Flexibiliteit en robuustheid met het Hinterland platform

Om te voldoen aan de steeds toenemende prestatie-eisen, zoeken veel bedrijven naar innovatieve IT oplossingen voor hun logistieke processen. Het Supply chain hinterland platform van Yellowstar biedt intermodale operators een fundament: met hoge snelheid data verwerken en alle systemen in de keten snel koppelen.

De essentie van een adequaat ICT-platform

Frank Erftemeijer, Partner/Board Member bij Yellowstar, legt uit waarom een goed ict-platform essentieel is. Iedereen wil snelheid in de supply chain. Ook willen bedrijven mee kunnen bewegen op trends in de markt. Het supply chain Hinterland platform Star Flow biedt klanten een goed fundament voor deze eisen. "Iedere gebruiker in de keten krijgt de functies en data voorgeschoteld die voor hen van toepassing zijn zoals order invoer, track & trace, cmr, paklijst, douanedocumentie en proactieve alerts."

Intermodale Hinterland Logistiek

Yellowstar is in verschillende landen actief. Zo is in Duitsland logistiek dienstverlener neska een grote klant, in België wordt onder meer zaken gedaan met container terminal operator PSA en in Nederland gebruikt achterland vervoerder neska Container Line dit platform. Alle klanten werken met Star Flow, een supply chain platform waarop alle partijen in de keten kunnen aansluiten. De cijfers zijn indrukwekkend: meer dan duizend gebruikers in de Verenigde Staten, Dubai, Duitsland en vele andere landen ter wereld.

De toekomst van logistiek ligt bij regie door 4PL’ers en controle op intermodale Hinterland logistiek, aldus het bedrijf. “Al onze klanten willen supply chain regie en efficiënte doorstroom van aan- en afvoer van goederen in het achterland. Via Star Flow kunnen de klanten en toeleveranciers zelf de stromen efficiënt managen. Systemen zijn volledig ingericht naar de wensen van de klant en toeleveranciers en informeren afwijkingen proactief."

berkman-forwarding

Antifragiliteit

Bij intermodaal transport kan altijd iets gebeuren. Risico's kun je niet uitsluiten. Het gaat er echter om dat de problemen op tijd gesignaleerd worden zodat er voldoende tijd is om bij te sturen. Erftemeijer spreekt over anti-fragiliteit, een combinatie van robuustheid en flexibiliteit. Het belangrijkste voor een klant is dat hij een stabiel en robuust systeem heeft dat zonder problemen opgeschaald kan worden als volumes stijgen of nieuwe klanten aansluiten.

Yellowstar ging zeven jaar geleden van start en heeft inmiddels kantoren in Barendrecht, Woerden en Keulen. Erftemeijer: "Yellowstar werkt volgens de Scrum-methodiek. Dat zorgt ervoor dat wij met de klant continu hun processen verbeteren, innovatie faciliteren, en voor logistieke managers ruimte creëren om naar creatieve oplossingen te zoeken in plaats van hun tijd te verspillen aan administratieve handelingen.”

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Hinterland cloud portal ondersteunt 4PL- bedrijven bij multimodaal plannen

Yellowstar heeft de ‘Hinterland cloud portal’ ontwikkeld. Deze portal geeft logistiek dienstverleners, zoals Kloosterboer, Honkoop en Distri Rail, de mogelijkheid om een ongelimiteerd aantal modaliteiten te combineren.

Lees meer →
Nieuws & Events

Intermodale logistiek wordt nu tot samenwerking gedwongen!

Hoeveel tijd en geld wilt u nog verliezen in de containerwereld? De intermodale markt wordt tot ketensamenwerking gedwongen en integratie is noodzakelijk voor een totaal inzicht in het ketenproces. Efficiënt samenwerken resulteert in het minimaliseren van onnodige wachttijden.

Lees meer →
Referenties

Prioriteitenscherm MyDay bespaart werknemers neska tot 30% tijd

Neska Intermodal start met de uitrol van de control tower Neska My-Day van Yellowstar Solutions. De tool zal geleidelijk in alle afdelingen van het Duitse bedrijf worden uitgerold en simplificeert de werkzaamheden aanzienlijk.

Lees meer →