Frankenbach back on track door integratie en implementatie in SC

De groeiende administratieve druk, terminals die overbelast raken en planners die het overzicht verliezen. Intermodale operators kampen met logge, verouderde systemen die voortuitgang in de weg staan. Ze zien op tegen de huizenhoge investering en het tijd- en energieverslindende proces van het aanschaffen en implementeren van een nieuw IT systeem. Blijkt dat dit helemaal niet nodig is omdat slimme apps, ervaring en integratie, bestaande systemen kunnen verrijken, verbinden en vernieuwen! Dit hebben Duitse bedrijven als Neska en Hoyer al ontdekt en nu ook logistieke dienstverlener Frankenbach.

Integratie en implementatie

We willen snel, flexibel en efficiënt kunnen inspelen op vragen in de markt, actuele en accurate data sneller en beter delen tussen de verschillende afdelingen binnen onze organisatie, met onze klanten en in de complete supply chain”, zegt Managing Director Ernst Frankenbach. We willen door de logistieke keten heen kijken, processen transparant maken en data standaardiseren, delen en controleren. Hoe kunnen we anders de leverbetrouwbaarheid garanderen en grip houden op kosten en marges als er tot op het laatste moment wijzigingen worden doorgevoerd? En nog zonder dat de voortgang van het proces daaronder lijdt.”  .

Snel, open en efficiënt

“Yellowstar heeft in korte tijd onze efficiëntie enorm vergroot door web based modules en apps aan onze bestaande systemen te koppelen. Scrum heet die werkwijze. Vanuit de periferie upgraden ze het bestaande systeem. Dus geen slepend implementatieproces, maar snelle, kort cyclische, overzichtelijke en beheersbare projecten. Geen eilandjes, maar open technologie en zo blijven we onafhankelijk. Ook van Yellowstar, trouwens. In technologisch opzicht dan, want ze begrijpen als geen ander onze business, luisteren goed en vertalen onze strategische doelstellingen naar ondersteunende en werkende IT-oplossingen. Yellowstar leert onze mensen ook hoe ze zelf het maximale uit het systeem kunnen halen en verbeteringen kunnen doorvoeren. Het is opzienbarend hoe in korte tijd kleine veranderingen grote impact hebben op onze organisatie. We zijn back on track en kunnen meer toegevoegde waarde leveren in de keten”, aldus Ernst Frankenbach.

IT-systemen en apps om te data delen

“Ons systeem is spaghetti”, roepen bedrijven die daarmee bedoelen dat ze een onsamenhangend geheel aan systemen hebben die onderling slecht communiceren. Spaghetti dus. Yellowstar heeft een uitgebreide tapaskaart aan modules en apps voor de intermodale markt die individueel verkrijgbaar zijn, maar elkaar in samenhang versterken. De nieuwste webbased technologieën die snel en flexibel bestaande systemen verbinden, uitbreiden, vernieuwen. Frankenbach koos bijvoorbeeld voor:
  • De Charter Portal helpt truckers bij het registratieproces voorafgaand aan het ophalen en brengen van containers.
  • De Container Check Application & mobile app ondersteunen het bedrijf bij het registreren van schade aan containers. Ook is het mogelijk direct een e-mail te sturen naar een containereigenaar met een inschatting van de kosten voor de reparatie.
  • Invoice calculation helpt bij het automatisch doorberekenen van activiteiten aan klanten.
  • Het Barge Planboard maakt het mogelijk om tot het laatste moment containers op binnenvaartschepen in- en om te plannen en verzendt automatisch de wijzigingen per mail of EDI naar alle partijen: klanten, charters en portbase.
  • BICS zorgt voor het soepel inlezen van de laad-en loslijsten van containers in het systeem van de binnenvaartschepen en vergroot de transparantie van de organisatie.
“Puur gemak en tijdswinst voor onze medewerkers, het checken van leveringen is verleden tijd, want dit is al gedaan door de portal.” Aldus Andreas Wagner, Operations Manager bij Frankenbach  

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Hinterland cloud portal ondersteunt 4PL- bedrijven bij multimodaal plannen

Yellowstar heeft de ‘Hinterland cloud portal’ ontwikkeld. Deze portal geeft logistiek dienstverleners, zoals Kloosterboer, Honkoop en Distri Rail, de mogelijkheid om een ongelimiteerd aantal modaliteiten te combineren.

Lees meer →
Referenties

Flexibiliteit en robuustheid met het Hinterland platform

Veel bedrijven zoeken naar innovatieve IT oplossingen voor hun logistieke processen. Het Supply chain hinterland platform biedt intermodale operators een fundament: met hoge snelheid data verwerken en alle systemen in de keten snel koppelen.

Lees meer →
Nieuws & Events

Infographic: The future of intermodal transportation

Hoe ziet uw toekomst eruit met betrekking tot technologie voor uw transporten? Gaat u liever voor een in-huis oplossing, krijgt u uw organisatie niet mee of twijfelt u over de betrouwbaarheid van uw IT. Hoe haalt u het snelste resultaat uit uw nieuwe IT-omgeving.

Lees meer →