhoogde / verbeterde leverbetrouwbaarheid en prestaties (dankzij proactieve alerts).
 • Een uniform transportsysteem is een voorwaarde voor efficiënte interne processen en om voorspelde groei aan te kunnen.
 • Uniform proces voor directe verzending en retouren.
 • Verbeterde zichtbaarheid van de voorraad (in-transit voorraad). (Data- en applicatie-integratie met WMS-Consafe Sattstore).
 • Conservatief geschatte besparing van 10% op de totale transportkosten.
 • Vanwege herinrichting van verschillende interfaces tussen Yellowstar, ERP- ISAH en WMS- Consafe, worden de voornaamste oorzaken voor voorraadverschillen geelimineerd.
 • “Fire & Forget” Logistiek: Voer een transport verzoek in (zelfs voordat de goederen gekocht en/of geleverd zijn) en volg het logistieke proces nauwlettend via track en trace.
 • In het geval van uitzonderingen/vertragingen wordt de gebruiker geïnformeerd.
 • Directe toegang van ISAH naar shipping details en documenten.

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Boskalis managed wereldwijd projecten met Star Flow Supply Chain

Boskalis was op zoek naar een bewezen warehousing oplossing met transport functionaliteit. Bij nader inzien was een web based Forwarding systeem een betere oplossing. Het systeem is eenvoudig in gebruik.

Lees meer →
Referenties

Allseas live met Supply Chain Forwarding Portal voor centraal inzicht

Offshore bedrijf Allseas is live gegaan met de supply chain forwarding module van Yellowstar. Hiermee heeft men niet alleen een centraal systeem met decentraal inzicht, maar kan het bedrijf ook realtime en proactief reageren op voortdurend veranderende logistieke processen.

Lees meer →