Caliber beheert wereldwijd complexe designprojecten met Star Flow

Caliber Global is live gegaan met de Yellowstar Star Flow. Caliber is gespecialiseerd in het plannen van alle supply chain activiteiten voor winkelinrichtingprojecten. Het bedrijf verzorgt deze diensten wereldwijd. Star Flow geeft Caliber de gewenste end-to-end visibility vanaf het ontwerp tot de oplevering van een winkelinrichting. Jochen Foss, Director Center of Excellence: “Star Flow geeft ons de mogelijkheid om alle aspecten van onze business zelfstandig te beheren, een implementatie- of supportafdeling is hiervoor niet nodig”

De behoefte aan een goed geïntegreerde suite aan IT-tools was groot, legt Foss uit. Caliber beschikt sinds de implementatie over de Star Flow portal, Star Insight dashboarding, Star Connect integratie en Star Frame (Apex). Foss: “De kracht van Caliber is dat we de hele planning van een winkelinrichting kunnen overnemen. We zijn in staat om de constructietijd van een klus met twee tot drie weken in te korten. En dat is voor een retailer uiteraard prettig, omdat deze een winkel eerder kan openen.”  

‘Star Flow in combinatie met Star Insight (Star Suite) geeft bedrijven vrijheid om zonder begeleiding processen én supply chain rollen en rechten in te richten' 

We kunnen issues snel en overzichtelijk vastleggen

Het goed kunnen meten van alle ketenaspecten binnen zowel de projectplanning als de uitvoering is van enorm belang volgens de Director Center of Excellence. “Issues snel en overzichtelijk kunnen vastleggen, inclusief de persoonlijke verantwoordelijkheden bij elk projectaspect, is een noodzaak voor ons willen we kwaliteit kunnen leveren. We moeten in staat zijn om de focus te leggen op bottlenecks in de keten, omdat je alleen dan snel genoeg kunt reageren en bijsturen.” Star Flow heeft Caliber de transparantie gegeven waar het bedrijf naar op zoek was. Volgens Foss is de Yellowstar-oplossing bovendien een stuk sneller en ‘slimmer’ in gebruik dan de systemen die in de markt te vinden zijn. 

Transparantie over alle ketenactiviteiten

Caliber verzorgt de activiteiten inmiddels wereldwijd vanuit het hoofdkantoor in Arnhem. Bij de winkelinrichtingsprojecten, krijgt het te maken met het design van een project, het maken van tekeningen, de budgetplanning en goedkeuring, het plaatsen van PO’s bij leveranciers en het hele verzendproces tot en met de bouwlocatie. De Yellowstar suite ondersteunt Caliber bij alle werkzaamheden, van supply chain management tot aan de bij- en nabestellingen. Aanvullend geven de tools alle gewenste track & trace informatie afkomstig van carriers, de diverse betrokken warehouses en stuurt die door naar Caliber. Volgens Osman Akdemir en Frank Erftemeijer van Yellowstar past de suite perfect bij Caliber.

“De oplossing is gemaakt  voor 4PL, voor projectmatige logistiek waarin een dienstverlener te maken heeft met een dynamische logistiek en wisselende ketenpartners. Het is ons doel om gebruikersgemak te leveren en dat is hierbij goed gelukt.”

Flexibiliteit gecombineerd met eenvoudig instellen restricties

Bij het inrichtingsproces managet Caliber een supply chain die zomaar uit tweehonderd leveranciers kan bestaan, zoals diverse warehouses en ketenpartijen die zorgen voor vervoer en/of uitlevering en installaties. Aanvullend geeft het bedrijf diverse mensen toegang tot de systemen waarmee het werkt. De implementatie van Star Flow helpt Caliber bij het beter beheren van alle projectaspecten en de verantwoordelijkheden van de diverse betrokkenen. “Het feit dat we deze aspecten in eigen beheer kunnen verzorgen maakt ons flexibel en geeft ons ook meer controlemogelijkheden. Het is heel eenvoudig om user profile restricties in te stellen. We hebben hier geen eigen IT-mensen voor nodig en zo heeft toch iedereen slechts toegang tot het aspect waar hij of zij verantwoordelijk voor is. En de vrijheid om dit zelf snel in te kunnen richten is in onze snelle branche essentieel.”

Resultaten SCRUM-aanpak direct zichtbaar

De implementatie van de suite is soepel verlopen. Foss is erg te spreken over de projectaanpak op basis van SCRUM. “Dit is voor mij het meest aansprekende onderdeel van de uitrol. Er ontstonden beheersbare kleinere projecten. Bovendien was er per deelproject een grote betrokkenheid van de verantwoordelijken. Yellowstar was er scherp op dat we regelmatig duidelijke gesprekken voerden over de uit te voeren taken. En het moet worden gezegd, de resultaten daarvan waren direct zichtbaar in de vorm van snelle opleveringen van deeloplossingen.” 

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Transparantie in de keten bij Vonk en Co door Star Flow

Logistiek dienstverlener Vonk en Co is live gegaan met Star Flow, een logistieke webportal van Yellowstar. De portal geeft klanten van de onderneming continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen. Dankzij het portal boekt Vonk en Co nu tijdwinst.

Lees meer →
Referenties

Realtime ladinginformatie bij Ritra Cargo via transparante webportal

De webportal van Yellowstar kan met behulp van standaard webservices gekoppeld worden aan elk logistiek systeem. Ritra Cargo kan de informatie nu realtime, 24/7 beschikbaar stellen aan klanten, agenten en andere ketenpartijen.

Lees meer →
Referenties

Ultra korte Supply Chain bij Victoria’s Secret door Caliber Global

Via een Supply Chain Collaboration platform biedt Caliber Global haar retailers een ultra korte supply chain voor de inrichting van winkels, wereldwijd. Met transparantie in de keten en end-to-end visability van ontwerp tot oplevering gaan de deuren van de winkels eerder open.

Lees meer →